26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με άνετη τριάρα κράτησε την κορυφή και το πλεονέκτημα το ΑΠΟΕΛ

Με άνετη τριάρα κράτησε την κορυφή και το πλεονέκτημα το ΑΠΟΕΛ

By on 6 Μαρτίου, 2023 0 7025 Views

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος τερμάτισε το ΑΠΟΕΛ και την ίδια ώρα άφησε εκτός 6άδας τη Νέα Σαλαμίνα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» στο ΓΣΠ επικράτησαν 3-0 των «ερυθρολεύκων», μπαίνουν από την κορυφή στα πλέι οφ, ενώ η Νέα Σαλαμίνα θα παίξει στο β’ γκρουπ.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Μπήκε δυνατά, έβαλε πίεση για ένα γρήγορο γκολ αλλά αυτό δεν ήρθε.

Η αποβολή του Μάντζεκ στο 22ο λεπτά έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους που έβαλαν ακόμα μεγαλύτερη πίεση η οποία απέφερε καρπούς στο 35ο λεπτό όταν ο Δώνης άνοιξε το σκορ.

Το 1-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Νέα Σαλαμίνα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα μπήκε πιο δυνατά και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Δεν μείωσε στο σκορ και… τιμωρήθηκε. Ο Κβιλιτάια στο 55’ κόντρα στην ροή του αγώνα έκανε το 2-0 για να έρθει ο Μακέντα για να κάνει το 3-0 στο 62’.

Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Κβιλιτάια στο 67’ και Βιγιαφάνες στο 90+2 αλλά αμφότερα ακυρώθηκαν για επιθετικό φάουλ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καρώ, Φεράρι, Ντβάλι, Βιγιαφάνες, Κβιλιτάια (75′ Ντογκαλά), Σούσιτς (75′ Τσεπάκ), Σαρφό, Κοσταντίνοφ (46′ Ντάλσιο), Μακέντα (85΄Ηλία), Δώνης (58′ Μαρκίνιος)

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Κρέσπο, Σατσιάς, Ηλία, Ντάλσιο, Μαρκίνιος, Τζιάμα, Γιαννακού, Ντογκαλά

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Μαλεκκίδης, Άδωνη, Ντάτκοβιτς (75΄Κατσικάς), Μιγκελίτο (64΄Μαργκάσα), Τσίκο (80′ Τιάγκο), Μάντζεκ, Καρλίτος, Μποτεάκ (62΄Σαλαλίχ), Ντορεγκαράι, Λέουκο

Στον πάγκο: Κίσσας, Σεργίου, Κατσικάς, Κουμουρής, Κλίμοβιτς, Σαλαλίχ, Φράγκος, Νικολάου, Μαργκάσα, Τιάγκο, Φελίπε, Ντιακιτέ

ΣΚΟΡΕΡ: 35′ Δώνης, 55′ Κβιλιτάια, 62′ Μακέντα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοσταντίνοφ (3η), Δώνης (3η)/Τσίκο (3η)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μάντζεκ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5723

Διαιτητής: Fernandes Correia Gustavo

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antonio

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας