19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με Μραζ ξανά, η Ανόρθωση νέο τρίποντο.Έκοψε την φόρα της Ν.Σαλαμίνας

Με Μραζ ξανά, η Ανόρθωση νέο τρίποντο.Έκοψε την φόρα της Ν.Σαλαμίνας

By on 9 Φεβρουαρίου, 2023 0 653 Views

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν η Ανόρθωση κατάφερε να πετύχει 2η συνεχόμενη νίκη κι αυτή είχε πάλι την υπογραφή του Σάμουελ Μραζ! Ο Σλοβάκος επιθετικός σκόραρε για δεύτερο σερί ματς, δίνοντας στην ομάδα του το «διπλό» επί της Νέας Σαλαμίνας μέσα στο «Αμμόχωστος», βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα στο 42’ μετά από ασίστ του Γκερέρο. Η Νέα Σαλαμίνα υστέρησε σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της και δέχθηκε την πρώτη της ήττα μετά από πέντε σερί νίκες, παραμένει ωστόσο ακόμη στο κόλπο της 6άδας. Τραυματίες αποχώρησαν από την Ανόρθωση οι Λόρια και Γκερέρο, με το πρόβλημα του πρώτου να μοιάζει σοβαρότερο.Η Ανόρθωση πέτυχε νωρίς γκολ με τον Παρούτη που ακυρώθηκε ως φάουλ με τις κάμερες να εκθέτουν τον διαιτητή αφου δεν έδειξαν παράβαση. Ίσως υπήρξε μια ελαφριά επαφή αλλά δεν ήταν τέτοια που να δικαολογεί φάουλ. Ο VAR δεν επενέβηκε ίσως γιατί δεν υπήρχεπροβολή που να δείχνει ξεκάθαρα την σοβαρότητα της επαφής.

Ο Σλοβάκος Μραζ στο 42ο λεπτό πέτυχε το τέταρτο του τέρμα σε δυο συμμετοχές και ανέβασε την ομάδα του στους 29 βαθμούς και παράλληλα άφησε τους ερυθρόλευκους στην 5η θέση με 37.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Παραδοσιακά το Βαρωσιώτικο ντέρμπι χαρίζει συγκινήσεις, είτε υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε όχι, αφού οι δύο ομάδες αγωνίζονται για ακόμα μία χρονιά μακριά από το… σπίτι τους, μακριά από την Αμμόχωστο.

Καλός ρυθμός με ελάχιστες φάσεις. Σαλαμίνα και Ανόρθωση προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αλλά ήταν αδύνατο, αφού αμφότερες οι ομάδες είχαν καλά κλειστούς τους χώρους και δεν άφησαν ανοιχτούς διαδρόμους στον αντίπαλο.

Στο 24′ ο Παρούτης σκόραρε με το κεφάλι, δόθηκε φάουλ, το οποίο σφυρίχτηκε και επικυρώθηκε από το VAR. Πέντε λεπτά μετά ο Σάμπο έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε σε συμπαίκτη του και άλλαξε πορεία, όμως, ο Μελίσσας δεν αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στην επόμενη ευκαιρία της Ανόρθωσης.

Στο 42′ ο Γκερέρο έβγαλε τον Μραζ απέναντι απ’ τον Ελλαδίτη τερματοφύλακα και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 0-1 και πανηγύρισε το τέταρτο του τέρμα στη δεύτερη συμμετοχή του με την κυανόλευκη φανέλα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πιο δυνατά ξεκίνησε η Νέα Σαλαμίνα το δεύτερο ημίχρονο. Προσπάθησε να βάλει πίεση, με την Ανόρθωση να αμύνεται σωστά και με την πάροδο του χρόνου να ανεβάζει γραμμές και να ισορροπεί.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν από πλευράς κυανολεύκων. Στο 66′ ο Παρούτης από πλάγια βρέθηκε απέναντι στον Μελίσσα, όμως, ο Ελλαδίτης απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε την ομάδα του… ζωντανή.

Παρόλα αυτά η Σαλαμίνα δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αφού οι παίκτες του Μιχαΐλοβιτς είχαν σωστή αμυντική συμπεριφορά. Στο 78′ ο Λόρια αποχώρησε τραυματίας και πλέον αναμένονται τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του.

Στο 5ο και στο 7ο λεπτό από τα εννέα των καθυστερήσεων οι Σάμπο και Χριστοφή δοκίμασαν τα πόδια τους, αλλά είδαν την μπάλα να καταλήγει έξω. Στο 98′ ο Μαλεκκίδης με διαγώνιο σουτ από καλή θέση, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, στην τελευταία φαση του αγώνα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Άδωνη (85′ Φελίπε), Ντάτκοβιτς, Μαλεκκίδης, Σεργίου, Ντιακιτέ (46′ Κλίμοβιτς), Μάντζεκ, Μιγκελίτο (65′ Μαργκάσα), Τσίκο, Σαλαλίχ (65′ Τιάγκο), Ντορεγκαράι (74′ Φλοριάν).
Στον πάγκο: Κίσσας, Κατσικάς, Κουμούρης, Κλίμοβιτς, Φράγκος, Μποτεάκ, Νικολάου, Φλοριάν, Λέουκο, Μαργκάσα, Τιάγκο, Φελίπε. 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια (79′ Κεραυνός), Μπαϊσίνιο, Χαρογιάν, Αντωνιάδης, Αμπαρτζουμιάν, Σάμπο, Τεχέρα, Παρούτης (79′ Νινγκά), Φερέιρα (70′ Χριστοφή), Γκερέρο (55′ Γουαρίς), Μραζ (79′ Αντονίν).
Στον πάγκο:Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Γουαρίς, Αντονίν, Αντωνίου, Κίκο, Νινγκά, Πάντσεον, Κορρέα, Ιωάννου, Χριστοφή. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντορεγκαράι (6η), Κλίμοβιτς (3η), Σεργίου / Σάμπο, Τεχέρα (3η), Αντωνιάδης, Παρούτης

ΣΚΟΡΕΡ: Μραζ (42′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2700-3000
Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo Filipe
AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης