19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: Ο εξωγήινος Χάλαντ εκτόξευσε τους πολίτες στους “8” με πέντε γκολ

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: Ο εξωγήινος Χάλαντ εκτόξευσε τους πολίτες στους “8” με πέντε γκολ

By on 15 Μαρτίου, 2023 0 371 Views

Ο δεινός εκτελεστής Έρλινγκ Χάλαντ σταμάτησε στα πέντε γκολ κόντρα στην Λειψία και οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι σε ένα εκκωφαντικό 7-0 απέναντι στους Γερμανούς, οδηγώντας την με μεγαλοπρέπεια στα προημιτελικά του Champions League.

Μία Μάντσεστερ Σίτι για να την πιεις στο ποτήρι, ένας Έρλινγκ Χάλαντ βγαλμένος από άλλον πλανήτη και μία Λειψία κατώτερη των περιστάσεων κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο του “Έτιχαντ” το βράδυ της Τρίτης (14/03), και το αποτέλεσμα ήταν να μην σταματήσει να γράφει το κοντέρ.

Πού σταμάτησε αυτό; Στο θριαμβευτικό 7-0 για τους πολίτες με πέντε γκολ του δεινού μπόμπερ και από ένα των Γκιουντογκάν και Ντε Μπρόινε, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να παίρνουν έτσι μία μεγαλειώδη πρόκριση στα προημιτελικά του  Champions League. για έκτη διαδοχική σεζόν.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως οι πολίτες ισοφάρισαν την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας τους στο Champions League, αφού με το ίδιο ακριβώς σκορ είχαν διαλύσει τον Μάρτιο του 2019 την Σάλκε, επίσης εντός έδρας.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να απειλήσει την Λειψία, όταν το σουτ του Γκιουντογκάν από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ, με τη φάση αυτή να αποτελεί προάγγελο για αυτό που θα ακολουθούσε σε όλο το πρώτο μέρος.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε διαρκώς το πόδι στο γκάζι και σφυροκόπησε την αντίπαλό της, η οποία περιορίστηκε σε εντελως παθητικό ρόλο και δεν είχε τον τρόπο να σταματήσει τον Έρλινγκ Χάλαντ. Στο 11′ ο Μπλάσβιχ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Νορβηγό φορ σε μεταξύ τους τετ α τετ όμως λίγα λεπτά αργότερα εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο φορ των πρωταθλητών Αγγλίας.

Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Γερμανών, ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR να ελέγξει τη φάση στο μόνιτορ για πιθανό χέρι του Χένριχς μετά από κεφαλιά του Ρόδρι, με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Χάλαντ να γράφει το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο χτύπημα, με τον Ντε Μπρόινε να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ από το ημικύκλιο που έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και τον Χάλαντ να είναι στην κατάλληλη θέση, για να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 2-0 με κοντινή κεφαλιά απέναντι στον εξουδετερωμένο αντίπαλο κίπερ.

Η μόνη φάση στην οποία πήγε να γίνει απειλητική η Λειψία ήταν στο 33′ όταν ο Λάιμερ κόπηκε από τον κίπερ Έντερσον (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι για φάουλ, με τον διαιτητή και το VAR να μη συμφωνούν όμως), για να ακολουθήσει όμως νέα ασφυκτική πίεση από πλευράς γηπεδούχων.

Στο 38′ ο Μπλάσβιχ έκανε τεράστια επέμβαση σε κοντινό σουτ του Γκιουντογκάν, όμως στο 45+2′ δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο. Ο Ντίας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκρίλις και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, με τους παίκτες της Λειψίας να μην μπορούν να απομακρύνουν και τον Χάλαντ να βάζει έξυπνα το πόδι του, για να πανηγυρίσει χατ-τρικ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (πέμπτο του φέτος σε όλες τις διοργανώσεις).

Όσοι περίμεναν από την Λειψία να είναι πιο ανταγωνιστική στο δεύτερο μέρος από τη στιγμή που δεν είχε τίποτα να χάσει, με τρία γκολ στην πλάτη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με τους ταύρους να μετατρέπονται σε σάκο του μποξ για την Σίτι που έβρισκε γκολ όποτε και με όποιο τρόπο ήθελε.

Ο αρχηγός Γκιουντογκάν έσυρε το χορό στο δεύτερο μέρος γράφοντας το 4-0 με συρτό διαγώνιο σουτ στο 49′, για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη ο Χάλαντ, ο οποίος έγινε από μεγάλος… απόλυτος πρωταγωνιστής.

Στο 53′ έγραψε το 5-0 με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση και στο 57′ διαμόρφωσε το 6-0 ξανά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να γράψει ιστορία, όντας μόλις ο τρίτος παίκτης που πετυχαίνει πέντε γκολ σε έναν αγώνα Champions League μετά από τους Λιονέλ Μέσι (2012) και Λουίζ Αντριάνο (2014).

Το μομέντουμ του αγώνα έδειχνε πως ο Χάλαντ ήταν ικανός και για έκτο γκολ ώστε να γινόταν κάτοχος ενός ασύλληπτου ρεκόρ, όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε διαφορετική άποψη, αφού τον έκανε αλλαγή στο 63ο λεπτό (39 γκολ σε 36 ματς μετράει πλέον σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των πολιτών) απογοητεύοντας το φίλαθλο κοινό.

Κάπου εκεί, το ματς μπήκε σε… αυτόματο πιλότο, με την Σίτι να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι αλλά να μην παράγει τόσο εύκολα φάσεις όπως έκανε μέχρι το 60′, με την Λειψία από την πλευρά της να ξεφυσάει με ανακούφιση που έπεσε ο ρυθμός και να έχει στο 78′ τη μοναδική καλή φάσή της στο ματς: σουτ εκτός περιοχής του Αντρέ Σίλβα που έφυγε άουτ.

Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα δεν είχε προστεθεί και αυτό ανέλαβε να το κάνει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον Βέλγο να σκοράρει με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής στο 90+2′ και να σφραγίζει το τελικό σκορ (7-0) με το πρώτο γκολ του στο φετινό Champions League.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (64′ Γκόμεζ), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64′ Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν (55′ Μαχρέζ), Γκρίλις (55′ Φόντεν), Χάλαντ (63′ Άλβαρες)

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Χένριχς (80′ Κλόστερμαν), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Καμπλ, Χαϊντάρα (63′ Σιμακάν), Σομποσλάι (72′ Όλμο), Βέρνερ (62′ Πόουλσεν), Φόρσμπεργκ (63′ Αντρέ Σίλβα)

Οι ομάδες των προημιτελικών

  1. Μπενφίκα
  2. Τσέλσι
  3. Μπάγερν
  4. Μίλαν
  5. Μάντσεστερ Σίτι
  6. Ίντερ

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

  • Μπενφίκα – Μπριζ 5-1 (38′ Ράφα Σίλβα, 45+2′, 57′ Ράμος, 71′ πέν., 77′ Νέρες / 87′ Μέιχερ) [2-0]
  • Τσέλσι – Ντόρτμουντ 2-0 (43′ Στέρλινγκ, 53′ πέν. Χάβερτς) [0-1]
  • Τότεναμ – Μίλαν 0-0 [0-1]
  • Μπάγερν – Παρί 2-0 (61′ Τσούπο Μότινγκ, 89′ Γκνάμπρι) [1-0]
  • Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0 (22′ πέν., 24′, 45+2′, 53′, 57′ Χάλαντ, 49′ Γκιντογάν, 90+2′ Ντε Μπρόινε) [1-1]
  • Πόρτο – Ίντερ 0-0 [0-1]
  • 15/03 22:00 Νάπολι – Άιντραχτ [2-0]
  • 15/03 22:00 Ρεάλ – Λίβερπουλ [5-2]