19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ώρα για τον μεγάλο τελικό.Οι ομάδες του Μάντσεστερ στο Γουέμπλεϊ για το τρόπαιο

Ώρα για τον μεγάλο τελικό.Οι ομάδες του Μάντσεστερ στο Γουέμπλεϊ για το τρόπαιο

By on 3 Ιουνίου, 2023 0 1413 Views

Ώρα FACup στην Αγγλία με ένα τεράστιο ντέρμπι! Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες του Μάντσεστερ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Γουέμπλεϊ (17:00vCytavision) σε έναν τελικό που έχει ξεκάθαρο φαβορί και ισχυρό αουτσάιντερ.

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατά την διάρκεια της αναμονής ενόψει του τελικού στο ChampionsLeague με την Ίντερ, η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο για την κούπα στο Κύπελλο Αγγλίας. Η ομάδα του ΠεπΓκουαρδιόλα ήταν εξαιρετική μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ και διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά της σε όλες τις διοργανώσεις. Έτσι, μετά το τρόπαιο της PremierLeague, έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία για ένα ιστορικό τρεμπλ.

Στην άλλη μεριά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιθυμεί να ολοκληρώσει μία καλή σε γενικές γραμμές σεζόν «φωνάζοντας» πως επέστρεψε στην ελίτ. Ο Έρικ ΤενΧαγκδιαχειρίστηκε όπως έπρεπε τους τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν την ομάδα του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τώρα καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Λισάντρο Μαρτίνεζ, Άντονι,ΜαρσέλΣάμπιτσερ και Άντονι Μαρσιάλ.

Αρκετά τα προβλήματα και για την Σίτι, αφού ο ΠεπΓκουαρδιόλα τοποθέτησε τους κομβικούς Κέβιν Ντε Μπρούινε, ΡούμπενΝτίας, Τζακ Γκρίλις και ΜανουέλΑκάντζι στη λίστα των αμφίβολων ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης.

Αυτό αρκεί από μόνο του για να αλλάξει τις ισορροπίες στον αγώνα: Η Σίτι είναι σίγουρα η καλύτερη ομάδα του τελικού, αλλά σε τέτοια ματς δεν παίζει πάντα ρόλο η ποιότητα και η κλάση. Η Γιουνάιτεντ έχει παίκτες με εμπειρία και σίγουρα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις απουσίες των αντιπάλων της για να «χτυπήσει» και να βρει γκολ.