29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Εθνική Νορβηγίας: «Καταγγέλλει» ότι οι Ισπανοί την κατασκοπεύουν

Εθνική Νορβηγίας: «Καταγγέλλει» ότι οι Ισπανοί την κατασκοπεύουν

By on 23 Μαρτίου, 2023 0 507 Views

Η σκανδιναβική ομάδα, διαμαρτύρεται ότι δημοσιογράφοι καταγράφουν την προπόνησή της από ένα βουνό δίπλα στο γήπεδο της Μαρμπέγια.

Εν αναμονή του αγώνα του Σαββάτου (25/03) στο La Rosaleda με την Ισπανία, η Νορβηγία συνεχίζει να γυμνάζεται στο «La Quinta», στη Μαρμπέγια, με τις προπονήσεις να γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες που ανοίγουν για τον Τύπο τα πρώτα 15 λεπτά. Κάτι που συμβαίνει συνήθως και στην Ισπανία, σε συλλόγους και στην Εθνική ομάδα, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της «Λα Ρόχα» δεν υπάρχει κανενός είδους “διαχωρισμός” : οι προπονήσεις, ακόμα και κάποιες συνεντεύξεις Τύπου που πραγματοποιούνται από την ομάδα του Σολμπάκεν μπορούν να είναι παρόντες μόνο Νορβηγοί δημοσιογράφοι. Οι Ισπανοί απαγορεύονται.

Σύμφωνα με την ισπανική «As», η «Movistar Plus» θέλησε να πλησιάσει την προπόνηση και μη έχοντας πρόσβαση σε αυτήν, κατέγραψε τις εικόνες της από ένα από τα βουνά που περιβάλλουν το χώρο. Οι πληροφορίες δεν δείχνουν ούτε το σύστημα, ούτε την ενδεκάδα, ούτε κάποια εσωτερική πληροφορία που θέλει να διαφυλάξει ο προπονητής της σκανδιναβικής ομάδας με στόχο να κερδίσει την Ισπανία το Σάββατο. Αλλά η Νορβηγία έχει αντίθετη άποψη…

«Πιθανώς δεν είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει αυτό και είναι απαράδεκτο», λέει ο Σάντερ Μπέργκε, σκανδιναβός μέσος που αγωνίζεται στην αγγλική Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. «Η παρακολούθηση από έξω δεν είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει όταν προσπαθείς να κρατήσεις την προπόνηση κλειστή και να προετοιμαστείς για ένα μεγάλο παιχνίδι. Αλλά ζούμε με αυτό και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κρατήσουμε κρυφό», πρόσθεσε.

Ο συνάδελφός του Μόρτεν Θόρσμπι, από την Ουνιόν Βερολίνου, διαμαρτύρεται επίσης: «Έχω πάει στην Ιταλία και είχαμε φρουρούς στους λόφους γύρω μας που μας πρόσεχαν, οπότε ίσως πρέπει να στείλουμε κάποιον από την Ομοσπονδία να κάνει το ίδιο και εδώ, ώστε να μην υπάρχουν Ισπανοί που μας καταγράφουν».

Ο διευθυντής ασφαλείας της νορβηγικής ομοσπονδίας, ανακοίνωσε χθες ότι θα παρακολουθεί και τα γύρω βουνά!