20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Νότιγχαμ Φόρεστ – Νιουκάστλ 1-2: «Λύγισε» στις καθυστερήσεις τους Ρεντς και ονειρεύεται τετράδα

Νότιγχαμ Φόρεστ – Νιουκάστλ 1-2: «Λύγισε» στις καθυστερήσεις τους Ρεντς και ονειρεύεται τετράδα

By on 18 Μαρτίου, 2023 0 549 Views

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ίσακ που πέτυχε δύο τέρματα, η Νιουκάστλ με πέναλτι στις καθυστερήσεις μπόρεσε να πάρει το τρίποντο στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ και να βρεθεί μια ανάσα μακριά από την πρώτη τετράδα της Premier League.

Με το σημαντικό «διπλό» έφυγε η Νιουκάστλ από την έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού χάρη στο πέναλτι του Ίσακ στις καθυστερήσεις του ματς μπόρεσε να επικρατήσει με 2-1 της ομάδας του Κούπερ και να ανέβει στο -1 από την 4η Τότεναμ. Οι Ρεντς από την άλλη, έχασαν μια καλή ευκαιρία να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς την παραμονή.

Σε ένα πρώτο μέρος με καλό ρυθμό, οι Καρακάξες ήταν αυτές που είχαν το πάνω χέρι, δημιουργώντας καλές στιγμές. Στο 6′ ο Γουίλοκ από κοντά δεν βρήκε στόχο ενώ στο 12′ το πλασέ του Ίσακ κόντραρε στον Λόντι και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας. Κόντρα στη ροή του ματς ωστόσο, ο Ντένις εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του Μπότμαν, που γύρισε αδύναμα την μπάλα προς τον Πόουπ, και με πανέμορφο τσιμπηματάκι έκανε το 1-0 για τους Ρεντς.

Η ομάδα του Κούπερ στάθηκε καλύτερα μετά από αυτό το τέρμα, όμως η Νιουκάστλ απείλησε ξανά στο 35′, όταν το τελείωμα του Λόνγκσταφ εκτός περιοχής τράνταξε και πάλι το οριζόντιο. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτό που άξιζαν με τον Ίσακ να ισοφαρίζει, νικώντας εντυπωσιακά τον Νάβας μετά από σέντρα του Γουίλοκ.

Στο δεύτερο μέρος, η Νιουκάστλ επέβαλε τον ρυθμό της και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, με τον Νάβας ωστόσο να αποδεικνύει την ποιότητά του, πραγματοποιώντας τρομερές επεμβάσεις. Οι Καρακάξες μάλιστα, είχαν και ακυρωθέν γκολ στο 64′. Λίγο πριν το τέλος, ο Μπρέναν Τζόνσον ξεχύθηκε στην αντεπίθεση αλλά ο Πόουπ είπε εντυπωσιακά «όχι» στο διαγώνιο σουτ του, αρνούμενος ένα τέρμα που πιθανόν να χάριζε τη νίκη στη Νότιγχαμ. Η ομάδα του Χάου δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Νιακατέ έκανε χέρι εντός περιοχής στην κεφαλιά του Ίσακ, με τον Σουηδό στράικερ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να υπογράφει την πολύτιμη νίκη της ομάδας του.