25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • MΠΑΪΣΙΝΙΟ:Μεγάλο κίνητρο το κύπελλο.(Τι δήλωσε για την Ανόρθωση,την Κύπρο και τι τον εξέπληξε)

MΠΑΪΣΙΝΙΟ:Μεγάλο κίνητρο το κύπελλο.(Τι δήλωσε για την Ανόρθωση,την Κύπρο και τι τον εξέπληξε)

By on 10 Φεβρουαρίου, 2023 0 5979 Views

Ο κεντρικός αμυντικός της Ανόρθωσης, Μάρκο Μπαϊσίνιο, παραχώρησε δηλώσεις στην σελίδα Flashscore. Ανάμεσα σε άλλα μίλησε και για τον στόχο του κυπέλλου.

Αναλυτικά:

– Είκοσι επίσημα ματς και ένα γκολ για την Ανόρθωση. Πώς είναι η πρώτη σου εμπειρία εκτός Πορτογαλίας;

Πάει μια χαρά. Σε προσωπικό επίπεδο, ευτυχώς, έπαιξα σημαντικό ρόλο στην ομάδα, παίζω αρκετά τακτικά. Μιλάμε για μεγάλο σύλλογο στην Κύπρο. Η Ανόρθωση έχει μεγάλο χάρισμα και ιστορία. Είναι ένας σύλλογος που αντιμετωπίζει καλά τους παίκτες του. Σε συλλογικό επίπεδο, μας λείπουν λίγο οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή της σεζόν αλλά είμαστε ακόμα στο Κύπελλο και έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο, το οποίο είναι μεγάλο κίνητρο. Η Κύπρος είναι μια φιλόξενη χώρα, οι άνθρωποι εδώ απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και ζεις άνετα από κάθε άποψη, προσωπικό και οικογενειακό.

– Στόχος σε αυτή την σεζόν στην Ανόρθωση;

Στόχος μου, ατομικά, είναι να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι συλλογικοί στόχοι, όπως σε κάθε μεγάλο σύλλογο, είναι η κατάκτηση τίτλων.

– Τι διαφορές βρήκες στο κυπριακό ποδόσφαιρο σε σχέση με το πορτογαλικό;

Νομίζω ότι οι μεγάλες διαφορές είναι στις δομές, στις συνθήκες προπόνησης και στον ίδιο τον αγώνα. Εκεί η Πορτογαλία είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα επίπεδο πάνω από την Κύπρο. Στην Πορτογαλία, το τακτικό κομμάτι είναι πιο προνομιακό και, επομένως, είναι πιο ανεπτυγμένο, εκτός από σπουδαίους προπονητές και παίκτες. Εδώ, όμως, η ατμόσφαιρα στα γήπεδα είναι αξιοσημείωτη. Ήταν κάτι που με εξέπληξε θετικά. Ο κόσμος συμμετέχει πολύ ενεργά στο ποδόσφαιρο, ασχολείται πολύ, κάτι που είναι υπέροχο. Τότε, δεν μπορώ να το κρύψω, είναι επίσης μια πολύ ελκυστική αγορά οικονομικά.

– Η Κύπρος μάλιστα πρόσφατα ήταν στην επικαιρότητα για τις καθυστερήσεις μισθών, που επηρέασαν αρκετούς Πορτογάλους παίκτες. Πώς είναι τώρα το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, οικονομικά και αθλητικά;

Το κυπριακό πρωτάθλημα αποδεικνύεται αρκετά ενδιαφέρον καθώς είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν έξι/επτά ομάδες με τεράστια οικονομική σταθερότητα, με δομική υποστήριξη, για να παλέψουν για τον τίτλο, και που έχουν μεγάλη ικανότητα να πετύχουν αυτόν τον στόχο. Μετά, η πτυχή που ανέφερα για το περιβάλλον στα γήπεδα. Είναι πραγματικά εκπληκτικό και δίνει πολλή ενέργεια στις ομάδες. Όσον αφορά τους ληξιπρόθεσμους μισθούς, απ’ ό,τι γνωρίζω, η συντριπτική πλειοψηφία έχει τους μισθούς της ενημερωμένους, με εξαίρεση τη μία ή την άλλη περιστασιακή περίπτωση.

– Και εκτός γηπέδου, ποια διαφορά ένιωσες περισσότερο;

-Σαφώς η επαφή με την οικογένειά μου, με την πατρίδα μου (Arruda dos Vinhos), με την πορτογαλική γαστρονομία, με τον πολιτισμό μας. Μιλάμε για δύο πολύ διαφορετικές χώρες. Ευτυχώς έχω μαζί μου τη γυναίκα και την κόρη μου, είναι ο μεγαλύτερος πυλώνας μου.

– Το να παίζεις στο εξωτερικό ήταν στόχος καριέρας;

Ναί. Κατά βάθος, μετά από ένα ορισμένο επίπεδο, το πορτογαλικό ποδόσφαιρο δεν έχει πλέον πολλά περιθώρια εξέλιξης σε οικονομικό επίπεδο. Αποδεικνύεται ότι δεν ανταμείβει, από αυτή την άποψη, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ήταν ένας από τους λόγους που με οδήγησαν να αφήσω τον Paços de Ferreira και το πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Τώρα 33 ετών, πρώτη περιπέτεια στο εξωτερικό, συμβόλαιο μέχρι το 2024. Και μετά;

Σκέφτομαι το μέλλον μου, αλλά ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι πάντα να εξελίσσομαι, να παίζω όλο και καλύτερα, να απολαμβάνω πάντα το παιχνίδι.

– Θα ήθελες να δοκιμάσεις ένα άλλο πρωτάθλημα;

Ναι, θα ήθελα πολύ να παίξω στην Ισπανία. Ήταν κάτι που πάντα σκεφτόμουν και εξακολουθώ να έχω στο μυαλό μου αυτό το όνειρο και τον στόχο.