23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 3-1: Πρόκριση στο… κόκκινο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 3-1: Πρόκριση στο… κόκκινο!

By on 19 Μαρτίου, 2023 0 468 Views
Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου εξασφάλισε η Γιουνάιτεντ

Πρόκριση στο… κόκκινο για τη Γιουνάιτεντ! Δυο αποβολές των Λονδρέζων κι ένα πέναλτι στο 73ο λεπτό έριξαν στο καναβάτσο τη Φούλαμ (3-1) κι έστειλαν τη Μάντσεστερ στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το χέρι του Γουίλιαν στο 72′ και η κάκιστη αντίδραση του Μίτροβιτς έβαλαν τη Γιουνάιτεντ ξανά στο «κόλπο» της πρόκρισης, με τον Μπρούνο Φερνάντες να στέλνει την ομάδα του στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η Μάντσεστερ επικράτησε 3-1 στο Ολντ Τράφορντ της Φούλαμ και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Μπράιτον.

Η Φούλαμ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε, εκμεταλλεύθηκε τα λάθη στην αντίπαλη άμυνα κι έβαλε δύσκολα στη Γιουνάιτεντ, η οποία παρουσιάστηκε κουρασμένη από τα διαδοχικά ματς. Οι Λονδρέζοι είχαν φάσεις, αλλά όχι και την ουσία για να πάρουν το προβάδισμα. Μια καλή στιγμή με τον ΜακΤόμινεϊ για τη Μάντσεστερ στο πρώτο 45λεπτο.

Η Φούλαμ ήταν πιο ορεξάτη και στην επανάληψη, προειδοποίησε δύο φορές, με Ρόμπινσον και Γουίλιαν, αλλά στο 50’, βρήκε δίχτυα με τον Μίτροβιτς, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στο FA Cup. Ένα τέταρτο αργότερα, ο Σέρβος «άγγιξε» το 2-0, με τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί μία απίθανη επέμβαση. Ωστόσο, στο 73′ όλα ήρθαν… τούμπα! Ο Σάντσο πέρασε τον Λένο και ήταν έτοιμος για το 1-1, ο Γουίλιαν όμως σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Πέναλτι και κόκκινη κάρτα για τον Βραζιλιάνο, όμως οι Λονδρέζοι έμειναν με… εννέα και χωρίς προπονητή. Ο Μίτροβιτς έσπρωξε τον διαιτητή, αποβλήθηκε, όπως και ο Μάρκο Σίλβα.

Η Μάντσεστερ ισοφάρισε στο 75′ με τον Μπρούνο και στο 77′ πήρε προβάδισμα με τον Σάμπιτζερ. Στις καθυστερήσεις ο Φερνάντες πέτυχε το 3-1 κι έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Απίστευτο περιστατικό στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ, με τον Γουίλιαν να αποβάλλεται για πέναλτι και τους Μάρκο Σίλβα – Μίτροβιτς να τον ακολουθούν… μαινόμενοι στα αποδυτήρια.

Η ψυχραιμία πήγε… περίπατο για τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς! Μετά την απόφαση του ρέφερι Κάβανα να αποβάλλει τον Γουίλιαν και να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σέρβος επιθετικός έχασε το μυαλό του με αποτέλεσμα να αντικρίσει απευθείας κόκκινη.

Συγκεκριμένα ο επιθετικός της Φούλαμ πήγε μαινόμενος να ζητήσει τον λόγο από τον διαιτητή και στη συνέχεια τον έσπρωξε, με συνέπεια να αποβληθεί από την αναμέτρηση. Παρά την κόκκινη μάλιστα ο έμπειρος φορ εξακολουθούσε να κινείται απειλητικά προς τον ρέφερι, ο οποίος έκανε… πίσω βήματα για να τον αποφύγει.

Παράλληλα κόκκινη αντίκρισε και ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα και αντίκρισε με τη σειρά του την κόκκινη κάρτα.