19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Super League 1: Δύο «καυτά» ντέρμπι στα play-Offs που κρίνουν τίτλο αλλά και τρίτη θέση!

Super League 1: Δύο «καυτά» ντέρμπι στα play-Offs που κρίνουν τίτλο αλλά και τρίτη θέση!

By on 3 Μαΐου, 2023 0 6707 Views

Τα μεγάλα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ δεσπόζουν στο πρόγραμμα της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής των play-Offs της Stoiximan Super League 1 το βράδυ της Τετάρτης.(3/5)

Η εκ των δύο πρωτοπόρων AEK υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena με τον έτερο πρώτο της κατηγορίας, που είναι ο Παναθηναϊκός, να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Ο δε Άρης παίζει εντός με τον Βόλο και εάν δεν χάσει θα… κλειδώσει την 5η θέση της κατηγορίας.

Ξεκινώντας από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στις υπηρεσίες του Ρότα φαίνεται πως μπορεί να υπολογίζει ο Ματίας Αλμέιδα, καθώς ο διεθνής μπακ συμπεριλήφθηκε στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή. Ο 26χρονος δεξιός ακραίος οπισθοφύλακας που τραυματίστηκε στη Λεωφόρο και μάλιστα το βράδυ της Κυριακής έμεινε στο νοσοκομείο δείχνει καλύτερα παρότι γυμνάστηκε πιο επιφυλακτικά και είναι διαθέσιμος για το ματς. Αυτόματα οι απουσίες της ΑΕΚ «περιορίζονται» στους Αραούχο και Σιντιμπέ.

Στον Ολυμπιακό μετά το πέρας της τελευταίας προπόνησης στον Ρέντη ο Ανιγκό έβγαλε αποστολή για το ματς με την ΑΕΚ. Σε αυτήν είναι μέσα το όνομα του Ινμπόμ Χουάνγκ και λείπουν ονόματα όπως του τραυματία Πασχαλάκη, του Κανός αλλά και του Γκάρι Ροντρίγκες. Σε επίπεδο αρχικού σχήματος είναι ανοιχτό να δούμε αλλαγές σχετικά με τον αγώνα με τον Βόλο.

Μόνο ο Κουρμπέλης έμεινε εκτός της αποστολής του Παναθηναϊκού για το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί οι τρεις μέσοι που αντιμετώπισαν προβλήματα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, είναι μέσα σε αυτή. Οι Τσέριν και Τσόκαϊ είναι πανέτοιμοι και ενώ ο Ρούμπεν θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή εάν θα χρησιμοποιηθεί.

Στον ΠΑΟΚ εκτός μάχης τέθηκαν οι Τάισον, Αουγκούστο και Ίνγκασον, που συνέχισαν πρόγραμμα θεραπείας, αλλά και ο Σάστρε, καθώς δέχθηκε ένα χτύπημα στο παιχνίδι με τον Άρη και θα μείνει εκτός αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις. Επίσης εκτός έμεινε και ο Κάργας.

Από την άλλη στον Άρη στη διάθεση του Τόλη Τερζή για το ματς με τον Βόλο τέθηκε ο Οντουμπάτζο, καθώς ο 30χρονος μπακ προπονήθηκε και μπήκε σε φουλ ρυθμούς. Έτσι οι απουσίες των «Κίτρινων» αφορούν στους τραυματίες Μπράμπετς, Μάνου Γκαρσία και στον τιμωρημένο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Στον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος δεν θα υπολογίζει στους Μπαριέντος, Οζέγκοβιτς, Σιέλη και Τσιρίνος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΑΓΩΝΕΣ

1. Παναθηναϊκός 76
2. ΑΕΚ 76
3. Ολυμπιακός 66
4. ΠΑΟΚ 63
5. Άρης 47
6. Βόλος 40

Κριτήρια:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Play-offs και Play-outs, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Play-offs / Play-outs αθροιστικά).
– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Play-offs / Play-outs αθροιστικά).
– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20.00: ΑΕΚ – Ολυμπιακός (COSMOTE SPORTS TV 2)
20.00: Άρης – Βόλος (NS2)
20.00: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (Primetel)