26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγινε ο «recordman» συμμετοχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγινε ο «recordman» συμμετοχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων!

By on 24 Μαρτίου, 2023 0 311 Views

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε βασικός για την Πορτογαλία κόντρα στον Λιχτενστάιν, έφτασε τις 197 εμφανίσεις με το εθνόσημο και είναι ο «recordman» συμμετοχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ο 38χρονος σούπερ σταρ άρχισε στην πρώτη ενδεκάδα της εποχής του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λίχτενσταϊν για τα προκριμαρικά του Euro 2024 και έφτασε τις 197 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Φερνάντο Σάντος τον πέρασε ως αλλαγή στον οδυνηρό αποκλεισμό από το Μαρόκο στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, έφτασε τις 196 εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα και ισοφάρισε το ρεκόρ συμμετοχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων που είχε μόνος του ο Μπαντέρ Αλ-Μουταουά ο οποίος αποσύρθηκε από την εθνική Κουβέιτ τον περασμένο Ιούνιο με 196 συμμετοχές στο ενεργητικό του.

Με την συμμετοχή του κόντρα στο Λιχτενστάιν ο Κριστιάνο είναι πλέον μόνος του στην κορυφή της λίστας των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες εμφανίσεις σε ματς εθνικών ομάδων. Θυμίζουμε πως ο CR7 από τον Ιούνιο του 2021 είναι και ο κορυφαίος σκόρερ με εθνικές ομάδες, έχοντας φτάσει τα 118.

Ο Κριστιάνο έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας στις 20 Αυγούστου του 2003 σε ηλικία 18 ετών σε φιλικό με το Καζακστάν. Έχει παίξει σε πέντε Euro και ισάριθμα Μουντιάλ, έχει σηκώσει το Euro του 2016 και το Nations League το 2019.

Αυτό δεν ήταν πάντως το μοναδικό γεγονός για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ο 38χρονος σταρ από το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τον CR7 να βρίσκει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και να φτάνει τα 120 στη διεθνή καριέρα του, έχοντας από ένα τουλάχιστον με τη φανέλα της Πορτογαλίας από το 2004 μέχρι και σήμερα.Σημειώνεται πως στο 51ο λεπτό έκανε το 3-0 για τους Ίβηρες από την άσπρη βούλα ενώ στο 63′ έγραψε το 4-0 με δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ, φτάνοντας μάλιστα τα 60 γκολ στην τεράστια καριέρα του με αυτό τον τρόπο.