29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυρία με καρδιά!Κέρδισε 2-1 την Πάφο με Γκερέρο και Κορτές

Κυρία με καρδιά!Κέρδισε 2-1 την Πάφο με Γκερέρο και Κορτές

By on 20 Φεβρουαρίου, 2023 0 628 Views

Μεγάλη νίκη για την Ανορθωση απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο.
Η ομάδα του Βέσκο Μιχαίλοβιτς νίκησε 2-1 την Παφος FC στο Αντώνης Παπαδόπουλος και συνεχίζει την ανοδική της πορεία.
Η Κυρία έθεσε τις βάσεις από νωρίς με δύο γκολ μέχρι και το 14ο λεπτό.
Στο 8ο λεπτό ο Γκερέρο με ωραίο πλασέ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ, ενώ στο 14′ ο Κορτές έκανε το 2-0.
Το μόνο που κατάφερε η Παφος  FC ήταν να μειώσει σε 2-1 με πέναλτι του Τάνκοβιτς στο 44ο λεπτό.
Παρά την πίεση στην επανάληψη δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και πέταξε μια ευκαιρία να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις μετά τις απώλειες βαθμών της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ.

Στους 48 βαθμούς παρέμεινε η Πάφος, στους 32 ανέβηκε η «Κυρία».

Σφοδρα παράπονα της Ανορθωσης για τον διαιτητή Θεούλη Χρυσοβαλαντη που δεν απέβαλε τον Μπαιριτς στο 15 αφού έκανε σκληρό φάουλ με τις τάπες στο πόδι του Νιγκα.Του έδειξε κίτρινη και τον έκανε αλλαγή αμέσως ο Μπεργκ ενώ η φάση του πέναλτι σηκώνει ανάλυση λόγω απόστασης και αν η μπάλα βρήκε πρώτα στο σώμα του αμυντικού

Στην πρώτη φάση του αγώνα, η Ανόρθωση ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Φερέιρα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκερέρο με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ίβουσιτς κι έκανε το 1-0 στο 8΄.

Μάλιστα, πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ο Αντονίν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Παλάσιος και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ίβουσιτς, «γράφοντας» το 2-0 στο 14΄, δίνοντας παράλληλα από νωρίς σημαντικό προβάδισμα για νίκη στην ομάδα του.

Με την πάροδο του χρόνου, η Πάφος προσπάθησε ν’ αντιδράσει και στο 29΄ είχε την πρώτη της καλή στιγμή όταν ο Κεραυνός έδιωξε με γροθιές την μπάλα μετά από την εκτέλεση φάουλ του Ντράγκομιρ, ενώ στο 36΄ το σουτ του Ζάιρο… έφυγε πάνω από τα δοκάρια της «Κυρίας».

Πριν από το τέλος του πρώτου μέρους κατάφερε να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί και πάλι στο «κόλπο» διεκδίκησης βαθμολογικού κέρδους. Συγκεκριμένα, κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπαϊσίνιο σε σουτ του Τάνκοβιτς στο 42΄, με τον τελευταίο ν’ αναλαμβάνει και την εκτέλεσή του και να νικάει από τα έντεκα βήματα τον Κεραυνό, μειώνοντας σε 2-1 στο 44΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πολύ πιο επιθετική η Πάφος στο δεύτερο μέρος, επιδιώκοντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά τα σουτ των Ζάιρο και Τάνκοβιτς στο 53΄ και στο 60΄… έφυγαν πολύ μακριά από την εστία της Ανόρθωσης.

Στο 67΄ η ομάδα του Μπεργκ βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Μπρούνο «έφυγε» μόλις έξω, ενώ στο 76΄ ο Κεραυνός έδιωξε με γροθιές μετά από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς.

Βλέποντας πως η φιλοξενούμενη είχε τον έλεγχο, ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς προχώρησε σε αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις και στο 81΄ είχε μία καλή στιγμή όταν η κεφαλιά του Μραζ δεν βρήκε στόχο.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, αφού το σουτ του Βαλακάρι στο 89΄ απέκρουσε χωρίς πρόβλημα ο Κεραυνός, ενώ στο 90΄ ο Μραζ δεν μπόρεσε από καλή θέση να τελειώσει τη φάση και να… σκοτώσει το παιχνίδι.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κεραυνός, Μπαϊσίνιο, Αντωνιάδης (80 Κορρέα), Κορέια, Φερέιρα, Γκερέρο, Κορτές (80′ Παρούτης), Αντωνίου (68′ Αμπαρτζουμιάν), Σάμπο, Νινγκά (68΄Μραζ), Ιωάννου.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αρτυματάς, Παρούτης, Αμπαρτζουμιάν, Γουαρίς, Πάντσεον, Κορρέα, Κωνσταντίνου, Χριστοφη, Μραζ.

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Παλάσιος, Κβίντα, Κανέ, Ζάιρο, Ικόκο, Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς, Μπρούνο, Ντράγκομιρ (68΄Μπετανκόρ), Μπάιριτς (17′ Χέσταντ).
Στον πάγκο: Αντός, Μαϊχρόβιτς, Χότσκο, Μπεντακόρ, Δημητρίου, Χέσταντ, Μιχαήλ, Βαλακάρι, Ναμ, Ταβάρες, Πελάζιο.

ΣΚΟΡΕΡ: 8′ Γκερέρο, 14′ Κορτές/44′ Τάνκοβιτς (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαισίνιο, Κορέια/Μπαίριτς Ζάιρο (3η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.000

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Αθανασίου Κυριάκος
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης