29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Λουτσέσκου: «Καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο αν έλειπε η υποκρισία, στον Άρη ζουν για να κερδίζουν τον ΠΑΟΚ»

Λουτσέσκου: «Καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο αν έλειπε η υποκρισία, στον Άρη ζουν για να κερδίζουν τον ΠΑΟΚ»

By on 21 Μαρτίου, 2023 0 968 Views

O Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην πατρίδα του για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επανέλαβε τις θέσεις του περί παρασκηνίου με έδρα την Αθήνα και αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Άρη

Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες περίμεναν τον  Ραζβάν Λουτσέσκο στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, όπου έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας (20/3).

Ο Ρουμάνος τεχνικός του  ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των εθνικών ομάδων, έδωσε τριήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές, που θα επιστρέψουν το απόγευμα της Πέμπτης (23/3) στις προπονήσεις.

Ο 54χρονος τεχνικός επανέλαβε ότι η ομάδα του είναι «μόνιμο θύμα διαιτησίας» λόγω του παρασκηνίου που υπαγορεύεται από τις ομάδες της Αθήνας και συμπέρανε πως: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν πολύ καλύτερο αν δεν υπήρχε η υποκρισία».

Σύμφωνα με τον Λουτσέσκου«είναι μια τεταμένη περίοδος. Δεν μπορώ να μπω σε αυτές τις συζητήσεις χαμηλού επιπέδου. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ περίπλοκο. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα είχε ένα πιο δυνατό με καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη, αν δεν υπήρχε αυτή η υποκρισία και όλο αυτό το σύστημα που ευνοεί τις ομάδες της Αθήνας. Έχουν τη δύναμη, ένα σύστημα τριγύρω τους και καταφέρνουν να μετατρέψουν το VAR σε εργαλείο που το χρησιμοποιούν ειδικά σε αγώνες που δεν υπάρχουν διαιτητές από το εξωτερικό. Όλες -όμως- αυτές οι καταστάσεις μας δυναμώνουν και μας διευκολύνουν να ξεπεράσουμε τις απογοητεύσεις», είπε και πρόσθεσε:

«Τα πράγματα προχωρούν, εμείς από τη Θεσσαλονίκη πρέπει να είμαστε πάντα ψυχικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε όλες τις απογοητεύσεις που συναντάμε στη διάρκεια μιας χρονιάς. Μας πήραν πολλούς πόντους το VAR και οι διαιτητές, αν λειτουργούσαν όλα κανονικά και φυσιολογικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε και στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Πάθαμε και χειρότερα από αυτό, μας έκλεψαν έναν τίτλο, μας έκλεψαν ένα Κύπελλο. Αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά και γίνονται πάντα κόντρα στον ΠΑΟΚ, γιατί είμαστε από τη Θεσσαλονίκη», είπε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ανρί Κοάντα».

«Στον Άρη ζουν μόνο για να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου

Στις δηλώσεις του ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο νικηφόρο ντέρμπι της πρεμιέρας των play-offs κόντρα τον Άρη.

«Τα παιχνίδια στην Ελλάδα είναι πολύ φορτισμένα συναισθηματικά. Στον Άρη ζουν μόνο για να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι προηγήθηκαν με 1-0 και ανατρέψαμε το αποτέλεσμα, έφερε μεγάλη απογοήτευση στους οπαδούς τους. Αρχισαν να πετούν μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα. Υπήρξε και μια δική μου αντίδραση, πήρα ένα ποτήρι και έκανα πως το πέταξα προς την κερκίδα, χωρίς όμως να το πετάξω ουσιαστικά. Το VAR ειδοποίησε ότι πέταξα κάτι και έτσι αποβλήθηκα», υποστήριξε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε τους 22 αγώνες χωρίς ήττα με τον ΠΑΟΚ, με 16 νίκες και 6 ισοπαλίες, κερδίζοντας τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, συμπεριλαμβανομένου του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο Ρουμάνος προπονητής αποβλήθηκε από τον Σουηδό διαιτητή Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, μετά το επεισόδιο που είχε και με τον διοικητικό ηγέτη του Άρη, Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος όπως είπε και στη Ρουμανία τον εξύβρισε φωνάζοντας του «γ@@@ σου…» και τις βρισιές να απαθανατίζονται από τις τηλεοπτικές κάμερες».

«Μου είπαν πως αποβλήθηκα επειδή πέταξα κάτι στην κερκίδα. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε το VAR. Είναι ψέματα! Η ατμόσφαιρα είναι τρελή σε τέτοια ντέρμπι, αλλά το ποδόσφαιρο υποφέρει».