20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Champions League: Πιθανή η αποπομπή του ρέφερι Μαρτσίνιακ από τον τελικό μετά από καταγγελίες για σχέση με την ακροδεξιά!

Champions League: Πιθανή η αποπομπή του ρέφερι Μαρτσίνιακ από τον τελικό μετά από καταγγελίες για σχέση με την ακροδεξιά!

By on 1 Ιουνίου, 2023 0 11040 Views
Champions League: Πιθανή η αποπομπή του ρέφερι Μαρτσίνιακ από τον τελικό μετά από καταγγελίες για σχέση με την ακροδεξιά!

Την αντικατάσταση του ρέφερι Σίμον Μαρτσίνικ στον τελικό του Champions League εξετάζει η UEFA μετά από καταγγελίες που συσχετίζουν τον Πολωνό με ακροδεξιά παράταξη.

Σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής για τον τελικό του Champions League ενδέχεται να προχωρήσει η UEFA, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ρέφερι Σίμον Μαρτσίνιακ μετά από καταγγελίες για σχέση του με την ακροδεξιά!

Σύμφωνα με την αντιρατσιστική ομάδα Never Again, ο Πολωνός διαιτητής ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που παρουσιάστηκε από τον Μέντζεν ως επιχειρηματικό συνέδριο για επενδυτές, συσχετίζοντας τον εαυτό του με ακροδεξιά παράταξη.

«Ο Μαρτσίνιακ προώθησε και συμμετείχε σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε από έναν ακροδεξιό Πολωνό ηγέτη, τον Σλάβομιρ Μέντζεν.

Είμαστε σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι από τον δημόσιο συσχετισμό του Μαρτσίνιακ με τον Μέντζεν και τις τοξικές πολιτικές του. Είναι ασύμβατο με τις βασικές αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, όπως η ισότητα και ο σεβασμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Never Again, Ράφαλ Πανκόβσκι.

Τα αντανακλαστικά της UEFA μάλιστα ήταν άμεσα μπροστά στις καταγγελίες, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να ενημερώνει πως θα εξετάσει την υπόθεση και «περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή, αφότου εξεταστούν όλα τα στοιχεία»