23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Bundesliga: Η Μπάγερν πρωταθλήτρια με θρίλερ, η Ντόρτμουντ την… αυτοκτονία του αιώνα!

Bundesliga: Η Μπάγερν πρωταθλήτρια με θρίλερ, η Ντόρτμουντ την… αυτοκτονία του αιώνα!

By on 27 Μαΐου, 2023 0 4923 Views

Ο… μονάρχης παρέμεινε στο θρόνο του! Σε ένα φινάλε αυστηρά ακατάλληλο για καρδιακούς, η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε το ανείπωτο κάζο της Ντόρτμουντ με γκολ λύτρωση στο 89΄κόντρα στην Κολωνία (1-2) και στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Ο βασιλιάς των σπορ δικαιολόγησε για ακόμα μια φορά τον τίτλο του. Στο πιο ανατρεπτικό φινάλε της τελευταίας (τουλάχιστον) δεκαετίας στη Bundesliga, η Μπάγερν κατάφερε να παραμείνει στον θρόνο της! Το πάρτι τίτλου στη Βεστφαλία μετατράπηκε σε έναν ανείπωτο εφιάλτη για τη Ντόρτμουντ, η οποία «αυτοκτόνησε» κόντρα στη Μάιντς (2-2) και επέτρεψε στους Βαυαρούς να την προσπεράσουν στην ισοβαθμία (υπερτερούσε τα μεταξύ τους αποτελέσματα) με αγχωτική νίκη στο… 89΄στην έδρα της Κολωνίας (1-2).

Ο Μουσιάλα την έστεψε πρωταθλήτρια στο… παρά ένα

Από πολύ νωρίς η Μπάγερν κατάφερε να μεταφέρει το άγχος στην αντίπαλη πλευρά, αφού μόλις στο 8΄ο Κομάν έπιασε απίστευτο curler και έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας για το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα μάλιστα ο Μίλερ άγγιξε το 2-0 με όμορφη κεφαλιά, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το γκολ του Σανέ ακυρώθηκε για χέρι του Γερμανού στην αρχή της φάσης.

Κι όσο το το ρευστό 1-0 παρέμενε, η Κολωνία διατηρούσε ελπίδες για να ισοφαρίσει. Έτσι κι έγινε όταν στο 80΄ο Γκνάμρπι έκανε χέρι στην περιοχή, το VAR υπέδειξε την παράβαση και ο Λιούμπισιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1. Οι ισορροπίες πλέον είχαν ανατραπεί καθώς η Μπάγερν ήθελε μόνο νίκη αν ήθελε να στεφθεί πρωταθλήτρια και τελικά η πίεση απέφερε καρπούς στο 89΄. Όταν ο Μουσιάλα υποδέχθηκε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό, συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας για να χαρίσει το 11ο σερί πρωτάθλημα στους Βαυαρούς.

Κι όμως, η Ντόρτμουντ… στραβοπάτησε

Προκειμένου βέβαια να συμβεί αυτό όφειλε και η Ντόρτμουντ από την πλευρά της να… αυτοκτονήσει απέναντι στη Μάιντς, πράγμα που κατάφερε μένοντας στο τελικό 2-2 στο Βεστφάλεν. Το άγχος για το ματς τίτλου αποδείχθηκε βαρύ κι ασήκωτο για τους Βεστφαλούς, οι οποίοι βίωσαν ένα εφιαλτικό πρώτο 25λεπτο.

Μόλις στο 15΄’αλλωστε ο Χάντσεν – Όλσεν φρόντισε να τους αιφνιδιάσει για το 1-0 με κεφαλιά στην κλειστή γωνία, με τον Αλέ να χάνει πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα σπαταλώντας την ευκαιρία των Κιτρινόμαυρων για μια άμεση ισοφάριση.

Κι από το πιθανό 1-1, φτάσαμε στο πραγματικό 0-2 στο 24΄όταν ο Ονισίβο βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής και ανέβασε τον δείκτη του σκορ με καρφωτή κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα άγγιξαν το 3-0 σε δοκάρι του ίδιου παίκτη στο ξεκίνημα του β΄μέρους, όμως στη συνέχεια οι μηχανές της Ντόρτμουντ πήραν μπρος. Μετά την αφόρητη πίεση ακολούθησαν μεγάλες ευκαιρίες από πλευράς Βεστφαλών, προτού τελικά ο Γκερέιρο γράψει το 2-1 με όμορφο τελείωμα στο 69΄.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ζίλε διαμόρφωσε το 2-2 με δυνατό σουτ, όμως δεν ήταν αρκετό για να σώσει τη Ντόρτμουντ από το κάζο, η οποία στο φινάλε είδε το πρωτάθλημα να ξεγλιστρά μέσα από τα χέρια της.

Η τελική βαθμολογία στη Bundesliga

Bundeliga