18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Λαμία – ΠΑΟΚ 1-5: Με πεντάρα στον τελικό!

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-5: Με πεντάρα στον τελικό!

By on 8 Μαρτίου, 2023 0 1335 Views

Περάστε, σκουπίστε… τελικός! Με το χορταστικό 5-1 ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λαμία, έκανε άνευ σημασίας τη ρεβάνς της Τούμπας και θα διεκδικήσει το Novibet Κύπελλο Ελλάδος για 6η φορά τα τελευταία 7 χρόνια! Νάρεϊ, «Ντέλιας», Αουγκούστο, Μπράντον, Σάστρε, Μαρτίνες τα γκολ.

Ένα μεσημέρι τον Φεβρουάριο του 1985 ο ΠΑΟΚ είχε συντρίψει με 1-9 τη Λαμία για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτή τη φορά για τα ημιτελικά της διοργάνωσης οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» σταμάτησαν στα πέντε γκολ και έκλεισαν θέση για τον έκτο τελικό της διοργάνωσης από το 2017 μέχρι και τον φετινό.

Με ενδεκάδα πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ

Πολλοί περίμεναν από τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δώσει ανάσες σε κάποιους από τους βασικούς του, ωστόσο ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο χορτάρι του «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας με «ενδεκάδα πρωταθλήματος», καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός προχώρησε σε ελάχιστες παρεμβάσεις στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Ουσιαστικά η μοναδική αλλαγή είχε να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Ζόαν Σάστρε στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Ράφα Σοάρες, με τον Τόμας Κεντζιόρα να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να επιστρέφει δίπλα στον Ίνγκι Ίνγκασον, ενώ κάτω από τα δοκάρια σταθερά ήταν ο Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Οι Ντάγκλας Αουγκούστο και Τιάγκο Ντάντας αποτελούσαν τον δίδυμο των εσωτερικών χαφ και μπροστά τους οι αναντικατάστατοι Άντρια Ζίβκοβιτς, Γιάννης Κωνσταντέλιας και Κάλεντ Νάρεϊ, με τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Αντίθετα για τους γηπεδούχους, που έχουν φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου αλλά έχουν το μυαλό τους στο πρωτάθλημα όπου δίνουν μάχη παραμονής, ο Λεωνίδας Βόκολος προχώρησε σε πολλές αλλαγές και είχε πολλές παρεμβάσεις (πχ. ο Σλίβκα στο «δέκα») στο αγωνιστικό προφίλ της Λαμίας (απουσίαζαν οι Βέργος, Τσιλούλης και Παπαδόπουλος).

0-1 με γκολ για ρεκόρ στα 13 δευτερόλεπτα!

Με το καλησπέρα στο ματς ο ΠΑΟΚ μας ανάγκασε να ψάχνουμε τα κιτάπια της ιστορίας του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας! Βλέπετε, μετά από μόλις 13 δευτερόλεπτα η μπάλα ήταν στα δίχτυα της Λαμίας από την εξαιρετική επιθετική ενέργεια των «ασπρόμαυρων» παρότι στη σέντρα του ματς ήταν οι γηπεδούχοι!

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκλεψαν μπάλα, ο Κωνσταντέλιας την… εξαφάνισε και όταν εμφανίστηκε στο πόδι του Ζίβκοβιτς ήταν πολύ αργά για τους αμυντικούς της Λαμίας. Ο Σέρβος τη σέρβιρε στο πιάτο του Νάρεϊ και ο Γερμανός από πασέρ στον αγώνα με τον Ιωνικό έγινε ο σκόρερ του πιο γρήγορου, ίσως, γκολ στην ιστορία του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Το σόου του Κωνσταντέλια

Ο «Δικέφαλος» ήταν σαρωτικός και απόλυτος κυρίαρχος στο χορτάρι του «ΔΑΚ Λαμίας». Έφτασε με άνεση και στυλ στο 0-2 χάρη στην ποδοσφαιρική ευφυΐα και το ταλέντο του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ό,τι και να πεις, πλέον, για την ποιότητα και το ταλέντο αυτού του παιδιού είναι λίγο. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός απλά συνεχίζει να μας εκπλήσσει βάζοντας και το γκολ στο ρεπερτόριο του. Δεύτερο σερί ματς που βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Σάστρε.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας βρει, ήδη, δύο γκολ με τον Νάρεϊ στα πρώτα 13 δευτερόλεπτα και τον Κωνσταντέλια στο 25ο λεπτό του ημιτελικού, ενώ είχε φάσεις και για άλλα τέρματα, με, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Κωνσταντέλια, ούτως ώστε να αυξήσει και άλλο το δείκτη του σκορ.

Το «ασπρόμαυρο» πάρτι των επτά λεπτών

Με εξαίρεση μια φάση στο 16’ με πρωταγωνιστή τον Μαρτίνες η Λαμία δεν μπορούσε να βάλει δύσκολα στους παίκτες του Λουτσέσκου, που έφτασαν με τον Ίνγκασον (57’) πολύ κοντά στο τρίτο γκολ.

Το 0-3 ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, το πέτυχε με εντυπωσιακή «λόμπα» ο Ντάγκλας Αουγκούστο (62’) στην τελευταία επαφή του Βραζιλιάνου με την μπάλα. Ήταν το πρώτο από τα τρία «ασπρόμαυρα» γκολ μέσα σε επτά λεπτά. Στο 67’ ήταν η σειρά του Τάισον, με μια γρήγορη ενέργεια, να σερβίρει στο πιάτο την μπάλα στον Μπράντον Τόμας (έφτασε τα 5 γκολ στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας) για το 0-4 και στο 69ο λεπτό από την εξαιρετική μπαλιά του Άντρια Ζίβκοβιτς, ο Ζόαν Σάστρε πλάσαρε τον Γκαραβέλη για το 0-5.

Στο 86ο λεπτό η Λαμία έφτασε στο γκολ της τιμής (1-5) με το ωραίο σουτ του Μαρτίνες μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Σιμόν), Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Ασκόσφσκι (65’ Αμπάντα), Σλίβκα, Στάνκο (59’ Ντε Βισέντι), Τζανδάρης (59’ Νούνιες), Μαρτίνες, Μανούσος (65’ Μεδίνα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Αουγκούστο (63’ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (71’ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (75’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (63’ Τάισον), Τόμας (75’ Τζίμας).