19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ
  • Χωρίς τύχη απέναντι στην ανώτερη Σκωτία και άρχισε με ήττα η Εθνική μας(3-0)

Χωρίς τύχη απέναντι στην ανώτερη Σκωτία και άρχισε με ήττα η Εθνική μας(3-0)

By on 25 Μαρτίου, 2023 0 927 Views

Με το αριστερό άρχισε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2024 η Εθνική μας ομάδα καθώς γνώρισε την ήττα από την Σκωτία με 3-0. Η Εθνική μας δεν κατάφερε να κοντράρει τους γηπεδούχους, καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησε ουσιαστικά την Σκωτία. Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή στο πρώτο μέρος χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν ιδιαίτερα την άμυνα της Εθνικής μας. Μια κόντρα από σέντρα του Ρόμπερτσον πάνω στον Γκόκιτς έβγαλε τον ΜακΓκιν μόνο του απέναντι στον Δημητρίου κάνοντας έτσι το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Στην επανάληψη παρά τις αλλαγές η εικόνα της Εθνικής μας δεν άλλαξε έτσι μοιραία ήρθε και το δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους στο 87΄από λάθος της άμυνας με τον McTominay. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ξανά ο McTominay σκότωσε κάθε όνειρο των διεθνών μας δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Σκωτίας ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσε τον αγώνα η Εθνική μας ομάδα έπειτα από κόκκινη κάρτα(δεύτερη κίτρινη γιατίκλώτσησε την μπάλα μετά από αυπόδειξη οφσάιντ) που δέχθηκε ο Ιωάννου.

Η Εθνικη μαε έπαιξε με αμυντική τακτική και δεν δέχθηκε έντονη πίεση ωστόσο δεν αποφέχθηκαν τα λάθη που έφεραν τα τρία γκολ.Στο τελευταίο 15λεπτο ενώ το σκορ ήταν 1-0 ρίσκαρε δικαιολογημένα η Εθνική μας ριχνοντας επιθετικούς στο παιχνίδι ωστόσο η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής και όχι μόνο δεν αγγίξαμε το γκολ αλλά δεχθήκαμε άλλα δύο.

ΣΚΩΤΙΑ: Gunn, Robertson, Hanley, Tierney, J. McGinn, McGregor, Adams (57’Dykes), Porteous, Armstrong (67’McTominay), Jack(67’Christie), Hickey (79’Patterson).

ΚΥΠΡΟΣ:Δημητρίου, Ρομπέρζ-Γκόκιτς (79΄Λοίζου)-Κούσουλος (45΄Σπόλιαριτς), Ν.Ιωαννου-Αντωνίου, Αρτυματάς-Λαίφης-Χάμπος Κυριάκου (67΄Χαραλάμπους), Κάστανος (79΄Τζιωνής) και Πίττας (67΄Κακουλλής).