26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Superleague: Η υπόθεση τίτλος περνάει από το «Καραϊσκάκης» και το «Βικελίδης».Άγνωστη η αποστολή του Παναθηναϊκού λόγω COVID

Superleague: Η υπόθεση τίτλος περνάει από το «Καραϊσκάκης» και το «Βικελίδης».Άγνωστη η αποστολή του Παναθηναϊκού λόγω COVID

By on 8 Μαΐου, 2023 0 674 Views

Superleague: Η υπόθεση τίτλος περνάει από το «Καραϊσκάκης» και το «Βικελίδης»

Με μία μέρα… καθυστερήση, η 9η αγωνιστική των play-offs στρέφει το ενδιαφέρον της σε Φάληρο και Θεσσαλονίκη όπου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Άρης-ΑΕΚ αντίστοιχα κοντράρονται με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή (21:00).

Μετά την κατάσταση με τα κρούσματα COVID στον Παναθηναϊκό, η 9η αγωνιστική μετακινήθηκε (Παράλογη και ανεξήγητα αστεία  απόφαση για μια μέρα αναβολή με τόσα κρούσματα σε μια ομάδα)από την Κυριακή (07/05) στη Δευτέρα (08/05) όπου η εξέλιξη των αγώνων ίσως καθόρισει και το ποιος θα είναι ο φετινός πρωταθλητής. Το μοναδικό σενάριο που μπορεί να το προσφέρει αυτό, είναι εφόσον ο Παναθηναϊκός φύγει νικητής από το Φάληρο και η ΑΕΚ ηττηθεί στο Βικελίδης από τον Άρη.

Όπως είναι λογικό, τα βλέμματα όλων είναι σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Αυτό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και του Άρη με την ΑΕΚ ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στον Βόλο. Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα (21:00).

Στο ντέρμπι των «αιωνίων» και οι δύο ομάδες χρειάζονται τη νίκη για διαφορετικό λόγο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο +3 από τον ΠΑΟΚ και η 3η θέση είναι ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει και θέλουν να πετύχουν ώστε να βρεθούν στα προκριματικά του Europa League την επόμενη σεζόν (εφόσον δεν κατακτήσει το κύπελλο ο Δικέφαλος). Ο Ζοζέ Ανιγκό συμπεριέλαβε συνολικά 25 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, με τον Κανός να επιστρέφει έπειτα από έναν μήνα στις επιλογές. Βέβαια στην τελευταία προπόνηση προέκυψαν προβλήματα με τους Εμβικά, Χουάνγκ και Παπασταθόπουλο.

Αναλυτικά: Ανδρούτσος, Μπα, Μπακαμπού, Μπουτούτσι, Κανός, Σισέ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδης, Μπιέλ, Ραμόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά και Βρουσάι.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός που είχε τα προβλήματα με τον COVID δεν ανακοίνωσε αποστολή, καθώς θα περιμένει μέχρι το πρωί της Δευτέρας (08/05) για να φανεί ποιοι παίκτες θα είναι σε θέση να αγωνιστούν. Να θυμίσουμε πώς υπήρχαν 29 θετικά τεστ αλλά κατά παράδοξο τρόπο αποφασίστηκε μια μέρα αναβολή της αγωνιστικής που θα κρίνει ολόκληρο πρωτάθλημα.

Πάμε στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο Άρης θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, η οποία θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να μείνει στην τροχιά τίτλου και παράλληλα περιμένει ενδεχόμενη… γκέλα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο. Για τους «κίτρινους» ο Πάλμα έμεινε εκτός αποστολής καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα ενώ εκτός παρέμεινε και ο Μπράμπετς. Από εκεί και πέρα, η αποστολή αποτελείται από τους: Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε, Νταρίντα, Καμαρά, Καμάτσο, Ντουκουρέ, Γκρέι, Ρουπ, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Ετέμπο, Ενκουλού, Εμπακατά, Χριστοδουλόπουλος και Σγούρος.

Από την πλευρά της ΑΕΚ είναι άπαντες διαθέσιμοι για το ματς στο Βικελίδης, με τον Αλμέιδα να συμπεριλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα όπλα που είχε. Αναλυτικά: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Ζίνι.

Τέλος, ο Βόλος θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό, με τους Θεσσαλούς να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά όμως δεν ισχυεί το ίδιο και για τον Δικέφαλο. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, οι «ασπρόμαυροι» κυνηγούν την 3η θέση και θέλουν να βρεθούν σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό καθώς στο φινάλε, θα τον υποδεχθούν στην Τούμπα.

Ο Κώστας Μπράτσος θα έχει μαζί του μόλις 17 παικτές στην αποστολή, καθώς μετράει αρκετές απουσίες, όπως οι Μπαριέντος, Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς, Σιέλης, Κότνικ, αλλά και οι τιμωρημένοι Γκάγκι και Ντέλετιτς. Αναλυτικά η αποστολή: Αυγερινός, Παπαδόπουλος, Αλχο, Λούνα, Σι, Οικονομόπουλος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Τριανταφύλλου, Τάχατος, Τσοκάνης, Μεταξάς, Κάτσε, Μεσκίδα, Καρτάλης, Πιρές και Τσελεμπάκης.

Στην πλευρά του ΠΑΟΚ υπάρχουν επίσης αρκετές ελλείψεις για τον Λουτσέσκου αφού οι Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Ινγκασον, Σάστρε, Αουγκούστο και Τάισον δεν υπολογίζονται από τον Ρουμάνο τεχνικό για το συγκεκριμένο ματς. Αντίθετα, μαζί του θα έχει τους: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδη, Λύρατζη, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες, Τσαούση, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλια, Ρικάρντο, Α.Ζίβκοβιτς, Μπράντον, Τζίμα.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Stoiximan Super League

  • 21:00 Stoiximan Super League: Βόλος – ΠΑΟΚ /COSMOTE SPORT 3 HD
  • 21:00 Stoiximan Super League: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός / COSMOTE SPORT 2 HD(Cablenet)
  • 21:00 Stoiximan Super League: Άρης – ΑΕΚ / Novasports Prime