28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • Χρυσό για τον Παύλο Κοντίδη, στον τόπο που θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Χρυσό για τον Παύλο Κοντίδη, στον τόπο που θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

By on 30 Μαΐου, 2023 0 3438 Views

Νικητής στη North Sea Regatta 2023 αναδείχθηκε ο Παύλος Κοντίδης, σε μία διοργάνωση που έγινε στα ίδια ύδατα, στην περιοχή Σεβενίνγκεν της Χάγης, όπου θα πραγματοποιηθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιστιοπλοΐας τον Αύγουστο, μέσω του οποίου θα δοθούν και κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Ο Κύπριος ιστιοπλόος πήρε το Χρυσό μετάλλιο καταγράφοντας τρεις πρώτες θέσεις, δύο δεύτερες και μία τρίτη. Είχε επίσης μία 4η και μία 5η θέση, ενώ διαγράφηκαν οι δυο ιστιοδρομίες κατά τις οποίες τερμάτισε 8ος και 11ος. Οι ιστιοδρομίες ξεκίνησαν από την Παρασκευή (26/05) και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (28/05). Ο 33χρονος ιστιοπλόος είχε 19 βαθμούς ποινής, με τον Ιρλανδό F. Lynch να είναι δεύτερος με 25β, ενώ τρίτος ήταν ο Ούγγρος J. Vadnai με 34β. Για έναν βαθμό ποινής (35β.) έχασε τη θέση στο βάθρο ο Κροάτης Τ. Stipanovic, o οποίος βρίσκεται στην ίδια προπονητική ομάδα με τον Παύλο Κοντίδη.

«Ήταν ένας δυνατός αγώνας και σίγουρα είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που κέρδισα τα χρυσό μετάλλιο, παρόλο που ήταν ένας αγώνας περισσότερο προπονητικού χαρακτήρα» αναφέρει ο Πρωταθλητής Ευρώπης 2018 και 2022 και προσθέτει: «Υπάρχει κούραση, εντούτοις κατάφερα να ανταπεξέλθω σε τρεις δύσκολες ημέρες, ειδικά στην φυσική κατάσταση. Έχω μία καλή εικόνα που βρίσκομαι και που μπορώ να κτίσω και να φτάσω σε αυτή την καλοκαιρινή περίοδο, με μεγάλο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Σε αντίθεση με άλλα πρωταθλήματα, στα οποία υπάρχουν τρεις ιστιοδρομίες ημερησίως, στο North Sea Regatta οι αθλητές έκαναν τέσσερις κούρσες στις πρώτες δύο ημέρες, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας την τελευταία ημέρα με άλλες δυο κούρσες. «Ήταν αρκετά δύσκολο και επίπονο πρόγραμμα, αλλά έγινε καλή προετοιμασία. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα είναι και η πρώτη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» τονίζει ο Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012».

Ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018 θα παραμείνει στην Ολλανδία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έχοντας την ευκαιρία να εξετάσει τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη στην οποία θα επιστρέψει στα τέλη Ιουλίου για την τελική προετοιμασία πριν από τη μεγάλη μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Τον Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλος χορηγός είναι και η Finstella. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.