28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τζόκοβιτς: «Ως Σέρβος με πονάει αυτό που συμβαίνει στο Κόσοβο, ας τιμωρηθώ, θα το έκανα ξανά»

Τζόκοβιτς: «Ως Σέρβος με πονάει αυτό που συμβαίνει στο Κόσοβο, ας τιμωρηθώ, θα το έκανα ξανά»

By on 30 Μαΐου, 2023 0 9198 Views

Θύελλα αντιδράσεων έχει σηκώσει η αφιέρωση του Νόβακ Τζόκοβιτς στην κάμερα μετά τη νίκη του επί του Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς στην πρεμιέρα του στο φετινό Roland Garros. Ο Σέρβος τενίστας έγραψε: «Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τη βία», αναφερόμενος στα όσα γίνονται στο Κόσοβο και στις συγκρούσεις των Σέρβων με τους Αλβανόφωνους.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο σπουδαίος αυτός αθλητής εμφανίστηκε ξεκάθαρος για όσα έγραψε τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω καμία πρόθεση να μπω σε πολιτικές συζητήσεις. Ως Σέρβος, με πονάει πολύ αυτό που συμβαίνει στο Κόσοβο καθώς οι συμπατριώτες μου εκδιώκονται από τους δήμους. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω είναι αυτό. Ως δημόσιο πρόσωπο και ως γιος ενός ανθρώπου που γεννήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο, αισθάνομαι την ανάγκη να δείξω υποστήριξη σε όλη τη Σερβία. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον σερβικό λαό και το Κοσσυφοπέδιο, αλλά είναι πολύ απαραίτητο να δείξουμε υποστήριξη.

Γνωρίζω ότι υπήρξαν ενστάσεις από διεθνείς δημοσιογράφους. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αν θα με τιμωρήσουν, αλλά δεν έχω καμία επιφύλαξη και θα το έκανα ξανά. Είμαι κατά των πολέμων και οποιασδήποτε σύγκρουσης, αυτό το έχω εκφράσει πάντα δημόσια. Αυτή η κατάσταση με το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί προηγούμενο σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Λυπάμαι πολύ που βρισκόμαστε στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Το Κοσσυφοπέδιο είναι το προπύργιό μας, εκεί δώσαμε τη μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία μας, εκεί βρίσκονται τα πιο σημαντικά μας μοναστήρια. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα το έκανα ξανά, αλλα κυρίως γιατί αυτή είναι η αλήθεια».

Τέλος, ο Νόλε που είναι γνωστός οπαδός του Ερυθρού Αστέρα, ρωτήθηκε και για την παρουσίαση του νέου προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαράκ Μπαχάρ, καθώς κι ο Ισραηλινός μίλησε για τον Σέρβο τενίστα.

«Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου από την ομάδα! Πλάκα κάνω… Τον καλωσορίζω και του εύχομαι τα καλύτερα! Δεν πρόλαβα να γνωρίσω τον κύριο Μπαχάρ, αλλά έχουμε έναν κοινό φίλο κι ήξερα από καιρό ότι θα έρθει στην ομάδα, αν και δεν ήταν επίσημο».