25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Προβάδισμα για την ΑΕΛ με πέναλτι-καράμπολα!Κέρδισε 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα που έχασε ευκαιρίες

Προβάδισμα για την ΑΕΛ με πέναλτι-καράμπολα!Κέρδισε 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα που έχασε ευκαιρίες

By on 14 Φεβρουαρίου, 2023 0 902 Views

Προβάδισμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca Cola A΄-Β΄ Κατηγορίας εξασφάλισε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 1-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «8», που διεξήχθη στο Άλφα Μέγα Stadium το βράδυ της Τρίτης (14/02). Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε ο Ρόμο με εκτέλεση πέναλτι στο 80΄Ένα παράξενο πέναλτι που ήρθε μετά από καράμπολα…και εξωστρακισμό της μπάλας από κοντινή απόσταση.. Δοκάρι είχε η ομάδα του Πουρσαϊτίδη με το Σαλάλιχ στο 33΄.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

«Ανοικτό» παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα και κάποιες καλές ευκαιρίες. Η Νέα Σαλαμίνα είχε την πρώτη τελική φάση στο παιχνίδι στο 3΄, όταν ο Ολιβέιρα απέκρουσε το σουτ του Μάντζεκ, με την ΑΕΛ ν’ «απαντάει» στο 12΄, όταν ο Μελίσσας έδιωξε την μπάλα μετά από παράλληλο γύρισμα του Παντελή και στη συνέχεια ο Τσέρνιχ έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ του κόντραρε κι «έφυγε» σε κόρνερ.

Στο 16΄ το σουτ του Κατσανίκλιτς «έφυγε» έξω, ενώ στο 24΄ ο Μελίσσας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζάλμα.

Η γηπεδούχος συνέχισε να πιέζει και στο 27΄ είχε τη σπουδαιότερή της στιγμή, όταν μετά από λάθος του Ντιακιτέ ο Ρόμο βγήκε απέναντι από το Μελίσσα, ο οποίος ωστόσο απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Βενεζουελάνου επιθετικού, διατηρώντας έτσι το 0-0.

Στο 31΄  και μετά από νέο παράλληλο γύρισμα του Παντελή, η άμυνα της Νέας Σαλαμίνας πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα προτού φτάσει στον Τσέρνιχ, που ήταν έτοιμος να την…. σπρώξει στα δίχτυα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ομάδας της Αμμοχώστου ν’ «αγγίξει» το γκολ, όταν μετά από σουτ του Σαλάλιχ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Ολιβέιρα. Στη συνέχεια της φάσης τα σουτ των Οφόρι και Σαλάλιχ δεν είχαν τύχη.

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 44΄, όταν ο Μελίσσας έδιωξε το σουτ του Κατσανίκλιτς.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σπουδαία ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους». Συγκεκριμένα, στο 50΄ ο Ντορεγκαράι με ωραία ντρίπλα απελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του κι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΛ με τον Ολιβέιρα να αποκρούει, ενώ στην επαναφορά ο Τσίκο από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Γιανέφσκι προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τζάλμα στο 56΄.

Απ’ εκεί και πέρα χρειάστηκε να περάσουν 23 λεπτά για να καταγραφεί το παραμικρό στο παιχνίδι. Σ’  εκείνο το χρονικό σημείο υποδέχθηκε πέναλτι για χέρι του Οφόρι και ο Ρόμο από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0 στο 80’.Ο Οφόρι έδιωξε και η μπάλα κτύπησε σε παίκτη της ΑΕΛ που από κοντινή απόσταση έκανε προβολή και η μπάλα επέστρεψε αιφνιδιαστηκά στο χέρι του Οφόρι για να δοθεί το πέναλτι το οποίο σηκώνει συζήτηση.

Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά η κεφαλιά του Ντορεγκαράι, μετά από σέντρα του Σεργίου, «έφυγε» άουτ στο 90΄.

Στους χρόνους καθυστερήσεων δεν έμελλε ν’ αλλάξει κάτι κι έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει μία σημαντική νίκη, που της δίνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο γήπεδο «Αμμόχωστος-Επιστροφή».

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Νταβόρ, Μιραλάς (22΄ Παπαφώτης), Παντελή, Κατσανίκλιτς (67΄ Χάσα), Τσέρνιχ, Μπιλοβάρ, Τζάλμα, Κοντινέλα (67΄ Μπεραχίνο), Ντέβαεστ, Ρόμο (88΄ Μιλιντσεάνου).

Στον πάγκο: Μούριελ, Κυριάκου, Τεϊσέιρα, Χάσα, Μπεραχίνο, Παπαφώτης, Σιλβέστρος, Μιλιντσεάνου, Κολιάς, Ιωάννου, Νεοφύτου, Χριστοδούλου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Κατσικάς, Τσίκο (90+2΄ Τιάγκο), Μάντζεκ (90+2΄ Μιγκελίτο), Σαλάλιχ (71΄ Μποτεάκ), Καρλίτος (90+2΄ Μαργκάσα), Ντορεγκαράι, Οφόρι, Ντιακιτέ.

Στον πάγκο: Κίσσας, Μαλεκκίδης, Μιγκελίτο, Κουμουρής, Κλίμοβιτς, Φράγκος, Μποτεάκ, Νικολάου, Λέουκο, Μαργκάσα, Τιάγκο, Φελίπε.

Κίτρινες Κάρτες: Σαλάλιχ, Κατσικάς.

Στάδιο: ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας