25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To AΠΟΕΛ είναι εδώ!Με ανατροπή,πρώτη νίκη στη β΄φάση και είναι στη μάχη του τίτλου

To AΠΟΕΛ είναι εδώ!Με ανατροπή,πρώτη νίκη στη β΄φάση και είναι στη μάχη του τίτλου

By on 14 Μαΐου, 2023 0 1311 Views

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ πανηγύρισε το ΑΠΟΕΛ το οποίο με ανατροπή επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ΓΣΠ, εξασφάλισε Ευρωπαϊκό εισιτήριο και παρέμεινε ζωντανό στην υπόθεση τίτλος.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που προηγήθηκε 1-0 με γκολάρα του Πονς στο 14ο λεπτό, αλλά το ΑΠΟΕΛ δεν άργησε να ισοφαρίσει.

Στο 24’ ο Μαρκίνιος με πέναλτι έφερε το ματς στα ίσα  (το έχασε ο Κβιλιτάια και δόθηκε επανάληψη).

Το νικητήριο γκολ ήρθε στο 54ο λεπτό με κεφαλιά του Ντβάλι μετά από φάουλ του Μαρκίνιος.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την νίκη του Άρη (στο 2-0 το παιχνίδι είναι στις καθυστερήσεις) απέναντι στον Απόλλωνα, η ΑΕΚ μένει οριστικά εκτός μάχης του τίτλου και θα παλέψει για να κρατήσει το προβάδισμα που έχει για μια θέση στην Ευρώπη. Το ΑΠΟΕΛ παραμένει ζωντανό στην μάχη για τον τίτλο αφού η απόσταση από την κορυφή είναι στους 3 βαθμούς.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από νωρίς στο παιχνίδι η ΑΕΚ έχασε τον Ναούμ, ο οποίος στο 10ο λεπτό πέρασε εκτός με τον Γιάκολις να παίρνει την θέση του. Στο 10ο λεπτό ο Φεράρι έκανε ένα σουτ από απόσταση με τον Πίριτς να μαζεύει εύκολα.

Λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 14ο λεπτό, αναγκαστική αλλαγή έκανε και το ΑΠΟΕΛ με τον Μαρκίνιος να περνά στην θέση του Μπεν.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με όμορφο σουτ του Πονς στο 14ο λεπτό μετά από πάσα του Γκιούρσκο.

Στο 22ο λεπτό ο Κβιλιτάια αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (δόθηκε μέσω VAR), ωστόσο δόθηκε επανάληψη με τον Μαρκίνιος να αναλαμβάνει να εκτελέσει. Ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 1-1 στο 25ο λεπτό.

Να σημειώσουμε πως στο 24ο λεπτό η ΑΕΚ είχε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Γκονσάλες να παίρνει την θέση του Τόμοβιτς.

Στο 31ο λεπτό ο Πίριτς έκανε σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Κβιλιτάια, ενώ στην επαναφορά ο Γεωργιανός φορ ήταν άστοχος.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη ο Όλτρα έριξε τον Λόπες στην θέση του Τρισκόφσκι προσπαθώντας να αλλάξει ορισμένα πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Στο 54ο λεπτό ο Ντβάλι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (αιφνιδιάζοντας τον Πίριτς που λέχασε την φάση και δέχθηκε το γκολ στην κλειστή του γωνιά,)και έκανε το 2-1 για τους γαλαζοκίτρινους.

Στο 70ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ο Κβιλιτάια τέλειωσε την φάση με άστοχο σουτ το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια. 3 λεπτά μετά ο Γκιούρσκο είχε μια μακρινή εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Μπέλετς έπεσε σωστά στην γωνιά του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 89ο λεπτό μια κεφαλιά του Λόπες ήταν πολύ άστοχη. Στο 91΄έγινε ένα μακρινό σουτ απο τον Γιάκολις με την μπάλα να πάει κόρνερ. Το κόρνερ έφερε τελική φάση, αλλά η κεφαλιά του Γκονσάλες πέρασε πάνω απο τα δοκάρια.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ, Φεράρι, Ντβάλι, Κρέσπο, Κοσταντίνοφ, Σαρφό (83′ Σατσιάς), Μπεν (14′ Μαρκίνιος), Ντάλσιο, Ντογκαλά, Κβιλιτάια (78′ Μακέντα)

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Νταουσβίλι, Σατσιάς, Ηλία, Κορομίας, Μαρκίνιος, Τζιάμας, Μακέντα.

AEK: Πίριτς, Τόμοβιτς (24′ Γκονζάλεθ), Κάσας, Λέδες (78′ Γκρόμοφ), Τρισκόφσκι (46′ Λόπες), Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς, Ναούμ (10′ Γιάκολις), Γκιούρτσο, Μάμας (78′ Σανχούρχο)

Στον πάγκο: Τούμπας, Παρασκευά, Σανχούρχο, Λόπες,  Γκρόμοφ, Χριστοφόρου, Ανδρέου, Γιάκολιτς, Νίκολιτς

ΣΚΟΡΕΡ: 24′ Μαρκίνιος (π.), 54′ Ντβάλι/14′ Πονς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λέδες, Κάσας

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 11.368 (10.660 ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ, 708 ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ)

Διαιτητής: Marchetti Matteo

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR: Prontera Alessandro

AVAR: Κώστα Ροβέρτος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας