25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γιουβέντους – Μίλαν 0-1: Ο Ζιρού «υπέγραψε» το εισιτήριο του Champions League

Γιουβέντους – Μίλαν 0-1: Ο Ζιρού «υπέγραψε» το εισιτήριο του Champions League

By on 29 Μαΐου, 2023 0 14722 Views

Η Μίλαν με πρωταγωνιστή τον εκτελεστή Ολιβιέ Ζιρού νίκησε τη Γιουβέντους στο «Allianz Stadium» με 0-1, τσέκαρε το τέταρτο εισιτήριο της Serie A για το Champions League και τελείωσε τις ελπίδες των Μπιανκονέρι.

Οι πιθανότητες της Γιουβέντους να τερματίσει στην πρώτη τετράδα μετά την αφαίρεση των δέκα βαθμών ήταν ελάχιστες και πλέον εξατμίστηκαν. Οι Μπιανκονέρι ήθελαν να κάνουν το 2/2 κόντρα σε Μίλαν – Ουντινέζε και οι Ροσονέι να χάσουν τελευταία αγωνιστική από την Βερόνα στο «Σαν Σίρο». Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έβαλε τέλος στα σενάρια, νίκησε με 0-1 την Βέκια Σινιόρα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για τη σεζόν και «τσέκαρε» το τέταρτο εισιτήριο του Champions League. Η Γιούβε έμεινε εκτός κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από 11 διαδοχικές σεζόν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Στο 13′ ο Κουαδράδο έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, όμως απέρκουσε ο Μενιάν και στο 24′ ο Κεν έκανε εξαιρετική κούρσα, γύρισε την μπάλα, ο Ντι Μαρία έκανε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η Μίλαν προηγήθηκε στην ουσιαστικά πρώτη της φάση στο παιχνίδι. Στο 40′ ο Καλάμπρια έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά, ο Ζιρού έκανε το άλμα ανάμεσα σε Γκάτι και Κουαδράδο, ο Γάλλος πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Ο 36χρονος σέντερ φορ έφτασε τα 12 γκολ σε 32 ματς στη Serie A και 17 σε 46 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις

Η Γιουβέντους προσπάθησε να πιέσει στο δεύτερο μέρος χωρίς όμως ουσία. Στο 69′ ο Σαλεμάκερς έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Στο 78′ η Μίλαν έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ όταν ο Λεάο έκανε ατομική ενέργεια, απέφυγε τον Γκάτι, σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε.

Οι Μπιανονέρι είχαν την τελευταία τους φάση στο 90+1′. Ο Παρέδες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντανίλο σούταρε, όμως απομάκρυναν οι φιλοξενούμενοι και κράτησαν το 0-1 μέχρι το φινάλε. Οι Μπιανονέρι είναι στην 7η θέση και τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσουν να προσπεράσουν Ρόμα (+1) ή Αταλάντα (+2) και να βγουν στο Europa League. Τελευταία αγωνιστική οι Μπεργαμάσκι θα υποδεχτούν την Μόντσα και η Ρόμα θα αντιμετωπίσει την Σπέτσια στο Ολίμπικο

Γιουβέντους: Σέζνι, Γκάτι, Μπρέμερ (82′ Μπονούτσι), Ντανίλο, Κουαδράδο, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (63′ Παρέδες), Κιέζα, Ντι Μαρία (63′ Μίλικ), Κεν (73′ Ίλινγκ Τζούνιορ)

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια (86′ Καλουλού), Τιό, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κρούνιτς, Μεσίας (56′ Σαλεμάκερς), Ντίαθ (82′ Πομπέγκα), Λεάο (82′ Μπάλο Τουρέ), Ζιρού (86′ Οριγκί)

Βαθμολογία:

serie a table