25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Στο τέλος Χαμογελά η Δόξα. Γλυκό φινάλε σωτηρίας

By on 29 Μαΐου, 2023 0 13614 Views

Η Δόξα πήρε βαθμό στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ κόντρα στην ΑΕΛ με το τελικό 1-1, η ΕΝΠ έχασε την ίδια ώρα από την Ανόρθωση και η ομάδα της Κατωκοπιάς έμεινε στην α’ κατηγορία.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Κοντινέλα, η Δόξα ισοφάρισε με πέναλτι του Μπένι στο 95΄

Μόλις στο 2ο λεπτό, η Δόξα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ασάντε έκανε το γύρισμα, ο Τζάλμα στη προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Αντενόν στην επαναφορά έκανε το σουτ από κοντά όμως ο Ολιβέιρα έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 7ο λεπτό, ο Μπένι έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής της ΑΕΛ, η μπάλα όμως κόντραρε και έφυγε άουτ.

Στο 26ο λεπτό, η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σιλβέστρος έκανε το γύρισμα στον Τσέρνιχ, αυτός με τακουνάκι έστρωσε στον Κοντινέλα, και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 30ο λεπτό, ένα σουτ του Κάσα από πλάγια θέση βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Σισκόφσκι.

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει το προβάδισμα της. Ο Τσιμπόλα πέρασε φανταστική κάθετη στον Τσέρνιχ που ήταν μόνος απέναντι στον Σισκόφσκι, το σουτ του όμως απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Δόξας.

Στο 50ο λεπτό η Δόξα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Σαντίκ βρέθηκε απέναντι στον Ολιβέιρα, το σουτ του απέκρουσε αρχικά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, στην επαναφορά ο Φινλανδός έκανε νέο σουτ, ο Σιλβέστρος όμως έσωσε πάνω στην γραμμή.

Στο 71ο λεπτό, ένα σουτ του Τζάλμα απέκρουσε χωρίς δυσκολία ο Σισκόφσκι.

Στο 74ο λεπτό, η Δόξα έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση, το σουτ του Σαντίκ όμως σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολιβέιρα και έφυγε άουτ.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Δόξα θα δεχόταν την ήττα, η ομάδα της Κατωκοπιάς κέρδισε πέναλτι στο 90+5, ο Μπένι ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έτσι η Δόξα κατάφερε να παραμείνει στην ‘Α Κατηγορία.

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Τεσέιρα, Μιραλάς (8′ Κάσα), Σιλβέστρος (85′ Χριστοδούλου), Φιλίποβιτς, Τσιμπόλα, Τζέρνιχ, Μιλιντσεάνου (46′ Οδυσσέως), Κόλιας, Τζάλμα, Κοντινέλα (85′ Ζαχαρία)

Στον πάγκο: Μούριελ, Κάσα, Ζτραβκόφσκι, Ιωάννου, Ζαχαρία, Χριστοδούλου, Σεργίου, Οδυσσέως, Νεοφύτου, Γενεθλίου, Ντέγοεστ

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Αντενόν, Μπένι, Σαντίκ, Ασαμόα (46΄ Φαουάζ), Κοβάσεβιτς, Καραμανώλης, Παυλίδης (33′ Ερέρα) (70′ Ίλιτς), Τραϊτσέφσκι (85′ Φασουλιώτης), Μέσκα, Ασάντε

Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Κωνσταντίνου, Ίλιτς, Ογιάλα, Φαουάζ, Φασουλιώτης, Ερέρα, Ναγκάρ

ΓΚΟΛ: 26′ Κοντινέλα/90+5′ Μπένι (π.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιμπόλα, Φιλίποβιτς, Σιλβέστρος/Αντενόν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.000

Διαιτητής: Maggioni Lorenzo

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Sacchi Juan Luca

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας