20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πράσινο και αυτό το κύπελλο.Ο Ανσαριφάρντ λύγισε την ΑΕΛ στο…παρά πέντε

Πράσινο και αυτό το κύπελλο.Ο Ανσαριφάρντ λύγισε την ΑΕΛ στο…παρά πέντε

By on 24 Μαΐου, 2023 0 7077 Views

Η Ομόνοια πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης (24/05) την κατάκτηση του 16ου κυπέλλου Coca Cola Α΄-Β΄ Κατηγορίας στην ιστορία της, αφού επικράτησε της ΑΕΛ με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ του τελικού ο Ανσαριφάρντ στο 85΄.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟA

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΛ κι αφού είχε ένα μακρινό σουτ του Μεντόσα που απέκρουσε χωρίς δυσκολία ο Φαμπιάνο μόλις στο 2΄, δύο λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος κήπερ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Ζντραφκόφσκι.

Νέα καλή στιγμή για τη Λεμεσιανή ομάδα στο 19΄. Ωραία ενέργεια του Ανδρέου, που απέφυγε Παναγιώτου και Γιούστε, όμως το πλασέ του μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο, με τον Φαμπιάνο να πέφτει και να αποκρούει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ομόνοια καταγράφηκε με τη συμπλήρωση 21 λεπτών στον τελικό. Ο Λοΐζου έκανε ωραία ενέργεια και σουτ από δεξιά, ο Μούριελ απέκρουσε, με την μπάλα να χτυπάει ακολούθως στον Τεϊσέιρα και να απομακρύνεται προ της γραμμής του τέρματος της ομάδας του Χαραλάμπους.

Νέα καλή φάση για την ομάδα του Αυγουστή, οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Ζαχαρίου έκανε το γέμισμα από αριστέρα, με τον Ανσαριφάρντ να επιχειρεί σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και την μπάλα να… φεύγει ψηλά έξω.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να… απαντήσει, όμως το σουτ του Μακρή δεν ανησύχησε τον Φαμπιάνο, που απέκρουσε εύκολα στο 30΄, ενώ την ίδια κατάληξη, αλλά από την αντίθετη πλευρά, είχε και η κεφαλιά του Γιούστε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λοΐζου στο 38΄, με το Μούριελ να μαζεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αρκετά και μέχρι το 70΄ δεν είχε καταγραφεί κάποια αξιόλογη φάση.

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο και μετά από σέντρα από δεξιά του Μιραλάς, ο Τζάλμα έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 75΄ ο Φαμπιάνο απέκρουσε εύκολα το σουτ του Μεντόσα, όπως και του Ανδρέου ένα λεπτό αργότερα.

Από την πλευρά της, η Ομόνοια είχε τη δική της καλή στιγμή στο 79΄, όταν ο Κούσουλος από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μούριελ απέκρουσε χωρίς δυσκολία το φαλτσαριστό σουτ του Παπουλή.

Στο 85΄, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος κήπερ δεν μπορούσε να αποτρέψει το 1-0 για την ομάδα της Λευκωσίας. Ο Παπουλής έκανε την κάθετη πάσα προς τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος πρόλαβε τον Μούριελ στην έξοδο που επιχείρησε και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΛ προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά το σουτ του Τζάλμα πέρασε έξω στο 87΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Μούριελ και να… σκοτώσει το παιχνίδι.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το τελευταίο σφύριγμα του Σιμόν Μαρτσίνιακ να βρίσκει νικήτρια την Ομόνοια, η οποία έκανε το back2back.

ΑΕΛ: Μούριελ, Παντελή (65΄ Κάσα), Τζάλμα, Τεϊσέιρα, Ντέγουεστ, Μεντόγεβιτς, Ζντραφκόφσκι, Μακρής, Ανδρέου (90΄ Τσιμπόλα), Μεντόσα (90΄ Τσέρνιχ), Μιλιντσεάνου (65΄ Μιραλάς).

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Φραντζής, Κάσα, Μπεραχίνο, Παπαφώτης, Μιραλάς, Σιλβέστρος, Φιλίποβιτς, Τσιμπόλα, Τσέρνιχ, Κολιάς, Μπιλοβάρ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λέζιακς, Παναγιώτου, Γιούστε, Ντίσκερουντ (57΄ Μπασιρού), Κούσουλος, Λοΐζου (90΄ Χαραλάμπους), Ζαχαρίου (57΄ Παπουλής), Ανσαριφάρντ (90΄ Μίλετιτς), Κακουλλής (73΄ Μπέζους).

Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Μίλετιτς, Λανγκ, Κίτσος, Χαραλάμπους, Μπασιρού, Κασάμα, Σάββα, Παπουλής, Σράντι, Μπέζους.

Κίτρινες Κάρτες: Παντελή, Ζντραφκόφσκι / Ζαχαρίου, Γιούστε.

Στάδιο: Γ.Σ.Π(19,076 εισιτήρια)
Διαιτητής: Marciniak Szymon
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Kwiatkowski Tomasz Andrzej
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος