19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Ακρίτας έβαλε φωτιά και στη μάχη της παραμονής.Κέρδισε 3-1 τη Δόξα και όλα παίζονται μέχρι το φινάλε

Ο Ακρίτας έβαλε φωτιά και στη μάχη της παραμονής.Κέρδισε 3-1 τη Δόξα και όλα παίζονται μέχρι το φινάλε

By on 15 Μαΐου, 2023 0 8709 Views

Σε περιπέτειες έβαλε τη Δόξα ο Ακρίτας μετά τη νίκη του με 3-1 στην Περιστερώνα για την 11η αγωνιστική του β’ ομίλου. Μόνο ένας ο βαθμός που χωρίζει την ομάδα της Κατωκοπιάς (35 βαθμούς) από την επικίνδυνη ζώνη και την ΕΝΠ (34 βαθμούς).O Aκρίτας έφθασε τους 29,ξέφυγε από την τελευταία  θέση και έχει μαθηματικές ελπίδες για το θαύμα αλλά έστω και αν πέσει θα το κάνει με ψηλά το κεφάλι.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς αφού σε 18 λεπτά είχαμε δύο γκολ. Συγκεκριμένα, το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι με τον Λόπες στο 14’, ωστόσο ο Ασάντε με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι, ισοφάρισε σε 1-1 στο 18’.

Στην 69’ της επανάληψης, η ομάδα του Κώστα Σακκά πήρε ορθά πέναλτι σε χέρι του Κονέ μετά από κεφαλιά του Σαντίκ και έλεγχο του VAR, ωστόσο, ο Φιλανδός που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα έξω.  Στο 79’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» εκ νέου το γκολ όμως το πλασέ του Ίλιτς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Και εκεί που η ομάδα της Κατωκοπιάς έχανε τις ευκαιρίες, η ομάδα του Ακρίτα ήταν αυτή που βρήκε το γκολ. Ειδικότερα, ο Εράσο στο 83’ με πανέμορφο πλασέ εκτός περιοχής, πέτυχε το 2-1, ενώ τους τρεις βαθμούς κλείδωσε ο Σέχιτς με ένα απίθανο μακρινό σουτ, διαμορφώνοντας στο 89’ το τελικό 3-1, βάζοντας παράλληλα έβαλε τη Δόξα σε…μπελάδες. Πλέον, η ΕΝΠ μείωσε στον ένα βαθμό, από το σύνολο του Κώστα Σακκά, έχοντας 34 και η Δόξα 35 βαθμούς, ενώ ο Ακρίτας μετά τη νίκη έφτασε τους 29 βαθμούς, «ξεκολλώντας» από την τελευταία θέση.

Δόξα (Σακκάς): Σισκόφσκι, Αντενόν, Μπένι (87′ Τιτζανί), Σαντίκ, Ασαμόα (55′ Ίλιτς), Κοβάσεβιτς, Ογιάλα, Φασουλιώτης (10′ Τρούγιτς), Στυλιανού, Τραϊτσέφσκι, Ασάντε.

Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Κωνσταντίνου, Παυλίδης, Ερέρα, Νάγκαρ, Μέσκα.

Ακρίτας (Λακτιόνοφ): Καστελιάνι, Παουγκέν, Ντραμέ, Κονέ, Ντουπόφ (46′ Εράσο), Κλεμέντε (76′ Άμπραχαμ), Μεντίμορετς, Φοριέλ, Πική (46′ Τόρες), Αραχούχο (82′ Σέχιτς), Βάσκο Λόπες (89′ Σαραβάνια).

Στον πάγκο: Περντρέου, Ονόντι, Φοφανά, Αμπντουσαλάμοφ, Λίμα, Δημοσθένους, Κυριακίδης.

ΣΚΟΡΕΡ: Ασάντε (18′) / Λόπες (14′), Εράσο (83′), Σέχιτς (90′).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ογιάλα / Κλεμέντε (χάνει έναν αγώνα), Κονέ, Ντραμέ.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 150.

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος

4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Θεοδώρου Πάνος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας