28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Τραγωδία στο Σαλβαδόρ, τουλάχιστον εννέα νεκροί σε αγώνα από ασφυξία

Τραγωδία στο Σαλβαδόρ, τουλάχιστον εννέα νεκροί σε αγώνα από ασφυξία

By on 21 Μαΐου, 2023 0 1245 Views

Τραγικές ειδήσεις έφτασαν από το Σαλβαδόρ, καθώς στον αγώνα Αλιάντζα – ΦΑΣ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι από ασφυξία, καθώς ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο γήπεδο.

Ο αγώνας της Αλιάντζα με τη ΦΑΣ για την πρώτη κατηγορία στο Ελ Σαβαδόρ στο στάδιο Monumental στο Cuscatlan δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 16ο λεπτό και βάφτηκε με κόκκινο χρώμα, αφού βρήκαν τραγικό θάνατο τουλάχιστον εννέα άνθρωποι -επτά άντρες και δύο γυναίκες- που βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν τον αγώνα από κοντά μετά από αναταραχή.

Οπαδός χάνει τις αισθήσεις της στο Αλιάντζα - ΦΑΣ
Οπαδός χάνει τις αισθήσεις της στο Αλιάντζα – ΦΑΣ © 2023 MILTON FLORES / AP IMAGES

Κάποιες από τις πύλες άνοιξαν, με αποτέλεσμα να εισέλθει πολύς κόσμος στο γήπεδο. Η κατάσταση ήταν ασφυκτική, ενώ πολλοί ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να μπουν.

“Ήταν σαν μια χιονοστιβάδα οπαδών που πέρασαν την πύλη. Κάποιοι ήταν ακόμα κάτω από το τούνελ. Άλλοι κατάφεραν να φτάσουν στις εξέδρες και μετά στο γήπεδο και πνίγηκαν από ασφυξία”, είπε ένας από τους εθελοντές της ομάδας πρώτων βοηθειών.

Σκηνές χάους στο Ελ Σαβαδόρ
Σκηνές χάους στο Ελ Σαβαδόρ 

Περίπου από 100 άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο αγώνας διακόπηκε όταν άνθρωποι στις εξέδρες έκαναν νοήματα κι άρχισαν να μεταφέρουν τους τραυματίες στον αγωνιστικό χώρο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.

.

Σκηνές χάους στο Ελ Σαλβαδόρ στον αγώνα Αλιάντζα - ΦΑΣ
Σκηνές χάους στο Ελ Σαλβαδόρ στον αγώνα Αλιάντζα –
Αναίσθητη οπαδός στο Αλιάντζα - ΦΑΣ
Αναίσθητη οπαδός στο Αλιάντζα –

Θα διεξαχθεί έρευνα για τις πωλήσεις εισιτηρίων, τις εισόδους στο γήπεδο, αλλά κυρίως τη νότια ζώνη, όπου άνοιξε η πύλη και πέρασε οι φίλαθλοι.