25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Απόλλωνας κράτησε το τίτλο στη Λεμεσό!Κέρδισε 3-2 το ΑΠΟΕΛ και ελπίζει για την 3η θέση

Ο Απόλλωνας κράτησε το τίτλο στη Λεμεσό!Κέρδισε 3-2 το ΑΠΟΕΛ και ελπίζει για την 3η θέση

By on 21 Μαΐου, 2023 0 5619 Views

Με δύο γκολ του Πίττα και ένα του Ουάρντα ο Απόλλωνας  επικράτησε 3-2 του ΑΠΟΕΛ για το οποίο πέτυχε και τα δυο γκολ ο Κβιλιτάια και του… έκοψε τον τίτλο ο οιποίος μένει στη Λεμεσό,στα χέρια του Άρη.
Την ίδια στιγμή οι γαλάζιοι παρέμειναν ζωντανοί για την Ευρώπη καθώς μείωσαν στο -1 από την ΑΕΚ κι αν στο φινάλε κερδίσει την Πάφο κι οι Λαρνακείς δεν κερδίσουν την Ομόνοια, πάει αυτός Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια στην… πράσινη πλευρά της Λεμεσού, καθώς με τον ΑΠΟΕΛ να μένει στο -6, ο Άρης είναι και μαθηματικά πρωταθλητής για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Κβιλιτάια έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΑΠΟΕΛ στο 21′ όμως ο Πίττας το πήρε πάνω του κι έκανε την ανατροπή, σκοράροντας στο 30′ και το 70′. Ο Ουάρντα στο 80′ έκανε το 3-1 «σκοτώνοντας» τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος μείωσε στο 92′ με τον Κβιλιτάια, γκολ που δεν είχε αντίκρισμα.

Στους 68 βαθμούς και οριστικά δεύτερος τερματίζει ο ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Απόλλωνας, ο οποίος έφτασε στους 62, ανέβηκε τέταρτος ξεπερνώντας κατά δύο την Πάφο και μείωσε στον ένα βαθμό από την ΑΕΚ, έτσι για να πάει Ευρώπη χρειάζεται να κερδίσει την Πάφο και να μην νικήσει η ΑΕΚ την Ομόνοια.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Εκπολό, Πειμπέρνς, Πίττας, Ίλιεφ (65′ Χουσαίν), Κυριάκου, Ντιγκινί, Φιλιώτης, Μαυρίας, Ουάρντα, Κολ
Στον πάγκο: Πεϊσότο, Δημητρίου, Νταμπό, Χουσαίν, Σπόλιαριτς, Ποντικός, Ντόνιο, Σαχάρ, Φώτη, Κονδύλης, Ζήνωνος, Αυγουστή

ΑΠΟΕΛ Μπέλετς, Φεράρι, Τσεπάκ (79′ Σατσιάς), Κρέσπο, Ντβάλι, Κοσταντίνοφ (73′ Εφραίμ), Σαρφό, Ντάλσιο, Ντογκαλά (19′ Μακέντα), Μαρκίνιος (73′ Ηλία), Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Καρώ, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Σατσιάς, Ηλία, Τζιάμας, Γιαννακού, Γεωργίου, Χαραλάμπους, Μακέντα

ΓΚΟΛ: 31′, 70′ Πίττας, 80′ Ουάρντα/21′ Κβιλιτάια
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαρφό, Κβιλιτάια, Μακεντα (3η)/Ίλιεφ, Ντιγκινί, Ουάρντα

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 8.000

Διαιτητής: Aureliano Gianluca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Serra Marco
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης