26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σε απόσταση βολής από την κορυφή.Νίκη με τους νέους το ΑΠΟΕΛ στο Παραλίμνι(1-2)

Σε απόσταση βολής από την κορυφή.Νίκη με τους νέους το ΑΠΟΕΛ στο Παραλίμνι(1-2)

By on 11 Φεβρουαρίου, 2023 0 7318 Views

Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη για το AΠΟΕΛ που έφυγε με διπλό από το «Τάσος Μάρκου».
Η ομάδα του Μιλόγεβιτς επικράτησε 2-1 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απώλειες της ΑΕΚ και πλησίασε την κορυφή στους δύο βαθμούς.
Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Μακέντα στο 28’ με κεφαλιά και Μπεν στο 60’ με βολίδα εντός περιοχής. Η ΕΝΠ μείωσε με τον Μέιρα στο 75’ αλλά οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν και έφυγαν με μεγάλο διπλό με μια επαγγελματική νίκη όπως δήλωσε ο Μιλόγεβιτς.

 Οι γαλαζοκίτρινοι κ ψαλίδισαν τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ στους δυο βαθμούς (52 έναντι 54). Οι Μακέντα και Μπεν οι σκόρερ των νικητών, με τον Αφρικανό να δινει την ασιστ στο πρώτο γκολ του Ιταλού με τη φανέλα της λευκωσιάτικης ομάδας. Αναγκαστική αλλαγή ο Σούσιτς. Στους 17 βαθμούς παρέμεινε η ΕΝΠ, η οποία μείωσε με τον Μέιρα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο επιβραβεύτηκε με το πρώτο γκολ του Μακέντρα με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο σχεδόν το 45λεπτο, ωστόσο η καλή αμυντική συμπεριφορά των παικτών της ΕΝΠ δεν τους επέτρεψαν να μπουν στο κουτί και να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν.Advertisement

Στο 2’ ο Μαρκίνιος δοκίμασε το ποδί του ωστόσο η μπάλα πήγε αρκετά πάνω από τα δοκάρια χωρίς να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας της ΕΝΠ. Ακολούθησε ένα διάστημα… κενό με την μπάλα να κυκλοφορεί ανούσια στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γαλαζοκίτρινοι έστειλαν το πρώτο σοβαρό μήνυμα. Στο 25’ ο Σούσιτς έκανε την συρτή μπαλιά στο σημείο του πέναλτι και ο Ντάλσιο με σουτ στην κίνηση είδε την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Οι βυσσινί δεν εξέλαβαν σοβαρά την προειδοποίηση και το πλήρωσαν στην αμέσως επόμενη επίσκεψη του αντιπάλου. Στο 28ο λεπτό ο Μπεν εκτέλεσε το φάουλ στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Μακέντα με το κεφάλι έβαλε το ΑΠΟΕΛ μπροστά στο στο σκορ, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν καταγράφηκε κάτι το αξιοσημείωτο και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Καλύτερα μπηκε στην επανάληψη η ΕΝΠ με σκοπό να φέρει τον αγώνα στα ίσα. Οι γηπεδούχοι στο 53’ κέρδισαν πέναλτι με το διαιτητή να σφυρίζει παράβαση στον Σούσιτς, όμως, το VAR τον κάλεσε να επαναξιολογήση τη φάση και αποφάσισε πως η μπάλα χτύπησε στον ώμο του Βόσνιου.

Στην πρώτη καλή επιθετική ενέργεια του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το 0-2. Στο 60’ ο Μπεν βρέθηκε φάτσα με τον Παναγιώτου και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έδωσε ισχυρότατο προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ των γαλαζοκιτρίνων επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα, αφού ουσιαστικά ήρθε κόντρα στη ροή του, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η ΕΝΠ ξεκίνησε και πάλι να ασκεί πίεση και στο 75’ μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον. Ο Μέιρα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαρφό και με ωραίο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι δυο ομάδες προσπάθησαν, το ΑΠΟΕΛ να καθαρίσει τη νίκη, η ΕΝΠ να ισοφαρίσει, ωστόσο καμία εκ των δυο δεν το πέτυχε, με τους γαλαζοκίτρινους να φεύγουν από το Παραλίμνι με το σημαντικό τρίποντο.

ΕΝΠ (Μ.Σατσιάς): Παναγιώτου, Ντα Σίλβα, Έχμαν, Λουσέρο (72′ Κατσιάρης), Ρουσιάς, Μέιρα (82′ Μαυρουδής), Γεβρέμοβιτς, Κωνσταντίνου (46′  Φερνάντες), Ντρέκσα, Ντζαβέ (70′ Γαβριήλ), Βούκσεβιτς (82′ Λαμί)
Στον πάγκο: Κουτσού, Κόρσια, Χριστοφή, Φερνάντες, Κατσιάρης, Κοτσώνης, Μαυρουδής, Γαβριήλ, Λαμί

AΠΟΕΛ (Β.Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Καρώ, Κρέσπο, Σούσιτς (64′ Τσεπάκ), Ντάλσιο (64′ Κβιλιτάια), Μπεν, Μαρκίνιος (77′ Εφραίμ), Γουίλερ, Σαρφό, Κοσταντίνοφ, Μακεντα (84′ Σατσιάς).
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Ντβάλι, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Βιγιαφάνες, Κβιλιτάια, Τσεπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Ντογκαλά

ΣΚΟΡΕΡ: 75′ Μέιρα/ 28′ Μακέντα, 60′ Μπεν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεβρέμοβιτς, Ντα Σίλβα, Μέιρα, Ρουσιάς/Κοσταντίνοφ, Καρώ (3η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.000

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης