24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μέσι: «Φωτιά» στα εισιτήρια του MLS, με χιλιάδες πωλήσεις στις δεκαπλάσιες τιμές

Μέσι: «Φωτιά» στα εισιτήρια του MLS, με χιλιάδες πωλήσεις στις δεκαπλάσιες τιμές

By on 8 Ιουνίου, 2023 0 4623 Views

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα εντός κι εκτός έδρας ματς της Ίντερ Μαϊάμι έφτασαν στον… Θεό μετά τη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι. Το ίδιο, όμως, και η ζήτηση από δεκάδες χιλιάδες οπαδούς απ’ όλες τις ομάδες, ακόμα και σε ματς που είναι άγνωστο αν θα αγωνιστεί ο Αργεντινός.

Η είδηση της μεταγραφής του Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι σήμανε «σεισμό» στο MLS. Στα σύντομα χρονικά της λίγκας, μόνο η άφιξη του Ντέιβιντ Μπέκαμ το (μακρινό πλέον) 2007 μπορεί να συγκριθεί, η οποία αποτέλεσε εν πολλοίς το «big bang» για τη λίγκα των ΗΠΑ.

Ο Μέσι προτίμησε να επιλέξει το λιγότερο δημοφιλές MLS για να συνεχίσει την καριέρα του, με συμβόλαιο για 2,5+1 έτη και με παροχές που μεταξύ άλλων αφορούν μερίδιο των εσόδων του Apple TV και της Adidas, οι οποίες δούλεψαν από κοινού για την επίτευξη του deal.

Αναμενόμενα, το αμερικανικό φίλαθλο κοινό κινείται πλέον στους ρυθμούς του Pulga, ο οποίος πρόκειται να αποτελέσει κι επίσημα μέλος της ομάδας του Μπέκαμ από τις 5 Ιουλίου, όταν και ανοίγει η δεύτερη μεταγραφική περίοδος του πρωταθλήματος.

Το πρώτο παιχνίδι της Ίντερ Μαϊάμι έκτοτε είναι ορισμένο για τις 8 Ιουλίου, απέναντι στη DC United του Ταξιάρχη Φούντα. Το εκτιμώμενο ντεμπούτο του Λέο, ωστόσο, μοιάζει να είναι προγραμματισμένο για τις 21 Ιουλίου και το ματς κόντρα στην Κρουζ Αζούλ, στο νεοσύστατο League Cup μεταξύ ομάδων του MLS και της μεξικανικής λίγκας.

Τι κοινό έχουν αυτές οι δύο περιπτώσεις; Την «τρέλα» για ένα μαγικό χαρτάκι. Κι αυτό ισχύει για όλους τους αγώνες της Ίντερ Μαϊάμι στο υπόλοιπο της περιόδου!

Η DC United πριν από την ανακοίνωση της μεταγραφής Μέσι, ξεκινούσε τα εισιτήρια από την τιμή των 29 δολαρίων. Η φθηνότερη τιμή τους πλέον για το ματς με την Ίντερ είναι τα 186 δολάρια, τιμή που πιθανότατα θα αυξηθεί όσο λιγοστεύουν τα εισιτήρια. Ήδη από την ώρα που κυκλοφόρησε η είδηση, το «Athletic» αναφέρει πως πουλήθηκαν 3.000 εισιτήρια και μέχρι το τέλος της ημέρας ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 4.500

«Παράκρουση» επικρατεί και στις τάξεις της Ίντερ Μαϊάμι, της νέας ομάδας του Λέο. Η ομάδα της ανατολικής ακτής πέρυσι ήταν εκείνη με τη χαμηλότερη προσέλευση, με μέσο όρο 12,637 οπαδούς. Πλέον, παρατηρείται αυξημένη ζήτηση, ακόμα κι αν οι τιμές των εισιτηρίων εκτοξεύτηκαν στη δεκαπλάσια και 16πλάσια τιμή! Χαρακτηριστικά, ένας φίλαθλος της Ίντερ ανέβασε φωτογραφία που δείχνει την τιμή του εισιτηρίου στα 500 δολάρια, στο ίδιο διάζωμα που ο ίδιος έκλεισε εισιτήριο μόλις για 37 δολάρια για τον αγώνα με τo Σικάγο, πριν τη μεταγραφή του Μέσι.

Αντίστοιχη εικόνα και στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ του Γιώργου Γιακουμάκη. Το ματς στην έδρα της Ατλάντα είναι τον επόμενο Σεπτέμβριο και λόγω της ζήτησης το κλαμπ ετοιμάζεται να ανοίξει και τις έξτρα θύρες και να πιάσει το μάξιμουμ της χωρητικότητας, δηλαδή τις 70.000 θέσεις (50.000 αυτή τη στιγμή). Κι όλα αυτά με τις τιμές αυτή τη στιγμή να ξεκινούν από 350 δολάρια!

Εκεί που το… τερμάτισαν, είναι στη Σαρλότ. Το τελευταίο 24ωρο φέρεται να πουλήθηκαν 10.000 εισιτήρια (!) και όπως όλα δείχνουν το γήπεδό της, 74.000 θέσεων, αναμένεται κατάμεστο.

Δεκαπλάσια τιμή στα εισιτήρια για το ματς με Ίντερ Μαϊάμι έχει θέσει και η Chicago Fire του Γιώργου Κούτσια, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιχνίδια.

«Θησαυρίζει» η μαύρη αγορά και οι resalers

Από τους πλέον κερδισμένους σε αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη για τα δεδομένα του MLS, οι ιστοσελίδες επαναπώλησης και οι κάτοχοι των διαρκείας που θα μπουν στη διαδικασία να πουλήσουν το εισιτήριό τους, προφανώς για τρομερά υψηλότερη τιμή από την τιμή αγοράς τους.

Οι μεσίτες και οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας που θέλουν να μεταπωλήσουν εισιτήρια που αγοράστηκαν στην ονομαστική τους αξία πρόκειται να κερδίσουν πάρα πολύ από την άφιξη του Μέσι στο MLS. Χωρίς καμία εναλλακτική μετά τα αλλεπάλληλα sold-out που ανακοινώθηκαν ή πρόκειται να ανακοινωθούν, οι θαυμαστές του Μέσι θα αναγκαστούν να ψωνίσουν στην αγορά των second-hand εισιτηρίων για να εξασφαλίσουν ένα μαγικό χαρτάκι.

Τεράστιο όφελος θα σημειώσουν και οι ιδιοκτήτες συλλόγων που έχουν υπογράψει συμβόλαια με ποσοστά από τις πωλήσεις εισιτηρίων.