24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Η Μπεθ Μιντ ξεσπά για το «συμβολικό» βραβείο της Χρυσής Μπάλας για τις γυναίκες

Η Μπεθ Μιντ ξεσπά για το «συμβολικό» βραβείο της Χρυσής Μπάλας για τις γυναίκες

By on 31 Μαρτίου, 2023 0 1206 Views

Η σταρ της Άρσεναλ και της Εθνικής Αγγλίας, Μπεθ Μιντ, καταφέρθηκε εναντίον του «συμβολικού» όπως το χαρακτήρισε Ballon d’Or για τις γυναίκες ποδοσφαιριστές.

Η Μπεθ Μιντ τερμάτισε δεύτερη για τη Χρυσή Μπάλα Γυναικών του 2022 πίσω από τη σταρ της Μπαρτσελόνα, Αλέξια Πουτέγιας, η οποία εξασφάλισε το περιζήτητο βραβείο του France Football για δεύτερη φορά.

Η 27χρονη επιθετικός των «κανονιέρηδων» έλαβε 152 βαθμούς στην κούρσα για το βραβείο της με την Ισπανίδα μεσοεπιθετικό να αναδεικνύεται πρώτη με 178 βαθμούς. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο για τους άνδρες, κερδίζοντας στην «κούρσα» τόσο τον Σαντίο Μανέ όσο και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Η Μιντ έμεινε επίσης και στο βραβείο της καλύτερης παίκτριας της FIFA για τις γυναίκες τον Φεβρουάριο, με το αστέρι των γυναικών της Αγγλίας να κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Η Πουτέγιας, η οποία έχει κερδίσει back-to-back τις «Ballon d’Or» Γυναικών, πήρε το βραβείο Καλύτερης Παίκτριας FIFA Γυναικών, ενώ η αστέρας των Ηνωμένων Πολιτειών Άλεξ Μόργκαν τερμάτισε μπροστά από την Μιντ, στη δεύτερη θέση.

Η επιθετικός των Lionesses αποκάλυψε ότι προτιμά τα βραβεία Best FIFA Football Awards 2022 από την τελετή απονομής της «Χρυσής Μπάλας», παρά το γεγονός ότι υποστήριξε ότι ήταν «τιμή» να παρευρεθεί και στις δύο τελετές. «Ήταν τιμή μου να πάω και στα δύο», δήλωσε μιλώντας στο podcast «Boots, Balls & Bras».

«Αλλά προτιμώ περισσότερο τα βραβεία The Best, πιστεύω ότι η Χρυσή Μπάλα είχε συμβολικό χαρακτήρα για το γυναικείο ποδόσφαιρο – και μόνο αυτό ήταν. Το στήσιμο δεν ήταν σπουδαίο. Η Αλέξια [Πουτέγιας] ανέβηκε, της έκαναν μερικές ερωτήσεις και έφυγε. Ενδιάμεσα έδωσαν το βραβείο του πρώτου σκόρερ στον [Ρόμπερτ] Λεβαντόφσκι, τον τερματοφύλακα της χρονιάς – δεν υπήρχε γυναίκα τερματοφύλακας της χρονιάς – και ένα κοινοτικό βραβείο. Έκαναν τρεις από τις τέσσερις βραβεύσεις μεταξύ της Χρυσής Μπάλας γυναικών και της Χρυσής Μπάλας ανδρών. Και στο τέλος ήταν ο Μπενζεμά που κέρδισε, ολόκληρη η οικογένειά του ήταν στη σκηνή και έβγαζε φωτογραφίες μαζί του, όλοι οι δημοσιογράφοι, και η Αλεξία καθόταν στο μπροστινό κάθισμα σαν να μην ήταν καν εκεί».