25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • H Λούτον πήρε την άνοδο στα πέναλτι και επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία μετά από 31 χρόνια!

H Λούτον πήρε την άνοδο στα πέναλτι και επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία μετά από 31 χρόνια!

By on 28 Μαΐου, 2023 0 4348 Views

Η Λούτον «λύγισε» την Κόβεντρι στη διαδικασία των πέναλτι και κέρδισε τα… 200 εκατομμύρια ευρώ και την επιστροφή της στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1992!

Τον πιο όμορφο επίλογο κατάφερε να βάλει στο παραμύθι που ως τώρα έχει γράψει η ταπεινή Λούτον! Μόλις εννιά χρόνια πριν οι Χάτερς αγωνίζονταν στη National League, την πέμπτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας, όμως η νέα σεζόν θα τους βρει στη λαμπερή Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Με το… μαχαίρι στα δόντια μπήκε στο ματς η ομάδα του Έντουαρντς, η οποία δεν επηρεάστηκε από την απώλεια του αρχηγού της, Τομ Λόκιερ, που κατέρρευσε ξαφνικά και έγινε αλλαγή. Οι Χάτερς από νωρίς πήραν το πάνω χέρι και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Στο 14′ το γυριστό του Μόρις δεν είχε την κατάλληλη δύναμη και κατεύθυνση, όμως στο 23′ η Λούτον άνοιξε το σκορ. Ο Αντεμπάγιο «χόρεψε» με απανωτές ντρίμπλες τον Μακ Φάντζεν και γύρισε την μπάλα στην περιοχή, από όπου ο Κλαρκ με δυνατό σουτ νίκησε τον Γουίλσον.

Ακόμα και μετά το 1-0 πάντως, η Λούτον δεν σταμάτησε να πιέζει, ενώ ο Αντεμπάγιο στο 29′ αστόχησε προ ανυπεράσπιστης εστίας και έχασε την ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η, σχεδόν αόρατη επιθετικά στο πρώτο μέρος, Κόβεντρι πάντως, θα μπορούσε να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα, όμως ο Χάμερ από κοντά δεν έκανε καλό τελείωμα.

Ο Ολλανδός ωστόσο μπόρεσε να πάρει το αίμα του πίσω. Οι Σίνγκερς βελτιώθηκαν αισθητά στην επανάληψη, έψαξαν την απάντησή τους και στο 66′ την βρήκαν. Μετά από άψογη συνεργασία, ο Γκιόκερες βρέθηκε στο αριστερό φτερό της επίθεσης, από όπου γύρισε την μπάλα για τον Χάμερ, το πλασέ του οποίου κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Η Κόβεντρι έφτασε κοντά στην ανατροπή, ωστόσο στο 73ο λεπτό το σουτ του Γκόντεν από την καρδιά της περιοχής πέρασε άουτ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Λούτον πηρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε το γκολ της νίκης, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί, οι δύο ομάδες έδειξαν ιδιαίτερα κουρασμένες, σχεδόν απόλυτα επικεντρωμένες στα αμυντικά τους καθήκοντα. Η Λούτον βέβαια άγγιξε το γκολ της νίκης, όμως το τέρμα του Τέιλορ στο 116′ μετά από τραγικό λάθος του Πάντσο ακυρώθηκε για χέρι.

Στη… ρώσικη ρουλέτα μοιραίος αποδείχθηκε ο Νταμπό της Κόβεντρι που έστειλε πολύ άουτ το έκτο πέναλτι της ομάδας και άθελά του χάρισε στους Χάτερς, που έκαναν το 6×6 στα δικά τους χτυπήματα, την τεράστια άνοδο!