24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Σουμάχερ: Η μάχη ζωής του σπουδαίου πιλότου της F1 από την πλευρά της συζύγου του

Σουμάχερ: Η μάχη ζωής του σπουδαίου πιλότου της F1 από την πλευρά της συζύγου του

By on 24 Μαρτίου, 2023 0 1350 Views

Η αγαπημένη σύζυγος του Μίκαελ Σουμάχερ, Κόρινα, ζει «σαν φυλακισμένη» καθώς παλεύει ακούραστα να κρατήσει μυστική την κατάσταση της υγείας του, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της F1, Έντι Τζόρνταν.

Η Κόρινα – που ονομάστηκε «φύλακας άγγελος» του Μίκαελ Σουμάχερ, – επιβλέπει την προσπάθεια να διασφαλίσει ότι η επιθυμία του για ιδιωτικότητα γίνεται σεβαστή, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από το τρομακτικό ατύχημα με σκι που είχε πριν από δέκα χρόνια! Η 54χρονη μιλάει σπάνια για τον σύζυγό της και θεωρείται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της διαχείρισης των οικογενειακών υποθέσεων, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν την ήσυχη ζωή τους. Και αυτό συμβαίνει μαζί με την βοήθεια στην καριέρα του γιου τους στη F1 και του συνεχούς ενδιαφέροντος των οπαδών για το πώς τα πάει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά το ατύχημά του τον Δεκέμβριο του 2013.

Σε μια συγκινητική συνέντευξη, ο φίλος της οικογένειας Έντι – ο οποίος έδωσε στον Σουμάχερ το μεγάλο άνοιγμα στη F1 με το Jordan Grand Prix το 1991 – είπε ότι η συνεχής μάχη και η πίεση έχουν αναγκάσει την Κορίνα να ζει σχεδόν σαν «φυλακισμένη». Λίγο καιρό μετά τη συντριβή του Μίκαελ, η Κόρινα αρνήθηκε στον Έντι να δει τον φίλο του – μια κίνηση που όπως είπε κατανοεί πλήρως. «Αυτή ήταν η πιο φρικτή κατάσταση για τον Μικ και την Κορίνα», δήλωσε ο Έντι στη «Sun».

«Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια τώρα και η Κορίνα δεν έχει καταφέρει να πάει σε ένα πάρτι, σε ένα γεύμα ή σε αυτό ή εκείνο, είναι σαν φυλακισμένη επειδή όλοι θα ήθελαν να της μιλήσουν για τον Μίκαελ, ενώ δεν χρειάζεται να της το υπενθυμίζουν κάθε λεπτό», ανέφερε.

Η σύντροφος ζωής του Γερμανού είναι κατανοητό ότι έχει επιβάλει έναν κανόνα «μόνο για την οικογένεια σε ό,τι αφορά στις επισκέψεις στο σπίτι τους και ένας από τους μόνους ανθρώπους εκτός του στενού τους κύκλου που επιτρέπεται να τον επισκεφθεί είναι ο επικεφαλής της F1 και πρώην αφεντικό της Ferrari, Τζιν Τοντ.

«Η ιδιωτική ζωή είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τον αθλητισμό, τις επιχειρήσεις και την προσωπική ζωή. [Η Κορίνα] έχει θέσει κάποιους κανόνες, την γνωρίζω πολύ καλά και πολύ πριν από τον Σουμάχερ. Είναι ένα υπέροχο κορίτσι και την ήξερα όταν παντρεύτηκε τον Μίκαελ, οπότε υπάρχει μια μακρά ιστορία καλών σχέσεων. Έκανα μια προσπάθεια να πάω να τον δω τις πρώτες μέρες και η Κορίνα αρνήθηκε, και δικαίως, γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι ήθελαν να πάνε να τον δουν. ΣτονΤζιν Τοντ δόθηκε το προνόμιο να πάει να τον δει, λόγω του πόσο κοντά ήταν από την κοινή τους θητεία στη Ferrari, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό».

Η Κορίνα σπάνια μιλάει για τον σύζυγό της- αλλά αποκάλυψε αποσπάσματα σε μια συγκινητική συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ Schumacher του Netflix. «Μου λείπει ο Μίκαελ κάθε μέρα. Αλλά δεν λείπει μόνο σε εμένα. Είναι τα παιδιά, η οικογένεια, ο πατέρας του, όλοι γύρω του. Θέλω να πω, σε όλους λείπει ο Μίκαελ, αλλά ο Μίκαελ είναι εδώ. Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ και αυτό μας δίνει δύναμη. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε μια οικογένεια όπως άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στον Μίκαελ. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας. “Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό”, όπως έλεγε πάντα ο ίδιος. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μίκαελ πάντα μας προστάτευε και τώρα εμείς προστατεύουμε τον Μίκαελ».

Ο Μίκαελ έμεινε σε τεχνητό κώμα μετά το ατύχημά του ενώ έκανε σκι εκτός πίστας στις 29 Δεκεμβρίου 2013 – πέρασε τρεις μήνες στο νοσοκομείο πριν πάρει εξιτήριο στο σπίτι του. Αναφέρεται ότι υπέστη τραυματισμό στον εγκέφαλό του – αλλά ελάχιστες άλλες πληροφορίες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα σχετικά με την υγεία του. Η έλλειψη επίσημων ενημερώσεων έχει αφήσει χώρο για εικασίες και αντικρουόμενες αναφορές από «ειδικούς] σχετικά με την αργή πρόοδό του. Κάποιοι υποστήριξαν ότι βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι ήταν ξύπνιος και μπορούσε να μιλήσει. Ο θρύλος της F1, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής -κερδίζοντας πέντε φορές για τη Ferrari και δύο για την Benetton- και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς όλων των εποχών. Αγωνίστηκε από το 1991 έως το 2006 και ξανά από το 2010 έως το 2012, κερδίζοντας 91 αγώνες.