Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Like

Εκπαιδευτής βοηθών διαιτητών ο Maciej Wierzbowski

23 Αυγούστου, 2017
699 Views
0 Comments
Εκπαιδευτής βοηθών διαιτητών ο Maciej Wierzbowski

Ο Maciej Wierzbowski ενισχύει το τμήμα εκπαίδευσης της Επιτροπής Διαιτησίας.
—————————

Ο Πολωνός πρώην διεθνής βοηθός διαιτητής Maciej Wierzbowski αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου και εκπαιδευτή των βοηθών διαιτητών της Α’ Κατηγορίας.

Η πρόσληψη του επικυρώθηκε στην τελευταία συνεδρία της Εκτελεστικής Επίτροπής της ΚΟΠ.

Ο κ. Wierzbowski θα ενισχύσει το τμήμα εκπαίδευσης της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ μετά από εισήγηση του Υπεύθυνου Εκπαίδευσης της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Χιου Ντάλλας.
Ο Maciej Wierzbowski θα παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση τους βοηθούς διαιτητές μας και θα τους συμβουλεύει και θα τους καθοδηγεί ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα έρχεται στην Κύπρο για να συμμετέχει σε σεμινάρια διαιτησίας με τους βοηθούς διαιτητές της πρώτης κατηγορίας.
Ο Maciej Wierzbowski είναι 46 ετών (15/02/1971) και διετέλεσε διεθνής βοηθός διαιτητής για 16 χρόνια, από το 1998 ως το 2014. Ήταν από τους κορυφαίους βοηθούς διαιτητές στην Ευρώπη έχοντας παρουσία σε πάνω από 100 διεθνείς αγώνες σε επίπεδο Champions League, Εθνικών Ομάδων και διεθνών διοργανώσεων της FIFA και της UEFA.
Μεταξύ άλλων, ήταν βοηθός διαιτητής στην τελική φάση του Μουντιάλ 2002 στην Κορέα και στην Ιαπωνία φτάνοντας μέχρι την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Στην χώρα του, την Πολωνία, ορίστηκε σε επτά τελικούς Κυπέλλου.
Από το 2014, οπόταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, είναι διευθυντής ανάπτυξης των Πολωνών διαιτητών και από το 2016 ορίστηκε από την UEFA ως εκπαιδευτής των διεθνών βοηθών διαιτητών. Με την ιδιότητα αυτή, ήταν μεταξύ των εκπαιδευτών των βοηθών διαιτητών που συμμετείχαν στην τελική φάση του EURO 2016 στη Γαλλία.

Comments are closed.