25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ασταμάτητος με Αντόνε!Ο Απόλλωνας 3-1την Ομόνοια και με 5Χ5 πλησίασε την τετράδα

Ασταμάτητος με Αντόνε!Ο Απόλλωνας 3-1την Ομόνοια και με 5Χ5 πλησίασε την τετράδα

By on 18 Μαρτίου, 2023 0 1625 Views

Ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» επικρατώντας με 3-1 της Ομονοια  για την 2η αγωνιστική της β’ φάσης. Οι γαλάζιοι έκαναν το 5 στα 5 με τον Μπογκντάν Αντόνε στον πάγκο και συνεχίζουν να ονειρεύονται το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Το πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικό με γρήγορο ρυθμό, φάσεις, πέναλτι και τρία γκολ! Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Εκπολό στο 15’ με κοντινή προβολή έπειτα από γύρισμα του Πεϊμπέρνς και κακή έξοδο του Φαμπιάνο, όμως η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση, αφού στο 19’ ο Σράντι έγραψε το 1-1 με ψύχραιμο πλασέ μετά από πολύ όμορφη μακρινή μπαλιά του Παναγιώτου. Και ενώ όλα έδειχναν… ισοπαλία στο α’ μέρος, ο Παπουλής έκανε παράβαση στον Μαυρία εντός περιοχής και ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή έδειξε (σωστά) το σημείο του πέναλτι. Ο Πίττας στο 44’ ευστόχησε και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1.
Στην επανάληψη το ματς δεν ήταν τόσο καλό. Παρόλα αυτά ο Ουάρντα μετά από αντεπίθεση, στο 84’ πλάσαρε τον Φαμπιάνο και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Με αυτή τη νίκη ο Απόλλωνας ανέβηκε στους 50 βαθμούς, δύο λιγότερους από την 4η Παφος  FC (52) και τέσσερεις λιγότερους από τον 3ο Άρη (54), που έχει όμως αγώνα λιγότερο.

Απολλων(Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Πεϊμπέρνς, Εκπολό, Χαμάς (5′ Μαυρίας), Ίλιεφ (81′ Σπόλιαριτς), Χάμπος, Κολ, Βα, Ουάρντα (90′ Ντόνιο), Πίττας (90′ Ντιγκινί).
Στον πάγκο: Πεϊσότο, Δημητρίου, Χουσαΐν, Ποντικός, Σαχάρ, Γιόστεν, Ζήνωνος, Αυγουστή. 

Ομονοια (Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους (75′ Μπεζούς), Λανγκ, Παναγιώτου, Λέζιακς, Κούσουλος, Μιξ (61′ Χαραλάμπους), Σράντι (75′ Ζαχαρίου), Παπουλής (46′ Λοΐζου), Κακουλλής (61′ Μπεσεντίν), Ανσαριφάρντ.
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Γιούστε, Κίτσος, Μίλετιτς, Βενιζέλου. 

ΣΚΟΡΕΡ: Εκπολό (15′), Πίττας (44′ πεν.), Ουάρντα (84′)/ Σράντι (19′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βα / Μάθιους, Κακουλλής, Κούσουλος, Χαραλάμπους.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6.689.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo Filipe
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας