26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δίψα για τρόπαιο!ΑΕΛ-Ομόνοια στον μεγάλο τελικό κυπέλλου(19:00 ALPHA TV)

Δίψα για τρόπαιο!ΑΕΛ-Ομόνοια στον μεγάλο τελικό κυπέλλου(19:00 ALPHA TV)

By on 24 Μαΐου, 2023 0 2443 Views

Ξημέρωσε η μεγάλη μέρα! Άπαντες σε ΑΕΛ και Ομόνοια κινούνται σε ρυθμούς κυπέλλου Coca-Cola εδώ και καιρό και σήμερα (24/5) θα τα δώσουν όλα για να σώσουν τη σεζόν και να κατακτήσουν το τρόπαιο. Η «καρδιά» του Κυπριακού ποδοσφαιρού θα κτυπά από τις 19:00(ALPHA TV) σ’ ένα κατάμεστο ΓΣΠ για τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Τυπικά γηπεδούχος θα είναι η ομάδα της Λεμεσού που ψάχνει την 8η κατάκτηση του τροπαίου. Από την άλλη, η Oμόνοια στοχεύει στο back to back και 16τίτλο συνολικά, στη διοργάνωση!

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΑΕΛ

Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου με μοναδικό στόχο η ομάδα να το κατακτήσει. Οι γαλαζοκίτρινοι μπορεί να μην είναι το φαβορί όμως θα το παλέψουν για να φέρουν το κύπελλο στην Λεμεσό.
Ο Χρίστος Χαραλάμπους ετοίμασε τα πλάνα του και θέλει να τα δει αύριο στο γήπεδο. Υπάρχουν ερωτηματικά για την ενδεκάδα της ομάδας αφού ναι μεν πήγαν όλοι οι ποδοσφαιριστές στην αποστολή αλλά κάποιοι ίσως να μην είναι απόλυτα έτοιμοι. Στα σενάρια ενδεκάδας οι Μουριέλ, Τεϊσέιρα, Ντέγοεστ, Τζάλμα, Παντελή, Ζντραφκόφσκι, Μεντόγιεβιτς, Παπαφώτης, Τσέρνιχ, Μεντόζα και Μιλιτσεάνου μοιάζουν να είναι οι επικρατέστεροι. Από εκεί και μπρος Μιραλάς, Τσιμπόλα και Κάσα διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ

Ένα παιχνίδι, ένας τελικός, ένα τρόπαιο και Ευρώπη για την Ομόνοια ! Η μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν στο «Ηλίας Πούλλος» έφθασε. Η αποτυχημένη σεζόν όσο αφορά τη μη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη ενδέχεται να ολοκληρωθεί με επιτυχία μόνο αν ο αρχηγός, Ιωάννης Κούσουλος σηκώσει απόψε το 16ο κύπελλο στην ιστορία της ομάδας.

Σε περίπτωση αποτυχίας, το «τριφύλλι» θα κλείσει μια απογοητευτική χρονιά, ενώ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Το παιχνίδι της χρονιάς λοιπόν βρίσκεται μπροστά τους και το τρόπαιο θα εξαρτηθεί από τα δικά τους πόδια.

Η ΑΕΛ είναι πάντα ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος και ο αγώνας θα χρειαστεί ιδιαίτερη διαχείριση. «Η συγκέντρωση, το πάθος και η αγωνιστική πειθαρχία που θα πρέπει να δείξει η κάθε ομάδα στον αγωνιστικό χώρο», είπε ο Σωφρόνης Αυγουστή για τα στοιχεία που θα κρίνουν τον νικητή στο ειδικό περιοδικό για τον τελικό κυπέλλου.

Ερωτηματικό αποτελεί το τι θα κάνει ο Σωφρόνης Αυγουστή με τον Φουάντ Μπασιρού και αν θα είναι αυτός ο παρτενέρ του Κούσουλου στη μεσαία γραμμή. Πάντως, το επικρατέστερο σενάριο φέρει τον διεθνή από τις Κομόρες να αγωνίζεται δίπλα από τον αρχηγό.
Μια πιθανή 11άδα αναμένεται να αποτελείται από τους: Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Παναγιώτου, Λέζιακς, Μπασιρού (Χάμπος), Κούσουλος, Λοΐζου, Σράντι, Κακουλλής, Ανσαριφάρντ.