18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λυτρωτής της Ομόνοιας ο Ματ Ματ Ντάρμπισαϊαρ(1-2).Το πάλεψε ο Εθνικός μέχρι το τέλος

Λυτρωτής της Ομόνοιας ο Ματ Ματ Ντάρμπισαϊαρ(1-2).Το πάλεψε ο Εθνικός μέχρι το τέλος

By on 2 Νοεμβρίου, 2019 0 595 Views

Ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ ήταν στην καλή του βραδιά και οδήγησε την Ομόνοια στη νίκη μέσα στο Δασάκι με 2-1 με δυο δικά του γκολ. Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πήρε το ζητούμενο έχοντας πάρα πολύ καλή απόδοση κατά διαστήματα απέναντι στον Εθνικό που ήταν πάλι καλός και μαχητικός μέχρι το τελευταίο λεπτό όπου είχε ευκαιρία για να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά αλλά ο Φαμπιάνο κράτησε τη νίκη για την Ομόνοια.

Το γρήγορο γκολ βοήθησε την Ομόνοια να κυριαρχήσει στο Α΄ημίχρονο όπου έχασε ευκαιριες για το 0-2 αλλά δεν τα κατάφερε και ο Εθνικός στο 44΄ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό γκολ και έβαλε δύσκολα στην Ομόνοια στο ΄ημίχρονο όπου πάλι ο Άγγλος φορ σκόραρε και λύτρωσε τους πράσινους.

Το ματς είχε ξεκινήσεις ιδανικά για τους φιλοξενούμενους με τον Ντάρμπισαϊαρ να σκοράρει στο 6΄μετά από εξαιρετική ασίστ, πάρε-βάλε από τον Τιάγκο. Και ενώ είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και οι ευκαιρίες για να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, ο Εθνικός Άχνας έφτασε στην ισοφάριση με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση φάουλ του Λαμπάν στο 44’.

Αν και μπήκε πιο δυνατά ο Εθνικός στο β’ ημίχρονο, με επηρεασμένη την Ομόνοια από την ισοφάριση στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου, δεν έφτασε στο ζητούμενο σε μια-δυο φάσεις και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι. Βρήκαν ευκαιρίες με τον Μποτεάκ, όμως στο 72’ ο Ορτέγα έκανε το ένα-δύο με τον Τιάγκο, άφησε έξυπνα την μπάλα στον Ντάρμπισαϊαρ που με πλασέ νίκησε τον Μπογκαντίνοφ, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα σε δημιουργία. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος αν και στο τελευταίο λεπτό είχε καλή ευκαιρία ο Εθνικός,με τους πρασίνους να επιστρέφουν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Με αυτή τη νίκη η Ομόνοια ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας και στους 15 βαθμούς, έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα από την 2η  Ανόρθωση. Αντίθετα, ο Εθνικός έμεινε στην 6η θέση με 11 βαθμούς.

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκαντίνοφ, Ευσταθίου, Γκλομπάρ, Μιγκελίτο, Ντεϊβίσον, Λαμπάν, Κουντόμπιακ(78′ Παπαγεωργίου), Κοστόφσκι(82′ Μ. Ηλία), Κυπριανού(85′ Ι. Μαρκόφσκι), Ιωάννου, Κονέ
Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Φοινίρης, Κ. Ηλία, Α. Ηλία, Χαραλάμπους, Χριστοφή,Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Μαυρίας, Λέζιακς, Βίτορ, Γκόμεθ, Ορτέγα, Τιάγκο, Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊαρ(84′ Κακουλλής)
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Παναγιώτου, Περέιρα, Μανρίκε, Κούσουλος, Εζρά, Χριστοφή
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:
 Λεόντιος Τράττος (Μ. Σωτηρίου, Π. Πέτρου), Κ. Φελλάς (Μ. Ιωάννου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοστόφσκι / Γκόμεθ, Τιάγκο
ΓΗΠΕΔΟ: 
Δασάκι
ΘΕΑΤΕΣ: 1500 (919 εισιτήρια στην κερκίδα της Ομόνοιας)