26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Το Clasico ΑΕΚ – Ολυμπιακός των μεγάλων ευκαιριών!

Το Clasico ΑΕΚ – Ολυμπιακός των μεγάλων ευκαιριών!

By on 12 Μαρτίου, 2023 0 485 Views

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στη Stoiximan Super League 1 και η  AEK με τον Oλυμπιακό θα δώσουν ένα δυνατό ντέρμπι στην OPAP Arena (19.00, COSMOTE SPORTS TV 2). Ένα ματς ευκαιριών και για τους δύο.

Η ΑΕΚ με νίκη θα στείλει στο -9 από την πρώτη θέση τον Ολυμπιακό ενώ οι φιλοξενούμενοι Ερυθρόλευκοι με διπλό θα πλησιάσουν και άλλο στην πρώτη θέση βάζοντας ξανά… φωτιά στο Πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται πως η πρωτοπόρος ΑΕΚ έχει 59 βαθμούς, ο 2ος Παναθηναϊκός 58 και ακολουθούν Ολυμπιακός με 53 και ΠΑΟΚ με 51

Η ΑΕΚ πηγαίνει ουσιαστικά πλήρης στο ντέρμπι της OPAP Arena, με τους Τζαβέλλα, Γαλανόπουλο και Φαν Βέερτ να μένουν εκτός (καθώς δεν γινόταν να χωρέσουν όλοι στην αποστολή) και με τον κόουτς Αλμέιδα να έχει ένα δίλημμα στα πλάνα του για τη μεσαία γραμμή. Το εάν δηλαδή πορευθεί με το δίδυμο Γιόνσον – Πινέδα στον άξονα με τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ή προτιμήσει το δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον με τους Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Άμραμπατ να διεκδικούν τις δύο θέσεις στις πτέρυγες.

Οι άλλες επιλογές φαίνονται δεδομένες με τον Αραούχο πίσω από τον Τσούμπερ πιθανότατα (καθώς ο Λιβάι Γκαρσία θα είναι έκπληξη αν ξεκινήσει, όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σε καμία περίπτωση) και στα μετόπισθεν με τον Αθανασιάδη στο τέρμα και τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα στην τετράδα της άμυνας, με τον τελευταίο λογικά να επανέρχεται, αν και ο Σιντιμπέ προέρχεται από μία πολύ καλή παρουσία στο ματς στο Περιστέρι.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον και Φερνάντες.

Στον Ολυμπιακό το 4-2-3-1 φαίνεται να είναι ένα… κλικ πιο πάνω από το 4-3-3 και με συγκεκριμένα πρόσωπα να είναι φαβορί. Η 11άδα που εξακολουθεί να είναι η πλέον πιθανή είναι με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας τους Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Ντόι και Ροντινέι, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει από τον Ραμόν.

Το εξάρι ο Σαμασέκου, οκτάρι ο Ινμπόμ Χουάνγκ και μπροστά τους ο Φορτούνης. Οι Μασούρας και Μπιέλ τα 2 φαβορί για τα 2 άκρα και φορ ο Μπακαμπού. Οι Ραμόν και Κανός διεκδικούν κυρίως θέση στη βασική 11άδα ενώ ο Χάμες είναι αουτσάιντερ για βασικός. Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ανδρούτσος, Μπα, Μπακαμπού, Μπουτούτσι, Κανός, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Κρίστινσον, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Σαμασέκου, Τζολάκης, Βαλμπουενά και Βρουσάι.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Τα στατιστικά

Η ΑΕΚ σύμφωνα με τα στατιστικά της Sofascore έχει σκοράρει 50 γκολ στο Πρωτάθλημα, όσα έχει αντίστοιχα και ο Ολυμπιακός. Έχει 2.5 μεγάλες ευκαιρίες ανά αγώνα με τον Ολυμπιακό να έχει 2. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 13 γκολ ενώ η ΑΕΚ έχει 11 με τα φάουλ του ανά ματς να είναι 14.3 και της ΑΕΚ 17.5.

Όπως προκύπτει από τη Sofascore ο κορυφαίος της ΑΕΚ είναι ο Γκατσίνοβιτς με 7.37 και τον ακολουθούν οι Αραούχο, Λιβάι, Μουκουντί και Άμραμπατ. Για τον Ολυμπιακό πρώτος στη σχετική λίστα παραμένει ο Χάμες με 7.65 και πίσω του είναι ο Ινμπόμ με τον Πασχαλάκη αλλά και οι Φορτούνης και Σωκράτης.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Μπακαμπού και Μπιέλ VS Αραούχο και Γκατσίνοβιτς

Ναι ο Αραούχο έχει έναν πιο ειδικό αγωνιστικό ρόλο στην ΑΕΚ από τον Μπακαμπού στην άλλη πλευρά που είναι περισσότερο ο κλασικός φορ στον Ολυμπιακό πλην όμως οι Μπιέλ και Μπακαμπού από τον Ολυμπιακό και Γκατσίνοβιτς και Αραούχο για την ΑΕΚ είναι εξαιρετικά σημαντικοί παίκτες.

Ο Μπιέλ των 8 γκολ και 2 ασίστ έχει μέσο όρο 2 μεγάλων χαμένων ευκαιριών και 1.3 πάσες κλειδιά ενώ κερδίζει 2.4 μονομαχίες. Ο Γκατσίνοβιτς από την άλλη των 7 γκολ και 2 ασίστ έχει 1.9 πάσες – κλειδιά και 3.7 κερδισμένες μονομαχίες.

Ο Μπακαμπού των 12 γκολ και που έχει και 1 ασίστ έχει 1 πάσα – κλειδί μέσο όρο ανά αγώνα. Ο μέσος όρος των χαμένων ευκαιριών του, των μεγάλων χαμένων φάσεών του είναι 6. Ο δε Αραούχο των 6 γκολ και 7 ασίστ έχει 1.7 πάσες – κλειδιά ως μέσο όρο και 4.3 κερδισμένες μονομαχίες με 1.2 τάκλιν ανά αγώνα.