16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 6-0: Περίπατος πρόκρισης στα ημιτελικά με συγκλονιστικό Χάαλαντ

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 6-0: Περίπατος πρόκρισης στα ημιτελικά με συγκλονιστικό Χάαλαντ

By on 19 Μαρτίου, 2023 0 482 Views

Η Μάντσεστερ Σίτι με… φόρα από την «επτάρα» επί της Λειψίας συνέτριψε με 6-0 την Μπέρνλι του Βινσέντ Κομπανί στο «Έτιχαντ» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup. Έκτο χατ τρικ στη σεζόν για τον απίστευτο Έρλινγκ Χααλαντ.

Ο Νορβηγός «killer» λίγα 24ωρα μετά την… τρομακτική του εμφάνιση και τα πέντε γκολ που πέτυχε κόντρα στους Ταύρους βρήκε δυο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 32′ ο Χουλιάν Άλβαρες έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Χάαλαντ έφυγε στον χώρο ταχύτατα, πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα, τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Στο 35′ ο Φόντεν μετά από ενέργεια από τα αριστερά γύρισε την μπάλα και ο Νορβηγός με σουτ διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

O 22χρονος σέντερ φορ συμπλήρωσε το χατ τρικ του πριν καν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού. Στο 59′ ο Φόντεν πλάσαρε από διαγώνια θέση, σημάδεψε το δοκάρι αλλά ο Χάαλαντ ήταν στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή και έκανε το 3-0. Στο 62′ ο Ντε Μπρόινε γύρισε την μπάλα και ο Άλβαρες σούταρε σε ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα εστία για το 4-0.

Στο 68′ ο κίπερ της Μπέρνλι απέκρουσε με δυσκολία το δυνατό σουτ το δυνατό σουτ του Φόντεν αλλά ο 20χρονος Πάλμερ ήταν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 73′ ο Άλβαρες έφυγε στην πλάτη της αμυνας μετά από μπαλιά του Ντε Μπρόινε, ο Αργεντινός «ξάπλωσε» τον Αλ Ντακίλ και πλάσαρε για το τελικό 6-0.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ, Ντίας (63′ Ακάνζι), Λαπόρτ, Λιούις (66′ Φίλιπς), Μαχρέζ, Ρόδρι (66′ Γκόμεζ), Ντε Μπρόινε (89′ Γκρίλις), Φόντεν, Χάαλαντ (63′ Πάλμερ), Άλβαρες

Μπέρνλι: Πίκοκ-Φάρελ, Ρόμπερτς, Αλ Νταχίλ, Μπέγερ, Μάατσεν (77′ Τέιλορ), Γκούντμουντσον (46′ Κορκ), Κάλεν, Βιτίνιο (77′ Μπαστιέν), Τέλα (64′ Ομπαφέμι), Ζαρουρί, Φόστερ (46′ Μπαρνς)