26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Premier League: Οι προπονητές συνιστούν να περιοριστούν οι πανηγυρισμοί των παικτών στα γκολ λόγω VAR!

Premier League: Οι προπονητές συνιστούν να περιοριστούν οι πανηγυρισμοί των παικτών στα γκολ λόγω VAR!

By on 23 Μαρτίου, 2023 0 1559 Views

Οι προπονητές της Premier League παροτρύνουν του παίκτες τους να σταματήσουν τους πανηγυρισμούς των γκολ, καθώς το VAR παρεμβαίνει με καθυστέρηση και αυτό τους κάνει να χάνουν τη συγκέντρωσή τους.

Οι παίκτες της Premier League παροτρύνονται να κατευνάσουν τους πανηγυρισμούς των γκολ τους, λόγω του «κινδύνου» να επέμβει το VAR για έλεγχο της φάσης και την πιθανή ακύρωση τους, γεγονός που θα τους αναγκάσει να χάσουν τη συγκέντρωσή τους από τη ροή του αγώνα! Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος, 37 γκολ ακυρώθηκαν από την παρέμβαση του VAR – κατά μέσο όρο σχεδόν 1,4 ανά αγώνα – αφού αρχικά καταλογίστηκαν από τον διαιτητή εντός του γηπέδου.

Μάλιστα, όπως πλέον είναι γνωστό, οι φάσεις ελέγχονται κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών παικτών και οπαδών κάτι που σημαίνει πως η επικύρωση ή μη των τερμάτων παίρνει κάποια δευτερόλεπτα μετά, με την αγωνία να… βαράει κόκκινο. Ο φίλαθλος κόσμος πλέον κατανοεί ότι αυτό οδήγησε τους προπονητές της Premier League να παροτρύνουν τους παίκτες τους να μην πανηγυρίζουν έντονα τα γκολ που πετυχαίνουν, φοβούμενοι ότι θα καταστρέψει τη συγκέντρωσή τους στα επόμενα λεπτά μετά την πιθανή ακύρωση του γκολ

Χαρακτηριστικά, ο προπονητής της ΓουλβςZιουλέν Λοπετέγκι, άσκησε την κριτική του προς τη διαιτησία της φετινής σεζόν, ενώ τόνισε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι καθυστερήσεις του VAR στους παίκτες της κάθε ομάδας, παίζοντας ρόλο τόσο στη ψυχολογία όσο και στη συγκέντρωση τους.

«Υπερασπίζομαι το έργο του VAR γιατί είναι μια καλή βοήθεια για τους διαιτητές», είπε τον περασμένο μήνα. «Δεν είναι εύκολο να πανηγυρίσουμε ένα γκολ – γι’ αυτό αρχίζουμε να συνηθίζουμε ότι δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε τα γκολ. Μερικές φορές πανηγυρίζεις πολύ και μετά πρέπει να προσαρμοστείς ξανά στο ματς. Όσο πιο γρήγορα ληφθούν οι αποφάσεις, τόσο το καλύτερο. Μπορούμε να προσπαθήσουμε αλλά δεν είναι εύκολο».