23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Άρσεναλ – Λιντς 4-1: «Τεσσάρα» στο… ρελαντί και παραμένει στο +8 από την Μάντσεστερ Σίτι

Άρσεναλ – Λιντς 4-1: «Τεσσάρα» στο… ρελαντί και παραμένει στο +8 από την Μάντσεστερ Σίτι

By on 1 Απριλίου, 2023 0 485 Views

Η Άρσεναλ χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επικράτησε της Λιντς με 4-1 και επανέφερε τη διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι στους οκτώ βαθμούς. Μοιρασιά για Νότιγχαμ και Γουλβς, ανατροπή για την Κρίσταλ Πάλας, ματσάρα χωρίς νικητή στο Μπράιτον

H Άρσενακ με… αέρα πρωταθλήτριας νίκησε τη Λιντς στο «Emirates» με 4-1 και πανηγύρισε το έβδομο διαδοχικό της τρίποντο στην Premier League. Οι Κανονιέρηδες επανέφεραν την διαφορά τους από τη δεύτερη Μ.Σιτι  στους οκτώ βαθμούς (72-64). Πρωταγωνιστής ο Γκάμπριελ Ζεσούς, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ μετά τον τραυματισμό του, στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα μετά την αγωνιστική του επάνοδο.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα χρειάστηκε λίγο χρόνο για να «μπει» στο παιχνίδι, έδωσε δικαιώματα στους φιλοξενούμενους, όμως είχε εκεί τον σταθερό Ράμσντεϊλ. Στο 35′ ο Αϊλινγκ ανέτρεψε τον Ζεσούς, ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, στο 47′ όταν ο ο Μαρτινέλι έδωσε την ασίστ και ο Γουάιτ εξ επαφής διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδα τους.

Στο 55′ ο Λέο Τροσάρ μοίρασε την έβδομη ασίστ του σε 13 εμφανίσεις με τους Λονδρέζους και ο Ζεσούς εξ επαφής έκανε το 3-0. Στο 76’ ο Κρίστενσεν σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ζιντσέσνκο και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1. Στο 85′ ο Τσάκα με κεφαλιά μετά από ασίστ του Οντεγκααρντ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

O Ποντένσε «πλήγωσε» την Νότιγχαμ Φόρεστ

Σε ένα κομβικό ματς για το μέλλον του Στιβ Κούπερ, σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα η Νότιγχαμ Φόρεστ έμεινε στην ισοπαλία, εντός έδρας, κόντρα στη Γουλβς με σκορ 1-1. Στο 39′ οι Γκιμπς – Γουάιτ και Ντανίλο συνεργάστηκαν, ο δεύτερος έβγαλε την μπαλιά στον Τζόνσον, ο οποίος πάτησε περιοχή από τα δεξιά και πλάσαρε τον Σα για το 1-1. Οι Reds δεν κατάφεραν να βρούν δεύτερο γκολ, η ομάδα του Λοπετέγκι ανέβασε τον ρυθμό της και στο 84′ ο Ντάνιελ Ποντένσε με δεξί σουτ μετά από εξαιρετική ντρίμπλα ισοφάρισε σε 1-1 και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

Απόδραση από την επικίνδυνη ζώνη για Μπόρνμουθ

Νίκη – ανατροπή επί της Φούλαμ πανηγύρισε η Μπόρνμουθ, η οποία επικράτησε 2-1 και αποσπάστηκε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Παρά το προβάδισμα των Λονδρέζων με τον Περέιρα στο 16΄, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το ματς στο β΄μέρος. Αρχικά στο 50΄ο Ταβερνιέ έφερε το ματς στα ίσα, προτού ο Σολάνκε ολοκληρώσει την ανατροπή στο 79΄. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τη Μπόρνμουθ να ανεβαίνει στη 15η θέση της Premier League, έχοντας δώδεκα βαθμούς λιγότερους από την 9η Φούλαμ.

Ματσάρα χωρίς νικητή στο Φάλμερ

Μπράιτον και Μπρέντφορντ χάρισαν ένα επικό… ροντέο στην έδρα της πρώτης, όμως το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης τις βρήκε αλληλοεξουδετερωμένες στο 3-3. Τρεις φορές προηγήθηκαν οι Μέλισσες εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την αφέλεια των γηπεδούχων (Γιάνσον 10′, Τόνεϊ 22′, Πίνοκ 49‘), οι οποίοι όμως βρήκαν ισάριθμες απαντήσεις (Μιτόμα 21′, Γουέλμπεκ 28′, ΜακΆλιστερ 89′).

Το παιχνίδι είχε απίστευτο ρυθμό με την ομάδα του Ντε Τζέρμπι να κυριαρχεί και να σπαταλά πολλές ευκαιρίες και το σύνολο του Φρανκ να… πετάει φωτιές στην αντεπίθεση και να έχει τρομερή αποτελεσματικότητα. Κάπως έτσι, Μπράιτον και Μπρέντφορντ συνεχίζουν… χεράκι-χεράκι στο κυνήγι της Ευρώπης, όντας αμφότερες στους 43 βαθμούς στην 6η και 7η θέση της Premier League, με τους Γλάρους να έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.

Κι όμως, ένας Χόντγκσον… φέρνει την άσπρη μέρα

Στο… νέο ντεμπούτο του Ρόι Χόντγκσον στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας, οι Αετοί, που δεν είχαν νίκη μέσα στο 2023, πήραν λυτρωτικό εντός έδρας τρίποντο με ανατροπή (2-1) κόντρα στη Λέστερ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος αλλά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και οι Αλεπούδες εν τέλει άνοιξαν το σκορ στο 56′ με τον Περέιρα. Στο 59′ όμως η εκτέλεση φάουλ του Έζε με τη βοήθεια της… πλάτης του Άιβερσεν έφερε το 1-1 και στην τελευταία φάση του ματς ο Ματετά που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, χάρισε τη νίκη στην Κρίσταλ Πάλας. Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η Λέστερ, στη 18η θέση της Premier League.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ