19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Tρισκόφσκι μίλησε στο 92΄και η ΑΕΚ κρατά στα χέρια της την 3η θέση.Η Πάφος με 10 λύγισε στο φινάλε

O Tρισκόφσκι μίλησε στο 92΄και η ΑΕΚ κρατά στα χέρια της την 3η θέση.Η Πάφος με 10 λύγισε στο φινάλε

By on 21 Μαΐου, 2023 0 8095 Views

ΑΕΚ και Πάφος εξήλθαν ισόπαλες 1-1 με τον Ιβάν Τρισκόφσκι να ισοφαρίζει στο 90+2.

Χρυσός βαθμός για την ομάδα της Λάρνακας που παραμένει στην 3η θέση και κρατά το ευρωπαϊκό εισιτήριο στα δικά της χέρια. Στο -3 η Πάφος που χρειάζεται ένα θαύμα για να βγει στην Ευρώπη.

Με γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η AEK ισοφάρισε σε 1-1 την Πάφος FC και έμεινε ζωντανή στην υπόθεση Ευρώπη.
Το γκολ για την Πάφος FC που κρατούσε ένα μεγάλο διπλό μέχρι τις καθυστερήσεις, το πέτυχε ο Κβίντα στο 38ο λεπτό. Η Πάφος έπαιζε στο β΄ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής τοτ Τάνκοβιτς ενώ πριν δεχθεί το 1-1 έχασε καταπληκτική ευκαιρία για να πετύχει δέυτερο γκολ

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στον αγώνα και μόλις στο 5′ ο Γιάκολις από πλάγια θέση στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στην εξωτερική μεριά των διχτύων.

Ο Γκιούρσκο στο 7′ μόνος στο δεύτερο δοκάρι, με πλασέ στην κίνηση απείλησε τον Ίβουσιτς που απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την Πάφο. Ο Ούγγρος στο 15′ είχε νέα τελική με μακρινό σουτ όμως ήταν άστοχος.

Μετά το 15′ η Πάφος έβαλε πίεση ψηλά και έκλεισε τους δρόμους για την ΑΕΚ, και ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ο ίδιος.

Η επόμενη τελική ήταν στο 28΄με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκιούρσκο να καταλήγει στον κίπερ της Πάφου.

Στο 38′ η Πάφος στην πρώτη της τελική άνοιξε το σκορ, όταν μετά κόρνερ η μπάλα απομακρύνθηκε, κατέληξε στον Χότσκο που έπιασε του σουτ, κόντραρε στον Λέδες και από εκεί στον Κβίντα που με εναέριο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η Πάφος λίγο πριν το ημίχρονο έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Τανκοβιτς αντίκρισε την κόκκινη μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Γιάκολις.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Η πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη ήταν για την Πάφο όταν στο 57′ ο Κβίντα έπιασε το δυνατό σουτ από μακριά όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 59′ ο Λόπες απάντησε όταν μετά το πλασέ του πάνω από τον Ίβουσιτς, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε αουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και πίεσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως χωρίς επιτυχία.

Στο 77′ ο Γκιούρσκο έκανε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, πάνω στην γραμμή ο Κβίντα έβγαλε σίγουρο γκολ για την ΑΕΚ.

Ο Μπρούνο στο 88′ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 όμως ο Πίριτς έδιωξε με τα πόδια.

Στο 90+2 ο Ιβάν Τρισκόφσκι με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1.

AEK : Πίριτς, Γκονζάλεθ, Λέδες, Λόπες, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς, Γιάκολις (64′ Γκρόμοφ), Γκιούρτσο, Μάμας (46′ Τρισκόφσκι)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Τόμοβιτς, Κάσας, Σανχούρχο, Τρισκόφσκι, Γκρόμοφ, Χριστοφόρου, Ανδρέου, Τζιωρτζής, Γκονζάλες, Νίκολιτς

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Παλάσιος, Κβίντα, Χότσκο, Κανέ, Ικόκο, Αμπντουραχίμι (70′ Μπρούνο), Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (56′ Πελάτζιο), Μπάιριτς (70′ Ντράγκομιρ)
Στον πάγκο: Άντος, Ζάιρο, Μπετανκόρ, Χέσταντ, Μιχαήλ, Ναμ, Μπρούνο, Ντράγκομιρ, Ταβάρες, Πελάτζιο

ΓΚΟΛ: 90+2′ Τρισκόφσκι/38′ Κβίντα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λόπες, Γκαρσία/Παλάσιος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Τάνκοβιτς
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000

Διαιτητής: Bel Dario
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Bebek Ivan
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος