18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΑΝΤΗΣ: Ώρα για ξεκάθαρες κουβέντες…Η Ανόρθωση να μην στηρίζεται σε ένα άτομο ούτε να καταντά αιχμάλωτη(Ο πρόεδρος της εταιρείας στέλνει μηνύματα)

ΣΑΝΤΗΣ: Ώρα για ξεκάθαρες κουβέντες…Η Ανόρθωση να μην στηρίζεται σε ένα άτομο ούτε να καταντά αιχμάλωτη(Ο πρόεδρος της εταιρείας στέλνει μηνύματα)

By on 3 Μαρτίου, 2023 0 4502 Views

Για τον αποκλεισμό από το κύπελλο και την επόμενη μέρα στην Ανόρθωση, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Σάντης.

-Ο αποκλεισμός: «Να μου επιτρέψετε πρώτα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. Να εκφράσω τις ευχαριστίες μας προς τον κόσμο. Και διπλάσια χωρητικότητα να είχε το γήπεδο, πάλι θα είχαμε sold out. Είπα από την πρώτη μέρα ότι δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ξανά εσωστρέφεια. Θα πεισμώσουμε για να επαναφέρουμε την Ανόρθωση εκεί που πρέπει να είναι. Η Ανόρθωση σημαίνει πολλά».

-Η επόμενη μέρα: «Είναι ξεκάθαρα τα επόμενα βήματα. Η δική μας εντολή είναι μέχρι τον Μάιο, αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα η επόμενη μέρα. Η Ανόρθωση χρειάζεται σταθερότητα. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που βάζεις, αλλά και πόσο σωστά τα διαχειρίζεσαι. Έχουμε να διαχειριστούμε τρία θέματα. Τον προϋπολογισμό της νέας περιόδου, χωρίς να μπαίνουμε στο συναγωνισμό με άλλες ομάδες με ποσά που ακούγονται. Ξέρουμε πόσα χρειαζόμαστε, μπορούμε να το αυξήσουμε κατά 30-35% αλλά υπάρχει ένα έλλειμα. Η Ανόρθωση δεν μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά σε ένα άτομο ή να καταντά αιχμάλωτη. Έχει επίσης να κάνει με τα οφειλόμενα ποσά από την τρέχουσα σεζόν σε αποδεσμεύσεις, που δεν έχουν τακτοποιηθεί. Το τρίτο είναι ίσως και το πιο εύκολο, υπάρχουν συμβόλαια που είναι και για την επόμενη περίοδο και θα πρέπει να τα διαχειριστούμε».

-Για συνάντηση με Πουλλαΐδη: «Ήδη προγραμματίστηκε συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο αύριο. Λόγω του αποτελέσματος χθες, θα πρέπει αύριο να ξεκαθαρίσει το μέλλει γενέσθαι. Ο προγραμματισμός χρειάζεται χρόνο. Έχουμε τον τρόπο για την επόμενη μέρα, αλλά πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη κατάσταση. Ο κ.Πουλλαΐδης είναι και μεγαλομέτοχος. Το δεύτερο έχει να κάνει και με το οικονομικό, πρέπει ο ίδιος να μας τα ξεκαθαρίσει, μέσα σε πνεύμα συνεννόησης».

-Αν σκοπεύει να συνεχίσει: «Εξαρτάται ποιες θα είναι οι εξελίξεις με τον μεγαλομέτοχο. Έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου που πρέπει να είναι συγκεκριμένα. Αν η Ανόρθωση δεν μεγαλουργεί, θα χάσουμε και θα ξεχάσουμε τα πάντα. Χρειάζονται κάποια εχέγγυα και θέλουμε να τα διασφαλίσουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε στην Ανόρθωση χωρίς να είναι πρωταγωνίστρια. Θέλω να ξέρω πού στέκομαι».

-Οι κινήσεις πέραν από το αγωνιστικό: «Τα τελευταία χρόνια η Ανόρθωση δεν βρίσκεται στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Δεν είναι της ώρας. Έχουμε προχωρήσει σε εισηγήσεις στην τελευταία συνέλευση. Για τη διαιτησία, για τη βία, η Ανόρθωση θα πληρώσει πρόστιμα πάνω από 100.000 ευρώ. Συνολικά απ’ όλες τις ομάδες είναι πάνω από εκατομμύριο. Πόσα από αυτά τα λεφτά έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της βίας; Αφού γι’ αυτά τα μαζεύουμε! Έχει πετύχει αυτό το μέτρο ή απλά γεμίζουν τα ταμεία της ομοσπονδίας; Ένα άλλο θέμα, το πώς επιλέγονται οι ξένοι διαιτητές, οι επιλογές που στέλνονται στο εξωτερικό και πολλά άλλα. Θα θίξουμε αυτά τα θέματα αν παραμείνουμε, θα έχουμε μεγαλύτερη εμπλοκή. Δεν γίνεται τα σωματεία να μην έχουν το ρόλο και την ανάμειξη που τους αναλογεί. Επίσης, ένα άλλο θέμα είναι το εξής. Το κυπριακό ποδόσφαιρο παίρνει το 1,5% από το στοίχημα. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Δεν είναι κλωτσοσκούφι το ποδόσφαιρο. Έχει εγκριθεί ένα σχέδιο αναβάθμισης των γηπέδων της Ανόρθωσης, της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού και περιμένουμε να υλοποιηθεί. Δεν δόθηκε λύση ακόμη. Δεν είμαστε επαίτες, διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε. Μάθαμε να μας δίνουν τα ελάχιστα και νομίζουμε ότι παίρνουμε και πολλά».

-Αν μίλησε από την αρχή για το οικονομικό με τον Πουλλαΐδη: «Είχαμε μιλήσει βεβαίως. Τα δεδομένα τότε και οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές. Σε σύντομο διάστημα θα μπαίναμε σε συζήτηση για την επόμενη μέρα. Έφτασε πλέον η στιγμή».

-Για το αγωνιστικό: «Η Ανόρθωση θέλει 15 νίκες. Όποιος από τους ποδοσφαιριστές έχει αντίθετη γνώμη, σημαίνει πως είναι ξένο σώμα. Είναι υποχρέωσή τους αλλά και όλων μας, να διεκδικούμε τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και νεαρά παιδιά στην ομάδα, χωρίς να φανεί ότι δεν διεκδικούμε νίκη, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό το πράγμα».

-Για τα ματς με τον Ολυμπιακό: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό δύο παιχνίδια, που είναι για σένα τα πιο σημαντικά και δεν νικάς κανένα από τα δύο, τα σχόλια περιττεύουν. Δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι ρεαλιστής. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, αυτά δεν μπορούν να υπάρχουν στην Ανόρθωση. Θα μένουν αυτοί που θέλουν και μπορούν».

-Για το θέμα προπονητή-παικτών: «Θα τα δούμε με ηρεμία και νηφαλιότητα. Δεν μπορούμε να μπούμε σε τρελούς προϋπολογισμούς, αλλά με σωστή διαχείριση έχουμε τον τρόπο να φέρουμε καλούς ποδοσφαιριστές. Η προσπάθεια που έγινε τον Ιανουάριο έδειξε τι μπορούμε να κάνουμε».

-Για τον Πριέτο: «Αν παραμείνουμε εμείς, θα παραμείνει κι ο αθλητικός διευθυντής. Αρχίσαμε προγραμματισμό εδώ και καιρό».

-Αν στηρίζει τον Κούμα: «Η Ανόρθωση στηρίζει αυτούς που θεωρεί ότι μπορούν να πάρουν το κυπριακό ποδόσφαιρο σε ένα άλλο επίπεδο. Θα μιλήσουμε με τον κ. Κούμα. Ξέρω ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Δεδομένοι δεν είμαστε για κανέναν. Σε βάσει αρχών πρέπει να συμφωνήσουμε σε όσα είπα που δεν αφορούν μόνο την Ανόρθωση αλλά το κυπριακό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να είναι ξεκάθαρα τα θέματα διαιτησίας, να υπάρχει επικοινωνία. Το θέμα του στοιχήματος, των προκηρύξεων, των Εθνικών ομάδων, θα τα συζητήσουμε όλα. Δεν ξέρουμε καν αν θα υπάρχει κι ανθυποψήφιος».

-Για τη δομή του πρωταθλήματος: «Μας απασχολεί πάρα πολύ. Υπάρχει τρόπος να αλλάξει. Εκ των πραγμάτων, φαίνονται κάποια πράγματα ότι χρήζουν βελτίωσης».