25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mε ανατροπή στο 92΄ νίκησε η Ομόνοια και …περιμένει το ΑΠΟΕΛ για την 6η θέση

Mε ανατροπή στο 92΄ νίκησε η Ομόνοια και …περιμένει το ΑΠΟΕΛ για την 6η θέση

By on 5 Μαρτίου, 2023 0 12176 Views

Με γκολ του Γιούστε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ομόνοια απέδρασε με το διπλό από το Τσίρειο, επικρατώντας της Καρμιώτισσας με 2-1 και πλέον, περιμένει το αποτέλεσμα στο ΑΠΟΕΛ–Νέα Σαλαμίνα για να ξεκαθαρίσει αν θα τερματίσει στην πρώτη 6άδα. Οι πράσινοι μένουν εκτός μόνο με νίκη της ομάδας της Αμμοχώστου.

Ο Καλτσάς άνοιξε το σκορ στο 62’, η Ομόνοια ισοφάρισε με τον Ανσαριφάρντ στο 77’, με τους γηπεδούχους να μένουν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μήτσο με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 84’ και τον Γιούστε να λυτρώνει τους πράσινους στις καθυστερήσεις…

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Ομόνοια ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προσπάθησε να σημειώσει ένα «γρήγορο» γκολ. Στο 4΄ ο Γιούστε έκανε ωραία μπαλιά προς το Σράντι, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Σπόλιαριτς απέκρουσε, ενώ στο 17΄ και μετά από ωραίο συνδυασμό και γύρισμα του Σράντι προς το Χαραλάμπους, ο τελευταίος έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η Καρμιώτισσα προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά ο Ουζόχο απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ντούμπια στο 31΄.

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Κούσουλου μέσα από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Σπόλιαριτς στο 45+2΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλή αλλαγή από την Ομόνοια, προκειμένου να γίνει πιο επιθετική. Με εξαίρεση, όμως, μία κεφαλιά του Γιούστε που… έφυγε άουτ στο 47΄, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ανσαριφάρντ, το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να γίνει «απειλητικό».

Μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα των Πολεμιδιών είχε τη δική της καλή στιγμή, όταν ο Ουζόχο απέκρουσε το σουτ του Ντούμπια μέσα από την περιοχή.

Στο 62΄, ωστόσο, ο Καλτσάς ήταν πιο εύστοχος από το συμπαίκτη του και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Έγινε η μεγάλη μπαλιά από τον Ελ Αλουχί, ο Κίτσος δεν μπόρεσε να διώξει και ο ακραίος επιθετικός των γηπεδούχων… κεραυνοβόλησε τον Ουζόχο, κάνοντας το 1-0.

Από τη στιγμή που αυτό το σκορ άφηνε εκτός 6άδας τη φιλοξενούμενη, πέρασε μπροστά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που πέτυχε στο 77΄. Ο Κακουλλής έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ανσαριφάρντ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1. 

Επτά λεπτά αργότερα άλλαξαν και οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού η Καρμιώτισσα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, αποβλήθηκε ο Μήτσο με απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Κακουλλή εκτός περιοχής.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κακουλλής εκτέλεσε το φάουλ, με το Σπόλιαριτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ το μακρινό και ταυτόχρονα δυνατό σουτ του Κύπριου επιθετικού… έφυγε άουτ στο 88΄.

Εν τέλει, η… λύτρωση για την Ομόνοια ήρθε από έναν αμυντικό στο 90+3΄. Ο Κασάμα εκτέλεσε το φάουλ και ο Γιούστε με κεφαλιά… νίκησε το Σπόλιαριτς, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 2-1 για την ομάδα της Λευκωσίας.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Σπόλιαριτς, Μαλόνε, Ελ Αλουχί, Αβραάμ (5′ Γκραντινάρου), Χούμποτσαν, Ανδρονίκου (14′ Ντούμπια), Καλτσάς, Μήτσο, Γκαθντανιάγα, Νεοφύτου, Γκράφενμπεργκ (83’Γκράφενμπεργκ).
Στον πάγκο: Λουκόφ, Ντούμπια, Κουλιμπαλί, Γκραντινάρου, Τζανακάκης, Αγγελή, Γιούσουφ. 
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μάθιους, Γιούστε, Παναγιώτου, Κίτσος, Χαραλάμπους (46′ Κασάμα), Κούσουλος (75′ Ντίσκερουντ), Λοΐζου, Σράντι (46′ Ανσαριφάρντ), Μπέζους (65′ Παπουλής), Μπεσεντίν (65′ Κακουλλής).
Στον πάγκο: Παναγή, Κυριακίδης, Κασάμα, Παπουλής, Λέζιακς, Ανσαριφάρντ, Μπασιρού, Λανγκ, Ντίσκερουντ, Μίλετιτς, Βενιζέλου, Κακουλλής. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαλόνε, Γκράφενμπεργκ, Σπόλιαριτς, Καλτσάς (6η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μήτσο (84′)
ΣΚΟΡΕΡ: 62′ Καλτσάς / 77′ Ανσαριφάρντ, 90+2′ Γιούστε

Διαιτητής: Redder Mikkel
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Skytte Victor Skovbaek
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Yurdakul Deniz
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Sundberg Jakob Alexander
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία