23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1: «Πάτησε» τους Reds και επιμένει για τίτλο

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1: «Πάτησε» τους Reds και επιμένει για τίτλο

By on 1 Απριλίου, 2023 0 363 Views

Ο Γκρίλις ήταν παντού (γκολ, ασίστ, καίριες επιστροφές στην άμυνα), ο Ντε Μπρόινε στα συνήθη στάνταρ του και η σούπερ Μάντσεστερ Σίτι του β’ μέρους ισοπέδωσε τη Λίβερπουλ (4-1) που προηγήθηκε με Σαλάχ αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Στο -5 από τους Κανονιέρηδες οι Πολίτες.

Το ανοιξιάτικο ραντεβού τους στην Premier League αυτή τη φορά δεν τις βρήκε συνδιεκδικήτριες του τίτλου. Το διακύβευμα, όμως, ήταν ανάλογα σημαντικό και για τις δύο. Η μεν για να προφτάσει την πρωτοπόρο Άρσεναλ, η δε το πλοίο της τετράδας. Η διαφορά στόχων, όμως, αποτυπώθηκε και στο χορτάρι Και η Μ.Σιτι

Χωρίς τον ανέτοιμο Χάαλαντ και τον Φόντεν που θα μείνει εκτός για 2-3 εβδομάδες, η Σίτι κλήθηκε να σημειώσει για πρώτη φορά φέτος τέσσερις νίκες στη σειρά, δίχως να έχει περιθώρια για περαιτέρω βαθμολογικές απώλειες. Και η αρχή του ματς δεν προμήνυε θρίαμβο που πέτυχε στο φινάλε. Η πιεστική στο ξεκίνημα Λίβερπουλ έβαλε δύσκολα με το παιχνίδι της στις αντεπιθέσεις και από μία τέτοια περίσταση στην πλάτη της άμυνας, ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό. Δημιουργός ο Ντιόγκο Ζότα, που επέστρεψε στο αρχικό σχήμα εκτοπίζοντας τον Νούνιες, χάρη στο εκπληκτικό σπάσιμο της μπάλας και τον περιορισμό του Ακάντζι με το σώμα του. Για να έρθει να τελειώσει υποδειγματικά τη φάση, ποιος άλλος: ο Μο Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε για τέταρτο ματς τη φετινή σεζόν απέναντι στους Πολίτες κι έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που πετυχαίνει τέτοιο καρέ σε μία σεζόν κόντρα σε έναν αντίπαλο από τον Ίαν Ρας τη σεζόν 1986-87 (πέντε γκολ, κόντρα στην Έβερτον).

Η Σίτι ήταν αναμενόμενο πως θα αντιδράσει δεδομένου του ρυθμού που ανέπτυξε το ματς. Και η απάντηση ήρθε αρκετά νωρίς, δέκα λεπτά μετά το γκολ του Σαλάχ. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Γκρίλις (ο οποίος στιγμές νωρίτερα είχε σταματήσει τον Αιγύπτιο με τρομερό σπριντ και προβολή στο αμυντικό τρίτο) την εμφάνισε με ασίστ-πάρε βάλε στον Άλβαρες, που σημάδεψε το πέμπτο του ματς με γκολ στην έβδομη εμφάνισή του ως βασικός στη θέση του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Οι Reds είχαν παράπονα από τον ρέφερι Χούπερ για μαρκάρισμα του Ρόδρι στον Χάκπο που δεν τιμωρήθηκε με κάρτα (θα ήταν η δεύτερη). Ωστόσο, η αντίδρασή τους στο β’ μέρος αφαίρεσε κάθε δικαίωμα διαμαρτυρίας, αφού μόλις στα 53 δευτερόλεπτα μετά την ανάπαυλα η Σίτι σφράγισε την ανατροπή χάρη σε γκολ του Ντε Μπρόινε. Αυτό ήταν και το ταχύτερο γκολ που δέχεται η Λίβερπουλ σε δεύτερο ημίχρονο αγώνα Premier League από τον Ιανουάριο του 2011!

 Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο 53ο λεπτό. Τα προβλήματα στην άμυνα των Reds έγιναν βούτυρο στο ψωμί των Γαλάζιων που αποφάσισαν να κυριαρχήσουν και ο Γκουντογκάν εκτέλεσε για τρίτη φορά τους Reds, απλοποιώντας κάπως τα πράγματα.

Στις δικές της απόπειρες να μειώσει εκ νέου, η Λίβερπουλ δεν είχε την ουσία (είχε πάντως τον Κώστα Τσιμίκα από το 70′ που μπήκε αλλαγή στη θέση του Ρόμπερτσον).Έτσι, ο Γκρίλις, στην ίσως καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του ως Σίτιζεν, έγραψε το εμφατικό 4-1 από ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρόινε και σφράγισε την πέμπτη ήττα της Λίβερπουλ σε δέκα αγώνες στο 2023. Περισσότερες από όσες είχε σε ολόκληρο το 2022!

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (83′ Σίλβα), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκρίλις (89′ Γκουντογκάν), Άλβαρες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (70′ Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Έλιοτ (70′ Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ (70′ Νούνιες), Χάκπο (82′ Μίλνερ), Ζότα (70′ Φιρμίνο)