28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Άρης ακάθεκτος για το δικό του όνειρο!Κέρδισε με δυο γρήγορα γκολ τον Απόλλωνα

Ο Άρης ακάθεκτος για το δικό του όνειρο!Κέρδισε με δυο γρήγορα γκολ τον Απόλλωνα

By on 14 Μαΐου, 2023 0 8229 Views

Άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Άρης.

Η ομάδα του Σπιλέφσκι νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της Λεμεσού, διατήρησε την διαφορά από την 2η θέση και το ΑΠΟΕΛ στους τρεις βαθμούς, ενώ οι αγωνιστικές μειώθηκαν κατά μία (έμειναν δύο).

Από την άλλη ο Απόλλωνας έχασε την ευκαιρία να πιάσε την ΑΕΚ στην 3η θέση αλλά εξακολουθεί να ελπίζει για Ευρώπη.*Αξίζει να σημειωθεί ότι ακυρώθηκαν και δύο γκολ του Άρη.

Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν οι Μαγιαμπέλα στο 5΄ και Μπαμπίκα στο 8΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Σπιλέφσκι κέρδισε και στα τέσσερα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια τον Απόλλωνα και παρουσιάζεται πιο έτοιμο κι αποφασισμένο από ποτέ για να πάρει τη θέση του (σ.σ.: σημερινού του αντιπάλου και κατόχου του τίτλου) στο θρόνο του για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Φορτσάτος ξεκίνησε ο Άρης και στις δύο πρώτες φάσεις που δημιούργησε, πέτυχε ισάριθμα γκολ, αποκτώντας από νωρίς σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Στο 5΄ και μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μπένγκτσον προς τον Μαγιαμπέλα, ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, πλάσαρε εύστοχα κι έκανε το 1-0. Μάλιστα, πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των τυπικά γηπεδούχων, σημείωσαν και δεύτερο γκολ στο 8΄. Ο Καζού έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπαμπίκα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα, «γράφοντας» το 2-0.

Το πρώτο μέρος ήταν ένας… μονόλογος για την ομάδα του Σπιλέφσκι, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να διευρύνει το υπέρ της σκορ. Στο 15΄ ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε σουτ του Μπένγκτσον, ενώ στο 31΄ και μετά από υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε γκολ του Γκομίς γιατί υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μαγιαμπέλα στο ξεκίνημα της φάσης.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας ξεκίνησε με τριπλή αλλαγή, αφού όπως ήταν λογικό ο Αντόνε δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του. Μάλιστα, ήταν και η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 54΄, όταν το δυνατό σουτ του Κολ από μακρινή απόσταση, απέκρουσε ο Βανά Άλβες.

Απ’ εκεί και πέρα και μ’ εξαίρεση ένα ακυρωθέν γκολ του Μπένγκτσον στο 64΄, γιατί προηγήθηκε φάουλ του Μπρόρσον στον Ουάρντα στο ξεκίνημα της φάσης δεν καταγράφηκε κάποια άλλη καλή φάση.

Ο Άρης έλεγχε το παιχνίδι κι έφτασε έτσι σε μία πολύ μεγάλη νίκη, παρότι ο Απόλλωνας πίεσε για να πετύχει ένα γκολ στους χρόνους των καθυστερήσεων. Στο 90+4΄ ο Βανά Άλβες έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Γιόστεν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και μετά από εκτέλεση κόρνερ του, ο Ρομπέρζ έκανε το σουτ, «σημαδεύοντας» το αριστερό κάθετο δοκάρι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Μία νίκη για τον Άρη, η οποία του επιτρέπει να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να είναι παράλληλα ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

ΑΡΗΣ: Βανά, Καζού, Μποακί, Μπρόρσον, Μουσούντα, , Μπράουν (60′ Στρούσκι), Γιαμπλόνσκι, Μπαμπίκα, Μπέγκτσον (80′ Σπόλιαριτς), Μαγιαμπέλα (67′ Στεπίνσκι), Γκομίς (80΄Ντελμίρο)
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Γιαντάλ, Πηλέας, Σικόρσκι, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Πακέ, Στρούσκι, Σουμάνσκι

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Πειμπέρνς, Φιλιώτης, Εκπολό (46′ Μαυρίας), Κολ, Χάμπος, Σπόλιαριτς (46′ Χουσαίν), Ντόνιο (46′ Γιόστεν), Ουάρντα, Πίττας
Στον πάγκο: Λοίζου, Δημητρίου, Νταμπό, Ίλιεφ, Χουσαΐν, Ποντικός, Ντιγκινί, Μαυρίας, Σαχάρ, Γιόστεν, Κονδύλης, Αυγουστή

ΣΚΟΡΕΡ: 5′ Μαγιαμπέλα, 8′ Μπαμπίκα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπένγκτσον, Μπαμπίκα/Ουάρντα (3η)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.900

Διαιτητής: Costa Verissimo Fabio Jose
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Oliveira Melo Fabio
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος