20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μετά από 20 χρόνια πρώτος σκόρερ Κύπριος.Ο Πίττας έπιασε τον Ζάιρο στην πρώτη θέση των σκόρερ

Μετά από 20 χρόνια πρώτος σκόρερ Κύπριος.Ο Πίττας έπιασε τον Ζάιρο στην πρώτη θέση των σκόρερ

By on 29 Μαΐου, 2023 0 609 Views

Ο Ιωάννης Πίττας σκόραρε στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στην Πάφο, ισοφάρισε τον Ζάιρο και τερμάτισε μαζί με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή της Πάφου στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα.Ο διεθνής Κύπριος επιθετικός ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2022/23 με 18 γκολ, τα 14 εκ των οποίων σημείωθηκαν στην Α΄φάη και έξι στα πλέι οφ.

Ο στράικερ του Απόλλωνα μαζί με το κατόρθωμα του αυτό, έβαλε τέλος σε μια…κατάρα 20 ετών για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, ο τελευταίος Κύπριος που κατάφερε να πάρει το χρυσό παπούτσι, ήταν ο Μάριος Νεοφύτου τη σεζόν 2002-2003 όταν πέτυχε 33 γκολ με τη φανέλα της Ανόρθωσης.Έκτοτε, μέχρι και σήμερα, 20 χρόνια μετά με τον Ιωάννη Πίττα, κανένας άλλος Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ!

Τα γκολ του Πίττα.

Τα περισσότερα γκολ τα πέτυχε σε βάρος του ΑΠΟΕΛ (4) και ακολούθησαν Ομόνοια και Ακρίτας (3). Δυο τέρματα σημείωσε κατά της Ανόρθωσης και του Ολυμπιακού και από ένα σε Καρμιώτισσα, ΑΕΛ, Σαλαμίνα και Πάφος FC.

Σίγησε στο τέλος ο Ζάιρο

Ο έταιρος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Ζάιρο πέτυχε σχεδόν τα περισσότερα τέρματα μέσα στο 2022. Μέχρι την 20η αγωνιστική ο Βραζιλιάνος σημείωσε 16 γκολ και άλλα δυο στα πλέι οφ.

Ο επιθετικός της Πάφου πανηγύρισε τρία γκολ σε βάρος του Άρη, του Ακρίτα, της Δόξας και της ΕΝΠ, δυο κατά του Απόλλωνα και ένα απέναντι σε ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακό και Καρμιώτισσα.