19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2: Ατσάλινος, πρωτοπόρος, άλλωσε ξανά την Τούμπα με Μπερνάρ και Ιωαννίδη στο 92′

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2: Ατσάλινος, πρωτοπόρος, άλλωσε ξανά την Τούμπα με Μπερνάρ και Ιωαννίδη στο 92′

By on 23 Απριλίου, 2023 0 4941 Views

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πλέον σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος καθώς άλωσε την Τούμπα επικρατώντας με 2-1 με οβίδα του Μπερνάρ και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη στο 92.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πλέον σημαντικό διπλό στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς άλωσε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν την Τούμπα επικρατώντας με 2-1 με τον Ιωαννίδη να δίνει το γκολ της νίκης στους πράσινους με εύστοχη εκτέλεση που κέρδισε ο ίδιος από τον Ζίβκοβιτς.

To ματς ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη καθώς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με οβίδα του Μπερνάρ, δέχτηκε την ισοφάριση από τον Αουγκούστο και στο 89′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Ζίβκοβιτς. Ο Έλληνας φορ εκτέλεσε εύστοχα έκανε το 2-1 και έφερε τους “πράσινους” μπροστά στο σκορ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟΚ πίεσε αρκετά για να βρει ένα ακόμη γκολ και να ισοφαρίσει ξανά το παιχνίδι. Στο 6′ λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα σε σέντρα του Μπίσεσβαρ ο Μπράντον Τόμας γύρισε τη μπάλα προς τον Αουγκούστο ο οποίος δέχτηκε το Μαρκάρισμα του Κλεϊνχέισλερ με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο διαιτητής έλεγξε τη φάση για οφσάιντ του Ισπανούφ φορ, με τον Τόμας, να είναι εκτεθειμένος και πήρε πίσω την απόφαση του.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη ο ΠΑΟΚ είχε τρεις-τέσσερις τελικές μπροστά από την εστία του Παναθηναϊκού αλλά η αυτοθυσία των πράσινων ήταν τέτοια με τους ποδοσφαιριστές να βάζουν μπροστά τα σώματα τους και να κόβουν κάθε μπάλα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τους πράσινους με τρεις αλλαγές σε σχέση με τη νίκη του επί του Βόλου. Οι Λύρατζης, Κάργας και Τάισον επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων αντί των Βιεϊρίνια, Κουλιεράκη και του τραυματία Νάρεϊ.

Ο Κοτάρσκι υπερασπίστηκε σε ένα ακόμη ματς την εστία του Δικεφάλου με τον Λύρατζη να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Ράφα Σοάρες αριστερά ενώ οι Ίνγκασον – Κουλιεράκης ήταν το δίδυμο των στόπερ. Στο έπαιξαν οι Αουγκούστο και Ντάντας με τον Κωνσταντέλια να ξεκινάει στο αριστερό άκρο τον Ζίβκοβιτς στο δεξί και τον Τάισον ως δεκάρι πίσω από τον Ολιβέιρα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με μια αλλαγή σε σχέση με τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο όπως και αναμενόταν. Ο Μάγκνουσον ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Σάρλια.

Οι πράσινοι είχαν τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ με τον Σάντσες να παίζει δεξιά, τον Χουάνκαρ αριστερά και τους Μάγκνουσον – Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν με τον Παλάσιος να ξεκινάει στο δεξί άκρο, τον Μπερνάρ αριστέρα και τον Σπόραρ στην κορυφή.

Τρεις μεγάλες φάσεις στα πρώτα 15 λεπτά!

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ξεκίνησε ως αριστερός ακραίος, με τον Τάισον σε ρόλο επιτελικού μέσου, κι από τα αριστερά ο 20χρονος δημιούργησε στο 3ο λεπτό την πρώτη επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Ζίβκοβιτς να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με το ανεπανάληπτο χαμένο τετ α τετ του Σπόραρ (11’) με τον Σλοβένο από την πάσα του Μπερνάρ να βγαίνει μόνος απέναντι στον Κοτάρσκι και να στέλνει την μπάλα να περάσει βασανιστικά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και από τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του ντέρμπι. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 15ο λεπτό, αυτή τη φορά για τον ΠΑΟΚ, με τον Ζίβκοβιτς να βγαίνει μόνος φάτσα με τον Μπρινιόλι και τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να αντιδρά σωστά σώζοντας την εστία του με εντυπωσιακό τρόπο.

Η βολίδα Μπερνάρ έβαλε μπροστά τους «πράσινους»

Οι δυο ομάδες πήγαν σε πιο σετ παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει τις πρώτες μπάλες, επιδιώκοντας να βγάλει εκτός αγώνα τον Αουγκούστο, με τον ΠΑΟΚ να επιμένει σχεδόν μονοδιάστατα να απειλεί με Ράφα Σοάρες και Γιάννη Κωνσταντέλια από την αριστερή πλευρά.

Στο καλό διάστημα του ΠΑΟΚ οι «πράσινοι» απάντησαν με γκολ! Στο 38ο λεπτό ήταν η στιγμή του Μπερνάρ. Η μπάλα στρώθηκε από… σπόντα στα πόδια του Βραζιλιάνου, που με εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ την έστειλε στα δίχτυα βάζοντας τον Παναθηναϊκό (0-1) μπροστά στο σκορ. Ήταν το δεύτερο γκολ του Μπερνάρ στο πρωτάθλημα, που βρήκε δίχτυα ξανά μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ σ’ όλο το β’ μέρος

Οι «ασπρόμαυροι» έπρεπε να βγάλουν αντίδραση. Όμως, στο 43ο λεπτό ο Αουγκούστο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή είδε την μπάλα να καταλήγειο στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έψαξε στα πρόσωπα έμπειρων ποδοσφαιριστών, όπως ο Αντρέ Βιεϊρίνια που πέρασε στο ματς με την έναρξη του β’ μέρους, αντί του Λευτέρη Λύρατζη, να βρει αντίδοτο στο προβάδισμα του Παναθηναϊκού, που από το λάθος του Κάργα έφτασε κοντά στο 0-2 με τον Κοτάρσκι να νικάει τον Σπόραρ στη μοναδική καλή στιγμή των «πράσινων» σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος.

Από την ενέργεια του Τάισον και την σέντρα του Ζίβκοβιτς ο Ολιβέιρα απείλησε με κεφαλιά, ωστόσο ο Μπρινιόλι ήταν στη σωστή θέση (54’), με την πίεση του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο να φέρνει και την έκρηξη στις κερκίδες της Τούμπας.

Ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Σάντσες που έπαιζε με κίτρινη κάρτα και τον «σημάδευαν» οι παίκτες του ΠΑΟΚ, πέρασε μαζί με τον Κώτσιρα και τον Μαντσίνι στη θέση του Παλάσιος και με την συμπλήρωση 70 λεπτών στο ματς άλλαξε φορ (Ιωαννίδης αντί Σπόραρ).

Ο Τάισον συνέχισε σε υψηλό τέμπο να βάζει δύσκολα για την άμυνα του Παναθηναϊκού, στο β’ μέρος είχε συμπαραστάτη τον συμπατριώτη Αουγκούστο, με το «τριφύλλι» να δείχνει να έχει ξεμείνει από βενζίνη… Την ίδια ώρα ο Λουτσέσκου ανακάτευε κι άλλο την τράπουλα με την είσοδο των Ελ Καντουρί και Τόμας, αλλά κυρίως με την έξοδο του Ράφα Σοάρες. Ο Ζίβκοβιτς πήγε να παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας, έχοντας μπροστά τον Τάισον και ο Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Ισοφάρισε ο Αουγκούστο, απάντησε ο Ιωαννίδης

Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο β’ μέρος Ντάγκλας Αουγκούστο έφερε το ντέρμπι της Τούμπας στα ίσια στο 85ο λεπτό. Ο Μπράντον Τόμας έκανε την πάσα, ο Σένκεφελντ έδιωξε η μπάλα που στρώθηκε ιδανικά στον Αουγκούστο που με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Το ντέρμπι δεν είχε τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός βρήκε απάντηση από την «άσπρη βούλα», με τον Ιωαννίδη να βάζει εκ νέου μπροστά τους «πράσινους» (1-2) στο 89ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάει και αυτός στην «άσπρη βούλα», στη φάση του έκτου λεπτού των καθυστερήσεων, αλλά ο Μπράντον Τόμας ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Στα τελευταία λεπτά οι «ασπρόμαυροι» (μέχρι και ο Κοτάρσκι) εγκαταστάθηκαν μπροστά στην εστία του Μπρινιόλι, χάθηκαν ευκαιρίες, ωστόσο οι «πράσινοι» έμειναν όρθιοι μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του Ζίμπερτ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (46′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργα, Ράφα Σοάρες (73′ Καντουρί), Αουγκούστο, Ντάντας (68′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλια, Ολιβέιρα (73′ Μπράντον Τόμας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσέριν, Παλάσιος (59′ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ.