26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το πάλεψε η Ένωση αλλά έφυγε με το κεφάλι ψηλά.Η Ανόρθωση με τον Αντωνιάδη κέρδισε 1-0

Το πάλεψε η Ένωση αλλά έφυγε με το κεφάλι ψηλά.Η Ανόρθωση με τον Αντωνιάδη κέρδισε 1-0

By on 29 Μαΐου, 2023 0 14034 Views

Το γκολ του Μάριου Αντωνιάδη χάρισε τη νίκη στην  Aνόρθωση με 1-0 επί της Ένωσης και έστειλε την ομάδα του Παραλιμνίου στην β ‘ κατηγορία.
Οι βυσσινί ήξεραν από νωρίς ότι η Δόξα  βρέθηκε πίσω στο σκορ από την  ΑΕΛ  αλλά όχι μόνο δεν το εκμεταλλευτήκαν πετυχαίνοντας αυτοί γκολ, δεν κράτησαν ούτε την ισοπαλία και αποχαιρέτησαν την μεγάλη κατηγορία.Πάλεψε μέχρι το μτελυταίο σφύριγμα η Ένωση και έπεσε με αξιοπρέπεια και το κρφάλι ψηλά. Στο τεέυταίο 15λεπτο πίεσε την εστία της Ανόρθωσης αλλά το έγχος δεν επέτρεπε στους παίκτες της να τελιώσουν τις φάσεις με καθαρό μυαλό. Κια ένα γκολ δεν αρκούσε τελικά αφού η Δόξα με πε΄ναλτι στο 95΄ισοφάρισε την ΑΕΛ οπότε το Χ δεν αρκούσε στην Ένωση.

Από την πλευρά της η Ανόρθωση τέλειωσε την χρονιά με νίκη στην 7η θέση. Σε μια αποτυχημένη χρονιά κατάφερε τουλάχιστον να τιμήσει την ιστορία της παίζοντα σε όλα τ απαιχνίδια της β΄φάσης χωρίς να ξεχωρίζει αντιπάλους

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Λιγοστές φάσεις καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος, τρεις στον αριθμό και όλες για την Ανόρθωση. Στο 28΄ ο Κόστιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Γκερέρο, ενώ στο 41΄ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Αντονίν.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους καταγράφηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν μετά από γύρισμα του Κορέια, μέσα από την περιοχή, ο Ντα Σίλβα απομάκρυνε προ της γραμμής, διατηρώντας το μηδέν παθητικό για την ομάδα του Σατσιά.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη η φιλοξενούμενη είχε με το… καλησπέρα την πρώτη της καλή φάση, η οποία ήταν παράλληλα μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Μετά από δυνατό σουτ του Κοτσώνη, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου μόλις στο 46΄.

Έξι λεπτά αργότερα τα δεδομένα έμελλε να αλλάξουν, αφού η γηπεδούχος άνοιξε το σκορ και πλέον η ΕΝΠ ήταν με την πλάτη… στον τοίχο. Έγινε το γύρισμα από τον Φερέιρα από δεξία, η μπάλα έφτασε στον Αντωνιάδη, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή… νίκησε τον Κόστιτς κι έκανε το 1-0.

Από τη στιγμή που το σκορ δεν ευνοούσε την ομάδα του Σατσιά, ο Κύπριος προπονητής έκανε τριπλή αλλαγή, ρίσκαρε και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει.

Ιδιαίτερα η ΕΝΠ που… καιγόταν για το θετικό αποτέλεσμα ανέβασε ρυθμό, παρούσε εύκολα περιοχή, αλλά αδυνατούσε να σκοράρει και να σημειώσει το γκολ που ίσως να ισοδυναμούσε με παραμονή στην κατηγορία.

Στα εναπομείναντα λεπτά πίεσε ακόμα περισσότερο και στο 86΄ είχε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία, όταν μετά από σουτ του Ντιαβαρά μέσα από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και κράτησε το 1-0 για την ομάδα του.

Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με αποτέλεσμα η Ανόρθωση να επικρατεί με 1-0 και η ΕΝΠ να υποβιβάζεται στη Β΄ Κατηγορία.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Παπαδόπουλος, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Κορέια, Φερέιρα (84′ Αργυρού), Γκερέρο (84′ Μραζ), Κορτές (69′ Τζούλιου), Αντωνίου, Σαμπό, Κορρέα, Χριστοφή (59′ Νινγκά)
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Εμπραλίτζε, Κίκο, Νινγκά, Ιωάννου, Κωνσταντίνου, Τζούλιου, Αργυρού, Λάμπρου, Μραζ

ΕΝΠΚόστιτς, Χριστοφή, Ντα Σίλβα, Γεβρέμοβιτς, Φερνάντες (59′ Ντιαβαρά), Κωνσταντίνου (59′ Λουσέρο), Κατσιάρης (79′ Μέιρα), Βουτσένοβιτς, Κοτσώνης (59′ Ρουσιάς), Ντρέκσα, Λαμί
Στον πάγκο: Στον πάγκο: Παναγιώτου, Κόρσια, Λουσέρο, Ρουσιάς, Ντιαβαρά, Μέιρα, Κοσμά, Μαυρουδής, Πρωτοπαπάς, Πολυκάρπου, Γαβριήλ, Βούκσεβιτς

ΓΚΟΛ: 52′ Αντωνιάδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρτυματάς/Κοτσώνης, Κωνσταντίνου, Χριστοφή, Λουσέρο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500

Διαιτητής: Zufferli Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Paterna Daniele
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης