29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Βαλένθια – Ρεάλ: Ο VAR του «Μεστάγια» κι άλλοι πέντε διαιτητές διαγράφηκαν από την Ισπανική Ομοσπονδία!

Βαλένθια – Ρεάλ: Ο VAR του «Μεστάγια» κι άλλοι πέντε διαιτητές διαγράφηκαν από την Ισπανική Ομοσπονδία!

By on 23 Μαΐου, 2023 0 1554 Views

Δραστικά μέτρα έλαβε η RFEF μετά τις καταγγελίες της Ρεάλ για τη διαιτησία κόντρα στη Βαλένθια, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του VAR που βρέθηκε στο «Μεστάγια αλλά και ακόμα πέντε διαιτητών.

Σύμφωνα με τη «Marca», οι ιθύνοντες της RFEF αποφάσισαν να πάρουν δραστικά με αφορμή την επεισοδιακή αναμέτρηση Βαλένθια – Ρεάλ και πρώτος που πλήρωσε το… μάρμαρο ήταν ο VAR που βρέθηκε στο «Μεστάγια», Ιγκλέσιας Βιλανουέβα.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, η Ομοσπονδία δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με τον τρόπο που χειρίστηκε το σκηνικό με την αποβολή του Βινίσιους, καθώς θεωρεί πως ο Ισπανός δεν παρείχε την ολοκληρωμένη εικόνα προς τον διαιτητή του αγώνα, Ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα.

Συγκεκριμένα ο ρέφερι είδε στο μόνιτορ μόνο τη στιγμή που ο Βινίσιους χτύπησε τον Ούγκο Ντούρο, ενώ προηγουμένως ο Ισπανός τον κρατούσε παρατεταμένα με… κεφαλοκλείδωμα. Σαν αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να είναι ο μοναδικός που αντίκρισε απευθείας κόκκινη, με τον επιθετικό της Βαλένθια αντιθέτως να παραμένει κανονικά στον αγωνιστικό χώρο.

Στην Ομοσπονδία δεν κατάλαβαν τον λόγο που ο Βιλανουέβα αποφάσισε να αποκρύψει το συγκεκριμένο στιγμιότυπο και αποφάσισαν να τον διαγράψουν από τους πίνακες, καθώς και πέντε ακόμα διαιτητές VAR.

Μεταξύ άλλων ονόματα όπως οι Εστράδα Φερνάντες και Γκονζάλεθ Γκοζάλεθ που ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις από τους ανθρώπους της RFEF.