28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άνθισε το τριφύλλι!Έκανε την ανατροπή στο φινάλε με πέναλτι και προκρίθηκε η Ομόνοια(νίκησε 2-0 το ΑΠΟΕΛ)

Άνθισε το τριφύλλι!Έκανε την ανατροπή στο φινάλε με πέναλτι και προκρίθηκε η Ομόνοια(νίκησε 2-0 το ΑΠΟΕΛ)

By on 1 Μαρτίου, 2023 0 7566 Views

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρομάν Μπέζους στο 90+7’ η Oμόνοια έκανε το 2-0 κόντρα στο ΑΠΟΕΛ  και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca Cola.
Οι πράσινοι έκαναν την μεγάλη ανατροπή καθώς έχασαν 2-1 στον πρώτο αγώνα αλλά στην ρεβάνς νίκησαν με 2-0.
Ο Ανσαριφάρντ ήταν αυτός που με κεφαλιά έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή στο 12ο λεπτό για να φτάσουμε στην φάση του 90+4’ ‘όταν ο Λοίζου έκανε το γύρισμα, και Ντβάλι έκανε χέρι πέφτοντας.Ο Ιταλός ρεφ έδειξε πέναλτι και το VAR το επιβεβαίωσε
Ο Μπέζους δεν λάθψε και η Ομόνοια είναι στην 4άδα του Κυπέλλου.

Δεν είχε πολλές φάσεις το ντέρμπι. Ειδικά στο πρώτο μέρος η μοναδική κλασική ευκαιρία ήταν αυτή που έφερε το 1-0. Στο 2ο η… δράση ουσιαστικά άρχισε μετά το 65′. Στο 66′ η Ομόνοια είχε δοκάρι και στο 69′ το ΑΠΟΕΛ άγγιξε την ισοφάριση με διπλή ευκαιρία, όπως και στο 74′. Απ’ εκεί και πέρα δεν είχαμε φάσεις και όλα έδειχναν παράταση όμως στο 94′ οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι, ο Μπεζούς το εκμεταλλεύτηκε και έδωσε το… φιλί της ζωής στην ομάδα του για μια επιτυχία μέσα στην σεζόν

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό ο Μακέντα πάτησε περιοχή, έκανε ένα σουτ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω.  Στα πρώτα λεπτά φάνηκε η διάθεση της Ομόνοιας να βάλει πίεση από ψηλά προσπαθώντας να μην αφήσει το ΑΠΟΕΛ να αναπτυχθεί.

Στο 12ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μάθιους! Στο 15ο λεπτό ο Γιούστε έστειλε την μπάλα έξω, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 25ο λεπτό ο Παναγιώτου πρόλαβε την πάσα του Τσεπάκ και έσωσε την Ομόνοια αφού η μπάλα θα έφτανε στον μόνο Μακέντα. Στο 33΄το ΑΠΟΕΛ αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά, τέλειωσε την φάση ο Μακέντα, αλλά η μπάλα σταμάτησε σε σώματα παικτών της Ομόνοιας.

Πάντως όσο περνούσε ο χρόνος, η Ομόνοια δεν πίεζε από ψηλά όπως έκανε πριν το γκολ, με αποτέλεσμα το ΑΠΟΕΛ να κρατά περισσότερο μπάλα και να προσπαθεί να βρει χώρους για να σκοράρει.

Β’ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μιλόγεβιτς έριξε στο παιχνίδι τους Σαρφό και Σούσιτς, αφήνοντας έξω τους Νταουσβίλι και Γουίλερ.

Στο 62΄είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη με τον Ανσαριφάρντ να κάνει το σουτ εντός περιοχής και τον Μπέλετς να απομακρύνει σε κόρνερ. 4 λεπτά ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε ένα φάουλ από μεγάλη απόσταση, η μπάλα έσκασε στην περιοχή, κτύπησε στον Κούσουλο και ακολούθως στο δοκάρι!

Το ΑΠΟΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες όταν στο 69΄ο Μακέντα από κοντά έκανε το σουτ με τον Φαμπιάνο να κάνει σπουδαία απόκρουση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σαρφό έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά μόλις έξω!

Στο 71΄η Ομόνοια έχασε τους Μπασιρού και Ανσαριφάρντ με αναγκαστικές αλλαγές με τους Χαραλάμπους και Κακουλλή να περνούν στις θέσεις τους.

Στο 75΄το ΑΠΟΕΛ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία όταν ο Κβιλιτάια κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα μόλις έξω. 3 λεπτά μετά ο Ντάλσιο εκτέλεσε ένα φάουλ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 79΄ Μπεζούς και Ζαχαρίου πέρασαν στην θέση των Μπεσεντίν και Παπουλή.

Στο 89΄ο Ζαχαρίου έκανε ένα σουτ από τα αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στην Ομόνοια για χέρι του Ντβάλι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεζούς ο οποίος ευστόχησε και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στην Ομόνοια.

AΠΟΕΛ(Μιλόγεβιτς): Mπέλετς, Ντβάλι, Νταουσβίλι (46′ Σαρφό), Βιγιαφάνες, Τσεπάκ, Κρέσπο, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (54′ Κβιλιτάια), Γουΐλερ (46′ Σούσιτς), Μακέντα. 
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Εφραίμ, Κβιλιτάια, Σούσιτς, Ηλία, Ντζάλμα, Σαρφό, Γιαννακού, Γεωργίου, Χαραλάμπους, Δώνης. 

Ομόνοια(Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Λοΐζου (90+9′ Μίλετιτς), Παπουλής (79′ Ζαχαρίου), Κίτσος, Ανσαριφάρντ (72′ Κακουλλής), Μπασιρού (72′ Χαραλάμπους), Παναγιώτου, Κούσουλος, Μπεσεντίν (79′ Μπέζους).
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Κασάμα, Λέζιακς, Ζαχαρίου, Λανγκ, Σράντι, Μιξ, Μίλετιτς, Χαραλάμπους, Κακουλλής, Μπέζους. 

ΣΚΟΡΕΡ: 12′ Ανσαριφάρντ, 90+7′ Μπέζους (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταουσβίλι, Κοστραντίνοφ (2η)/Κούσουλος, Μπεσεντίν (2η), Μπέζους, Φαμπιάνο
KOKKINEΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 10.000

Διαιτητής: Marchetti Matteo
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος